ΑΕΚ: Έτσι έλαμψε ο Σιμάνσκι στο ντεμπούτο του

ΑΕΚ: Έτσι έλαμψε ο Σιμάνσκι στο ντεμπούτο του

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Έτσι έλαμψε ο Σιμάνσκι στο ντεμπούτο του

bet365

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έκανε στον Βόλο το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ πραγματοποιώντας μια «γεμάτη» εμφάνιση με στοιχεία που έλειπαν από τον κιτρινόμαυρο άξονα.

Προφανώς κανείς δεν κρίνεται από το ντεμπούτο του, ωστόσο η πρώτη εικόνα που άφησε ο Ντάμιαν Σιμάνσκι με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν πολύ θετική. Ο 24χρονος Πολωνός μέσος πήρε φανέλα βασικού από τον Μάσιμο Καρέρα στο 3-1 της ΑΕΚ επί του Βόλου και εντυπωσίασε βγάζοντας στο γήπεδο στοιχεία που έλειπαν από το κιτρινόμαυρο κέντρο. Ο Σιμάνσκι παρότι ήταν ανενεργός, καθώς δεν είχε ματς στα πόδια του στην Αχμάτ Γκρόζνι, δεν φάνηκε καθόλου επηρεασμένος από αυτό. Αντίθετα έδειξε έναν παίκτη που μπήκε κατευθείαν στον ρυθμό και ταίριαξε άψογα με τους συμπαίκτες του.

Ο Πολωνός μέσος ενσωματώθηκε λες και αποτελούσε μέλος της ΑΕΚ εδώ και καιρό καταφέρνοντας να «κουμπώσει» όμορφα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και όντας τακτικά προσηλωμένος στο πλάνο του Καρέρα άφησε μια εξαιρετική γεύση στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε. Από τα πρώτα λεπτά του ματς ο Σιμάνσκι έτρεχε ασταμάτητα, μαζί με τον Σαμπανάτζοβιτς και τον Σιμόες στον άξονα, πρεσάροντας ψηλά και κλείνοντας τους διαδρόμους στο κέντρο. Την ίδια στιγμή διάβαζε έξυπνα το παιχνίδι, το οποίο και οργάνωνε ζητώντας μπάλα και συμμετέχοντας τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με την ίδια ευκολία.

Ο Σιμάνσκι «γέμιζε» τον χώρο που κινούνταν και έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες, μοίραζε όμορφα την μπάλα και έπαιζε κάθετα βγάζοντας πολύ καλές προωθημένες μπαλιές. Και το κυριότερο; Πατούσε περιοχή, κάτι που έχει στο παιχνίδι του, στοιχείο που ζητάει από τους χαφ του ο Καρέρα. Έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για έναν box to box μέσο, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πράγματα που έλειπαν στην ΑΕΚ. Συν τοις άλλοις εκτελούσε και επικίνδυνα τις στατικές μπάλες.

Δεν ήταν και λίγες οι καταγεγραμμένες φάσεις του Σιμάνσκι στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κάτι που αντικατοπτρίζει το «γεμάτο» ντεμπούτο του. Αρχικά στο 7' δοκίμασε το πόδι του από μακριά (ένα ακόμα στοιχείο στο παιχνίδι του), ενώ στο 31' μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή, στη φάση που ανατράπηκε από τον Δημόπουλο. Στο πρώτο μέρος έδειξε κυρίως τα ανασταλτικά του προσόντα, ενώ στο δεύτερο μέρος συμμετείχε ακόμα περισσότερο και στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 52' είναι εκείνος που είδε την κίνηση του Λόπες στα αριστερά για να του πασάρει πριν ο Κλωναρίδης σκοράρει το τρίτο τέρμα της Ένωσης, ενώ στο 65' κινήθηκε έξυπνα και βγήκε τετ-α-τετ, σε μια φάση που θα μπορούσε να είχε πλασάρει αντί να προσπαθήσει να βρει τον Ντέλετιτς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σιμάνσκι άλλαξε όμορφα το παιχνίδι από τα δεξιά στον Μπακάκη, στιγμή από την οποία προήλθε στη συνέχεια η χαμένη ευκαιρία του Ντέλετιτς, ενώ στο 75' πάτησε για ακόμα μια φορά περιοχή, παίρνοντας την μπάλα από την πάσα του Αλμπάνη, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Η τελευταία του αξιοσημείωτη στιγμή στο παιχνίδι ήταν η νέα κάθετη που έβγαλε στο 76' στον Ντέλετιτς, η τελική του οποίου δεν βρήκε στόχο. Στο 79' αντικαταστάθηκε από τον Μπότο καθώς δεν μπορούσε να βγάλει με τη μία ολόκληρο 90λεπτο ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Καρέρα ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες. Το ντεμπούτο του ήταν πολύ ενθαρρυντικό και η ΑΕΚ ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια από τον Πολωνό μέσο στο μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα