Άρης - ΑΕΚ 0-1

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - ΑΕΚ 0-1

bet365

Με το αγαπημένο της 1-0 και με «άμυνα-γρανίτη» στην «εποχή Καρέρα», η ΑΕΚ πέτυχε μια ακόμη νίκη, αφού επικράτησε και του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αλμπάνης πέτυχε το γκολ που έκρινε τον αγώνα!

Μία φάση αποδείχθηκε αρκετή για την ΑΕΚ η οποία πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης» επικρατώντας του Άρη με 0-1. Από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κρίστισιτς και εκτέλεση του Αλμπάνη νίκησε η ΑΕΚ. Παράπονα του Άρη για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Φετφατζίδη στο 40'.

Η ΑΕΚ ξέρει να παίζει άμυνα και το απέδειξε στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη της επί του Άρη. Για την ακρίβεια έγινε η μοναδική ομάδα του Πρωταθλήματος που κράτησε τον Άρη στο μηδέν σε εντός έδρας παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τη δημιουργία.

Ο Μίκαελ Ένινγκ είχε προαναγγείλει αλλαγές στο βασικό σχήμα, φαίνεται όμως ότι στις δεύτερες σκέψεις που έκανε αναθεώρησε και επέλεξε τη σιγουριά των «11» τους οποίους επιλέγει σχεδόν σε κάθε αγώνα, πλην των περιπτώσεων στις οποίες υποχρεούται (λόγω τιμωρίας ή τραυματισμού) να προχωρήσει σε αλχημείες. Αντιθέτως, ο Μάσιμο Καρέρα παρέδωσε… πακέτο εκπλήξεων καθώς Σέρχιο Αραούχο και Πέτρος Μάνταλος δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του, ξεκίνησε με τους Αλμπάνη-Κλωναρίδη στα επιθετικά άκρα και τον Βέρντε πίσω από τον Λιβάγια ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η πρόθεση του Ιταλού προπονητή ήταν ξεκάθαρη, ήθελε ταχύτητα στο transition παιχνίδι και στο 4ο λεπτό από ένα λάθος του Φραν Βέλεθ, η ομάδα απέκτησε προβάδισμα. Γιατί στο κλέψιμο της μπάλας η «Ένωση» έβγαλε αρκετούς παίκτες, στην πραγματικότητα όμως χρειάστηκαν μόλις δύο. Ο Κρίστισιτς έκανε εξαιρετική κάθε πάσα στον Αλμπάνη ο οποίος έκανε κίνηση στο χώρο και με πλασέ νίκησε τον Κουέστα για το 0-1.

Ο Άρης ρίσκαρε ανεβαίνοντας αρκετά μέτρα στο γήπεδο και αφήνοντας χώρους, πήρε την κατοχή της μπάλας, πίεσε για την ισοφάριση δίχως όμως να δημιουργήσει περισσότερες από δύο φάσεις. Η πρώτη μάλιστα του 12ου λεπτού ήρθε από εκτέλεσε κόρνερ, ο Δεληζήσης κέρδισε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ήταν άστοχος . Το μακρινό σουτ του Κόρχουτ στο 20ο λεπτό δεν απείλησε τον Μπάρκα για να φτάσουμε στο 28’ όπου ο Βράνιες (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ) μάλλον δεν αντιλήφθηκε πώς έγινε κάτοχος της μπάλας και από δική του κόντρα η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Κουέστα. Τέσσερα λεπτά αργότερα – και πάλι από λάθος του Βέλεθ – ο Αλμπάνης σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άνω από την εστία του Άρη.

Η αποχώρηση του Ιντέγε και η ένταση

Στο 38’ ο Μίκαελ Ένινγκ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή του. Έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε από τον Βράνιες, ο Ιντέγε δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Φιορίν Ντουρμισάι. Ο τελευταίος θα μπορούσε μάλιστα να επαναφέρει τις ισορροπίες στο παιχνίδι αλλά δεν αξιοποίησε το λάθος του Σβάρνα στο 45ο λεπτό καθώς από το ύψος της μικρής περιοχής «κατάφερε» να στείλει την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

Γενικώς, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας είχε ένταση, ειδικά μετά τη φάση του Γιάννη Φετφατζίδη στο 40ο λεπτό. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του βραχύσωμου επιθετικού εντός περιοχής από τον Κλωναρίδη, ο Καραντώνης είχε άλλη άποψη, ομοίως και οι διαιτητές στο VAR.

Η πίεση του Άρη και ο Αραούχο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς το παιχνίδι είχε ένταση και ρυθμό. Ο Άρης διατήρησε υψηλά επίπεδα κατοχής μπάλας, διατήρησε την ίδια πίεση στην ΑΕΚ αλλά μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες καθώς δεν έφτασε σε επίπεδο τελικών φάσεων με εξαίρεση το σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 57ο λεπτό όπου ο Μπάρκας αντέδρασε αποτελεσματικά. Γενικώς ο Άρης δεν πατούσε εύκολα στην περιοχή από τη στιγμή της υποχρεωτικής αλλαγής του Μπράουν Ιντέγε.

Από την άλλη πλευρά, ο Μάσιμο Καρέρα θέλησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που έδωσε ο Άρης και στο 53’ έριξε στο παιχνίδι τον Σέρχιο Αραούχο. Στο 67’ ο τελευταίος θα μπορούσε να στρώσει το… χαλί για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ όταν βγήκε στην κόντρα επίθεση μαζί με ακόμη δύο συμπαίκτες του αλλά έκανε δυνατή μπαλιά στον Αλμπάνη και χάθηκε η ευκαιρία. Η ΑΕΚ δεν είχε ισορροπία στο παιχνίδι της κι αυτήν έψαξε ο Μάσιμο Καρέρα με τη χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου στο τελευταίο 20πτο του αγώνα. Στο 77’ θέλησε να θωρακίσει την άμυνά του αντικαθιστώντας τον Βέρντε με τον Οικονόμου.

Τίποτε δεν άλλαξε στο τελευταίο 15πτο του αγώνα. Η ΑΕΚ πήρε την μπάλα περισσότερο στα πόδια της και ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει ευκαιρία απέναντι στην αποτελεσματική άμυνα της ΑΕΚ ούτως ώστε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φετφατζίδης (Άρης), Σβάρνας, Βράνιες, Σιμάνσκι, Οικονόμου (ΑΕΚ)

Ο MVP: Μια κάθετη πάσα του Νέναντ Κρίστισιτς ήταν αρκετή για να βρει η ΑΕΚ το γκολ.

Στο ύψος του: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ καθώς Βράνιες και Σβάρνας ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και δεν επέστρεψαν στον Άρη πολλές τελικές φάσεις.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Φιορίν Ντουρμισάι δεν κατάφερε να καλύψει το κενό του Μπράουν Ιντέγε, έχασε και τη σπουδαία ευκαιρία του 45ου λεπτού.

Η «γκάφα»: Αυτή του Φραν Βέλεθ στο 4ο λεπτό καθώς έδωσε την μπάλα σε αντίπαλο καθώς από το αβίαστο λάθος του Ισπανού βρήκε η ΑΕΚ το γκολ.

Το «στραγάλι»: Κακό παιχνίδι από τον Καραντώνη με πολλά λάθη στον πειθαρχικό τομέα. Στον Αρη φωνάζουν για μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Φετφατζίδη στο 40ο λεπτό παρότι η φάση ελέγχθηκε και από τον Κουμπαράκη στο VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Για την ΑΕΚ είναι μια επαγγελματική νίκη καθώς δεδομένης της εικόνας του αγώνα, προφανώς ο Άρης άξιζε κάτι περισσότερο. Η «Ένωση» πήγε το παιχνίδι στη δύναμη, εκεί υστέρησε ο Άρης, επιβεβαίωσε παράλληλα ότι παρόντος του Μάσιμο Καρέρα «μεταμορφώθηκε» στην άμυνα καθώς είναι η μοναδική ομάδα που κράτησε τον Άρη στο «μηδέν» στο «Κλ. Βικελίδης» στο Πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ (85’ Ντιγκινί), Βέλεθ, Δεληζήσης, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79’ Μαντσίνι), Ιντέγε (38’ Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Βράνιες, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Βέρντε (78’ Οικονόμου), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (70’ Μάνταλος), Κλωναρίδης (53’ Αραούχο), Λιβάγια

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα