Κόουτς, είμαστε και εμείς εδώ: τι κάνουν οι δανεικοί του Big-4 στη Superleague

Γιώργος Ντυμένος
Κόουτς, είμαστε και εμείς εδώ: τι κάνουν οι δανεικοί του Big-4 στη Superleague

bet365

Το gazzetta.gr ακτινογραφεί την παρουσία των δανεικών που έχουν οι «μεγάλοι» στις άλλες ομάδες της Super League και ορισμένοι... βάζουν «δύσκολα» στους προπονητές τους ενόψει της επόμενης σεζόν
Αρκετοί παίκτες έφυγαν το καλοκαίρι από τους κατά τεκμήριο «μεγάλους», με σκοπό να συνεχίσουν την καριέρα τους ως δανεικοί στους «μικρομεσαίους» της SL. Εκτός από τον χρόνο συμμετοχής που οι περισσότεροι βρήκαν στη νέα τους ομάδα και δύσκολα θα είχαν σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ, η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί για εκείνους και μία... πρόκληση να αποδείξουν πράγματα και να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ας δούμε τον... έλεγχό τους, ανά ομάδα που αγωνίζονται.
ΑΕΛ
Οι Ουάρντα και Κάτσε έφυγαν στα τέλη του Αυγούστου από τον ΠΑΟΚ με προορισμό τη Λάρισα και από την πρώτη στιγμή πήραν φανέλα βασικού. Ο Αιγύπτιος αγωνίζεται ως φορ στο 3-5-2 των «βυσσινί» και σε 13 εμφανίσεις του μετρά 4 γκολ και 3 ασίστ, ενώ είναι ο πρώτος παίκτης της κατηγορίας σε τελικές. Ο Αλβανός «κόφτης» από την πλευρά του ναι μεν δεν έχει ακόμη βρει δίχτυα σε ισάριθμα παιχνίδια, όμως έχει ήδη «φτιάξει» 2 τέρματα και γενικότερα ξέχωρα από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, βοηθά δημιουργικά κυρίως μέσω των στατικών φάσεων που εκτελεί. Μάλιστα είναι 2ος σε εύστοχα γεμίσματα στην SL, πίσω μόνο από τον Μίσιτς.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Το δρομολόγιο Πειραιάς – Περιστέρι έκανε το καλοκαίρι ο Ανδρούτσος. Ο νεαρός χαφ το πρώτο διάστημα έρχονταν συνήθως από τον πάγκο, αλλά από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά λογίζεται ως βασικός. Συνολικά μετρά 12 συμμετοχές και έχει σημειώσει 2 γκολ, προσφέροντας λύσεις.
ΒΟΛΟΣ
Συνολικά 6 δανεικούς από τους «μεγάλους» έχει ο Βόλος. Εξ΄ αυτών ο ακραίος Μυστακίδης που ξεκίνησε βασικός αλλά στην πορεία απώλεσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα έχει ήδη αποχωρήσει, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον στόπερ Κορνέζο, που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ αλλά αγωνίστηκε μόνο στο Κύπελλο.
Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζει ο γκολκίπερ Μελίσσας που μετά τον Νοέμβριο μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα (6 σερί ματς βασικός) και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ αρκετά ματς έχει πάρει ο κεντρικός χαφ Μπαλογιάννης. Που επίσης δείχνει καλά στοιχεία. Οι αμυντικοί Λύρατζης, Τσαούσης, Διαμάντης λόγω και του νεαρού της ηλικίας δεν λογίζονται ως «κολώνες», αλλά μετρούν αρκετό χρόνο χρόνο συμμετοχής και αφήνουν υποσχέσεις.
ΞΑΝΘΗ
Από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη βρέθηκαν το καλοκαίρι οι Μουλέν και Γκαργκαλατζίδης. Ο νεαρός φορ ακόμη δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα, ενώ και ο Γάλλος χαφ φαίνεται πως «ψάχνει» τα πατήματά του. Στη Θράκη βρέθηκε στα τέλη του Αυγούστου, χρειάστηκε χρόνο και έκτοτε μετρά μόλις 7 εμφανίσεις, εκ των οποίων μόνο 5 ήταν ως βασικός.
ΟΦΗ
Στα γνώριμα λημέρια του «Γεντί Κουλέ» επέστρεψε το καλοκαίρι ο Μάνος, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς από τον Ολυμπιακό στον ΟΦΗ. Ο 25χρονος φορ «έχτισε» το όνομά του στο Ηράκλειο, όταν τη σεζόν 2017/18 σημείωσε 28 γκολ στη 2η κατηγορία και οδήγησε τους κρητικούς στην άνοδο. Ξεκίνησε τη χρονιά βασικός, αλλά στην πορεία απώλεσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, όπου επανεμφανίστηκε στο Αγρίνιο. Παρόλα αυτά έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, έκανε ματσάρα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (2 γκολ/1ασίστ) και συνολικά έχει βρει δίχτυα 3 φορές.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό «δανείστηκε» το καλοκαίρι ο Πανιώνιος, που κλήθηκε να διαχειριστεί και τον περιορισμό μεταγραφών που του είχε επιβληθεί. Ο Μασούρας παραχωρήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» και μπορεί να έμεινε πίσω λόγω μίας επέμβασης που υποβλήθηκε, αλλά έκτοτε παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής τόσο ως μπακ, όσο και σαν εξτρέμ. Την ίδια στιγμή ο Εμμανουηλίδης έχει μετατραπεί σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Ο 19χρονος ακραίος ήρθε από το «τριφύλλι» και ναι μεν μετρά μόλις 8 εμφανίσεις εκ των οποίων μία βασικός, έχει ήδη σημειώσει 3 γκολ και είναι ο κορυφαίος παίκτης της κατηγορίας σε αναλογία τερμάτων/λεπτών συμμετοχής. Δηλαδή σκοράρει με τη μεγαλύτερη συχνότητα.
*Σε παρένθεση οι συμμετοχές, τα γκολ και οι ασίστ κάθε παίκτη μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα