Yπέγραψε ο Μελίσσης!

Gazzetta team

bet365

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χρήστος Μελίσσης, ο οποίος πριν από λίγο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο που θα τον «δένει» στην Παιανία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε στοιχεία για τον έμπειρο αμυντικό. Ιστορίες που δεν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.


Το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Χρήστου Μελίσση στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον 26χρονο στόπερ να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι» έναντι 400.000 ευρώ ετησίως μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που έκανε το πρωί. Ο ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός θα ανακοινώθει τις επόμενες μέρες, μιας και εκκρεμή μια ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στους «πράσινους» και τον ΠΑΟΚ.

Ο 26χρονος αμυντικός, πάντως, αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής θα ακολουθούσε το επάγγελμα του στρατιωτικού, μιας και όπως μας λένε όλοι όσοι επικοινωνήσαμε, είναι απόλυτα πειθαρχημένος. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θα ζήλευαν και οι στρατιωτικοί!

Τα πρώτα βήματα

Πρώτη Δεκεμβρίου του 1982 η οικογένεια Μελισση, υποδέχεται το νέο μέλος της οικογένειάς. Μάλιστα ήταν το… χαϊδεμένο, καθώς ήταν το πρώτο παιδί! Ο μικρός Χρήστος από μικρός έδειξε αγάπη για την στρογγυλή Θεά και οι γονείς του ενδίδοντας στις πιέσεις του τον έγραψαν στην Ελπίδα Εδεσσας, από όπου καταγόταν. Στην ηλικία των 14 ετών φόρεσε την πρώτη του εμφάνιση και αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Στην συνέχεια η Νάουσα διέκρινε το ταλέντο του και ο Μελίσσης αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική.

Οι παρουσίες του δεν έμειναν απαρατήρητες και ο Πανσερραϊκός αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό.


Ο μικρός ΠΑΟΚτζης

Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο ΠΑΟΚ μετά τον Αραμπατζή, «ψώνισε» για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες από τον Πανσερραϊκό αυτή την φορά αγοράζοντας τον ταλαντούχο αμυντικό. Με την μεταγραφή του στον «δικέφαλο» ο Μελίσσης πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του που ήταν ταυτόχρονα κι ένα από τα όνειρά του.

Ο Μελίσσης ήταν από μικρός ΠΑΟΚτζής και δεν έκρυψε ότι αρκετές φορές είχε παρακολουθήσει παιχνίδια του «δικεφάλου» από την «Θύρα 4»! Μάλιστα όπως έχει πει είχε δει την αναμέτρηση με την Αρσενάλ μέσα από τους οργανωμένους.

Αυτή η αγάπη του… βγήκε και στο πρώτο γκολ που πέτυχε στην καριέρα του. Ηταν 17/2/07 όταν ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Αρη. Στο 22’ ο Μελίσσης πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης κι έφυγε… σφαίρα στην «Θύρα 4» να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε.


Το ματς κλειδί

Πάντως, ο δρόμος προς τον… Παναθηναϊκό δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Το 2007 ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο από την Τούμπα. Ο Ντουμιτρέσκου δεν τον εμπιστευόταν και στην προετοιμασία είχε πει πως δεν τον εμπιστευόταν και θα ήταν καλύτερο να τον παραχωρήσουν σε κάποια άλλη ομάδα. Ο Μελίσσης, όμως, δεν το είχε βάλει κάτω και είχε πεισμώσει. Περίμενε μία ευκαιρία για να δείξει το ταλέντο του. Εκείνη δεν άργησε. Στο φιλικό με την Σοσό, ο 26χρονος αμυντικός «έβγαλε» μάτια κι «ανάγκασε» τον Ντουμιτρέσκου να αναθεωρήσει τις απόψεις του και μάλιστα να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό!

Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει πως εκείνο το παιχνίδι τον κράτησε στον ΠΑΟΚ και του έδωσε την δυνατότητα να προσφέρει στον «δικέφαλο».


Ο Στρατιώτης

Όταν προσπαθείς να μάθεις για έναν άνθρωπο διάφορες πληροφορίες, είναι λογικό οι άνθρωποί του να μεταφέρουν μόνο τα θετικά του στοιχεία. Όμως πόσο λογικό είναι ότι όλοι, το πρώτο πράγμα που μας λένε, είναι πως η πειθαρχεία του είναι το μεγαλύτερό του προτέρημα! «Ούτε στρατιωτικός να ήταν» μας είπε ένας φίλος του και κατευθείαν ψάξαμε να βρούμε πόσο πειθαρχημένος είναι!

Αρχικά η δήλωση του Ντουμιτρέσκου πως: «θαυμάζω την πειθαρχεία του! Αν τον άφηνες έξω από μία πόρτα και του έλεγες να περιμένει, θα καθόταν εκεί για δύο ώρες ακίνητος!» είχε πει χαρακτηριστικά ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, μας δείχνει πως είναι όντως… στρατιώτης. Μάλιστα η πειθαρχεία του είχε κάνει τον Ζαγοράκη να απορεί. Υστερα από ένα ματς γεμάτο ένταση ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είδε τον Μελίσση να είναι απόλυτα πειθαρχημένος κι απόρησε λέγοντας: «Μα καλά αίμα έχεις μέσα σου;» είχε πει!

Στα αγωνιστικά ο Μελίσσης έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις στην άμυνα. Εχει παίξει αριστερό και δεξί μπακ, αμυντικό χαφ και στόπερ. Ο ίδιος δηλώνει ότι σαν κεντρικός αμυντικός αποδίδει καλύτερα, όμως οι προπονητές είναι αυτοί που αποφασίζουν! Ο χειρότερός του αντίπαλος ήταν ο Λυμπερόπουλος. Με αφορμή το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Καλαματιανό είχε δηλώσει πως είναι ο χειρότερος αντίπαλος για να αντιμετωπίσεις.

Ο άνθρωπος που τον έχει βοηθήσει όσο τίποτα άλλο και τον εμπιστεύεται σε κάθε ευκαιρία είναι ο Νίκος Σομπατζής. Ο πρόεδρος της Νάουσας είναι αυτός που τον συμβούλευσε (σ.σ. και τον βοήθησε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το αρνείται), να πάει στον Πανσερραϊκό και εν συνεχεία στον ΠΑΟΚ. Ο Χρήστος τον αγαπάει πολύ και μάλιστα τον έχει σαν δεύτερο πατέρα του! Γι’ αυτό άλλωστε, πήγε και την κοπέλα του Ελένη, να την γνωρίσει!

Ο Μελίσσης διαβάζει συνέχεια αθλητικές εφημερίδες. Όπως όλοι επηρεάζονται εν μέρει από αυτά που γράφουν οι συντάκτες, αλλά είναι τόσο πεισματάρης και εγωιστής (σ.σ. με την καλή έννοια), που αν του γράψουν ένα αρνητικό στοιχείο θα δουλέψει προκειμένου να το βελτιώσει!


Πόθος η Εθνική

Μεγάλος του πόθος είναι η Εθνική ομάδα! Όταν πραγματοποιούσε καλές εμφανίσεις και δεν είχε κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναρωτιόταν γιατί δεν τον καλούσαν! Η «καψούρα» του να φορέσει το Εθνόσημο ήταν τόσο μεγάλη που την μέρα που έμαθε ότι κλήθηκε στην Εθνική την χαρακτηρίζει ως μία από τις καλύτερες στην καριέρα του.

«Βγες λίγο ρε παιδί μου θα μουχλιάσεις», αυτό λένε οι φίλοι του στον Χρήστο, ο οποίος ακόμη και το καλοκαίρι αρνείται να διασκεδάσει μέχρι πρωίας, καθώς προτιμά να πηγαίνει το πρωί για τρέξιμο!

Στην Αθήνα, πάντως, ο Μελίσσης δεν θα είναι μόνος του. Θα συναντήσει ξανά τον… κολλητό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (όταν έφυγε ο «Σάλπι» για τον Παναθηναϊκό, έκανε παρέα με τον Βαγγελή), καθώς και την αδερφή του, η οποία έχει παντρευτεί και μένει μόνιμα στην πρωτεύουσα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα