ΑΕΛ - Παναιτωλικός 2-2

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΛ - Παναιτωλικός 2-2

bet365

Ο Παναιτωλικός με τα 2 γκολ του Ντάουντα μέχρι το 79' κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια του, όμως εν συνεχεία ήρθε η κατάρρευση και με 2 εύστοχα πέναλτι του Ουάρντα η ΑΕΛ πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό (2-2)! Κόκκινη ο Τσιγγάρας για τους Αγρινιώτες.

Γιουβέντους - Ρόμα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς είδαμε σήμερα στη Λάρισα, εκεί όπου η ΑΕΛ «επιβεβαίωσε» για ακόμη μία φορά πως είναι μία ομάδα που δεν τα «παρατά», ενώ ο Παναιτωλικός «αυτοκτόνησε», αφού ναι μεν κέρδιζε στο 79' 2-0, όμως έφυγε από τον κάμπο μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Καρανίκα, Μόρα, Μιχαήλ, Μούζεκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς στον άξονα, τους Μπούστος, Ουάρντα στα άκρα και τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.
Τα «καναρίνια» είχαν τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σιένστεντ, Τσιγγάρα στον άξονα, τους Ντίας, Ρόσα στα άκρα και τον Αλβαρεζ πίσω από τον Ντάουντα.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Με «κινητήριο μοχλό» την αριστερή τους πλευρά (Κέβιν, Ρόσα) και «πρωταγωνιστή» τον Ντάουντα, πατούσαν καλύτερα μέχρι την ανάπαυλα. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα άνοιξαν το σκορ με τον Νιγηριανό φορ στο 28', ο οποίος με πολύ ωραίο και δύσκολο πλασέ από πλάγια θέση ύστερα από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος και ο Ρόσα απείλησαν ακόμη στο 10' και το 34' αντίστοιχα (σωστή αντίδραση από τον Κρίστινσον), σε αντίθεση με τους «βυσσινί» που δεν έβρισκαν διαδρόμους. Ο Παπάζογλου ήταν απομονωμένος, οι Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς «μπλοκαρισμένοι» και σε αυτό το διάστημα ο Κνετ ήταν ουσιαστικά θεατής της αναμέτρησης. Οι τελικές μάλιστα ήταν 4-1 υπέρ των «κυανοκίτρινων».
Στο δεύτερο μισό οι «βυσσινί» θέλησαν να αντιδράσουν. Με την είσοδο του Βινίσιους (όπως και ο Μούζεκ έκανε ντεμπούτο) «γύρισαν» το σύστημα σε 4-1-4-1 (από 4-3-3) και ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχιζαν να πιέζουν την εστία του Παναιτωλικού. Μέχρι το 63' δεν είχαν κάνει κάποια φάση, όμως είχαν κερδίσει 5 κόρνερ και το παιχνίδι παίζονταν στο μισό των φιλοξενούμενων. Οι οποίοι όμως τότε βρήκαν και 2ο γκολ, όταν σε αντεπίθεση ο Ρόσα έκανε την παράλληλη και ο Ντάουντα με πλασέ στην κίνηση, «νίκησε» ξανά τον Κρίστινσον.
Πλέον τα «καναρίνια» καλούνταν απλά να διαχειριστούν το παιχνίδι. Κρατούσαν μπάλα και μέχρι το 79΄το έπρατταν με σχετική ευκολία. Τότε όμως καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Κέβιν μετά από σέντρα του Μούζεκ και ο Ουάρντα μείωσε από την άσπρη βούλα το σκορ. Αυτόματα το άγχος «κυρίευσε» τους φιλοξενούμενους, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που πήραν τα πάνω τους. Λίγο αργότερα μάλιστα καταλογίστηκε εκ νέου η εσχάτη των ποινών, σε ανατροπή του Αιγύπτιου από τον Ντουάρτε και ο ίδιος στο 86' έστειλε ξανά, από τα 11 βήματα, την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ. Το «κακό» για τον Παναιτωλικό... μεγιστοποιήθηκε στο 89' όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσιγγάρα, αλλά μέχρι το φινάλε οι «βυσσινί» δεν έφτασαν στην ανατροπή.

MVP: Ο Ντάουντα. Ο Νιγηριανός φορ σημείωσε δύο πολύ όμορφα γκολ (κυρίως το πρώτο) και παραλίγο να κερδίσει μόνος την πρώην ομάδα του. Μάλιστα δεν πανηγύρισε τα τέρματα που σημείωσε.

Στο ύψος του: Ο Ουάρντα. Οχι μόνο για τα 2 εύστοχα πέναλτι που εκτέλεσε. Το ένα το κερδίσει ο ίδιος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή του σχηματισμού της ΑΕΛ (4-1-4-1 από 4-3-3) ήταν πάρα πολύ δραστήριος από την αριστερή πλευρά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπούστος. Ο Αργεντινός χαφ δεν κατάφερε να «φτιάξει» παιχνίδι για τους γηπεδούχους, ακόμη και στο δεύτερο μισό που η ομάδα του είχε την κατοχή και κατά διαστήματα πίεζε.

Η «γκάφα»: Την έκανε όλος ο Παναιτωλικός μετά το 79'! Απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ μία ομάδα να κερδίζει τότε με 2-0, να μην δέχεται φάσεις και τελικά το μόνο που παίρνει από το ματς να είναι η ισοπαλία και αυτή αγχωτικά.

Το «στραγάλι»: Ο Βάτσιος καταλόγισε 2 πέναλτι στον Παναιτωλικό και έβγαλε μία κόκκινη. Ολες οι αποφάσεις του φαίνεται πως ήταν σωστές.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στην μπάλα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να κάνει το 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα και αντί να το εκμεταλλευτεί, στο φινάλε παραλίγο να χάσει κιόλας. Δίκαιο ή άδικο, αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Τα «καναρίνια»... αυτοκτόνησαν και η ΑΕΛ χωρίς να είναι καλύτερη, το εκμεταλλεύτηκε και δεν έχασε.


ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Μιχαήλ, Μούζεκ, Κάτσε (46' Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (75' Αλί Γκαζάλ), Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (62' Νούνιτς).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (78' Ντουάρτε), Μααρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Σιένστεντ, Τσιγγάρας, Ντίας, Άλβαρεζ (88' Ντάλσιο), Ρόσα, Ντάουντα (80' Μπαϊροβιτς).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 4 ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα