ΑΕΚ: Ο Βέρντε που έστειλε μήνυμα και ο Λιβάια που κάνει τη διαφορά!

ΑΕΚ: Ο Βέρντε που έστειλε μήνυμα και ο Λιβάια που κάνει τη διαφορά!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Βέρντε που έστειλε μήνυμα και ο Λιβάια που κάνει τη διαφορά!

bet365

Ο Ντανιέλε Βέρντε που απέδειξε κόντρα στον Παναιτωλικό ότι πρέπει να ξεκινάει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και ο Μάρκο Λιβάια που κάνει τη διαφορά στην Ένωση όταν είναι συγκεντρωμένος.

Build A Bet στο Νάπολι - Ίντερ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό με την Ένωση να προβληματίζει με την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο. Συνεργασίες δεν έβγαιναν και η τελική προσπάθεια ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη, κάτι που είχε σημειωθεί και σε άλλα τελευταία παιχνίδια των κιτρινόμαυρων. Η είσοδος, ωστόσο, του Ντανιέλε Βέρντε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η ποιότητα του Μάρκο Λιβάια αρκούσαν για την ΑΕΚ ώστε να ανεβάσει την απόδοσή της και να φτάσει στο 3-1 επί του Παναιτωλικού, ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις της για το 2020.

Ο Βέρντε απέδειξε ότι είναι παίκτης ενδεκάδας

Ο Ντανιέλε Βέρντε σταδιακά μέσα στη σεζόν, από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και έπειτα από εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, άρχιζε να βελτιώνει την εικόνα του, ψάχνοντας μόνο το γκολ που θα τον απελευθέρωνε. Και τα κατάφερε κόντρα στον Πανιώνιο, με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, κάτι που τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή του. Ωστόσο, με την έλευση του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ στα τρία ματς με Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Λαμία έμεινε στον πάγκο και αγωνίστηκε στα δύο από αυτά για συνολικά 30 λεπτά. Ήταν αποφάσεις που δημιούργησαν ερωτηματικά από τη στιγμή που ο Βέρντε ανέβαζε απόδοση.

Το ίδιο συνέβη και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Ιταλός εξτρέμ πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο ματς και με την εμφάνισή του έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να ξεκινάει βασικός από τη στιγμή άλλωστε που η ΑΕΚ δεν διαθέτει στο ρόστερ εξτρέμ που μπορούν να προσφέρουν όσα αυτός. Ο Βέρντε μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Λιβάια, θα μπορούσε να είχε μετρήσει ακόμα μια στο δοκάρι του Γιακουμάκη, σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και γενικότερα είχε τελικές βγάζοντας ενέργεια, ταχύτητα και καλή ψυχολογία, ύστερα και από τη γέννηση της κόρης του πριν από μερικές μέρες, στην οποία αφιέρωσε και το γκολ.

Ο Λιβάια κάνει τη διαφορά όταν είναι συγκεντρωμένος

Φυσικά υπήρχε και ο Μάρκο Λιβάια με τον... καλό του εαυτό. Μακριά από τα νεύρα και συγκεντρωμένος, ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε δύο φορές, κέρδισε το πέναλτι του οποίου την εκτέλεση παραχώρησε στον Βέρντε, ενώ θα μπορούσε να κυνηγήσει το χατ-τρικ, και γενικότερα εμφάνισε τα ηγετικά του χαρακτηριστικά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λιβάια απέδειξε στο ματς με τον Παναιτωλικό ότι είναι παίκτης μεγάλου επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα και μονάδα που κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ όταν είναι προσηλωμένος στο παιχνίδι και δεν εκνευρίζεται.

Ο Κροάτης επιθετικός πήρε από το χέρι την ΑΕΚ, θυμίζοντας τις εμφανίσεις του στην αρχή της σεζόν όταν ήταν εκείνος που έκρινε τα νικηφόρα αποτελέσματα της Ένωσης στον πρώτο μήνα του Κωστένογλου στον πάγκο. Αυτόν τον Λιβάια χρειάζεται η Ένωση και στα ντέρμπι, σε παιχνίδια που κρίνονται από τις εμφανίσεις των δυνατών «όπλων» κάθε ομάδας. Η κίνηση πάντως του Λιβάια να αφήσει την εκτέλεση του πέναλτι στον Βέρντε για να αφιερώσει ένα γκολ στη νεογέννητη κορούλα του και η αγκαλιά με τον Ιταλό ίσως σημαίνουν πολλά για τη συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα