Φάκελος «ανανεώσεις»: Η απόσταση με τους Ισπανούς είναι μεγάλη

Φάκελος «ανανεώσεις»: Η απόσταση με τους Ισπανούς είναι μεγάλη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Φάκελος «ανανεώσεις»: Η απόσταση με τους Ισπανούς είναι μεγάλη

bet365

Ο Άρης ήθελε να ανανεώσει τα συμβόλαια των Φραν Βέλεθ, Χαβιέρ Ματίγια και Χουλιάν Κουέστα αλλά η οικονομική απόσταση αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για να καλυφθεί κι έτσι το ζήτημα των τριών Ισπανών παραμένει ανοιχτό.

Σούπερ Λιγκ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr.

Η ανανέωση των συμβολαίων των τριών Ισπανών ποδοσφαιριστών ήταν εκ των βασικών προτεραιοτήτων του Άγγελου Χαριστέα. Ευθύς εξαρχής φάνηκε ότι η περίπτωση του Χουλιάν Κουέστα συγκέντρωνε υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς ο έμπειρος τερματοφύλακας έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή του στο Πρωτάθλημα της χώρας του. Ουσιαστικά επενδύει στην περσινή καλή σεζόν του, φέτος «συρρίκνωσε» το διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους (έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε) ούτως ώστε να «γράψει» όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές και να μπει… δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι του ερχόμενου καλοκαιριού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης ασχολήθηκε κυρίως με τις περιπτώσεις των Φραν Βέλεθ, Χαβιέρ Ματίγια. Είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον στην περίπτωση του πρώτου, κάποια στιγμή, φάνηκε ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει και η συμφωνία. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι η πρόταση του Άρη στον Ισπανό κεντρικό αμυντικό περιλάμβανε αύξηση απολαβών της τάξεως (περίπου) του 55% σε σχέση με το φετινό συμβόλαιο, πέραν των μπόνους σε περίπτωση υλοποίησης προσωπικών και ατομικών στόχων. Ωστόσο, οι απαιτήσεις του Βέλεθ είναι μεγαλύτερες, δεν έκανε αποδεκτή την τελική πρόταση του Άρη και μένει να φανεί αν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες παραμονής του είναι ελάχιστες.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και επί της περίπτωσης του Χαβιέρ Ματίγια. Η πρόταση του Άγγελου Χαριστέα επίσης περιλάμβανε σημαντική αύξηση αποδοχών αλλά ο Ισπανός μέσος δεν την έκανε αποδεκτή. Η οικονομική διαφορά με τον Ματίγια δεν είναι αντίστοιχη της διαφοράς που υπάρχει με τον Βέλεθ αλλά και επί της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία.

Πλέον το κυρίαρχο ερώτημα σχετίζεται με το αν ο Άρης έχει την πρόθεση να επιστρέψει με νέες προτάσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν θα το κάνει. Αυτή η απόφαση δεν σχετίζεται με το επίπεδο εκτίμησης στην ποδοσφαιρική ικανότητα των δύο παικτών καθώς αυτό είναι δεδομένη κι έχει εκφραστεί τόσο δημοσίως όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η απόφαση εντάσσεται στο γενικό πλάνο οικονομικής στρατηγικής της ΠΑΕ και στην επιβολή συνθηκών ισορροπιών στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Άγγελος Χαριστέας έχει την άποψη ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θα πρέπει να υπάρχει σχετική ισορροπία μεταξύ των συμβολαίων των παικτών και φυσικά να μην υπάρχουν φαινόμενα σαν αυτά που αντιμετωπίζει φέτος ο Άρης με τρανό παράδειγμα την περίπτωση του Λερίν Ντουάρτε.

Δηλαδή, θεωρεί τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός ότι υπάρχουν βασικοί παίκτες των οποίων τα συμβόλαια είναι έως και δύο φορές μικρότερα από το αντίστοιχο του Ολλανδού γιατί το συγκεκριμένο γεγονός καλλιεργεί συνθήκες ανισορροπίας και κατ’ επέκταση έλλειψης δικαιοσύνης. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμά ότι οι οικονομικές αποστάσεις των συμβολαίων των παικτών που έχουν βασικό ρόλο θα πρέπει να είναι πολύ μικρές.

Συν τοις άλλοις, ανεξαρτήτως της μείωσης του φορολογικού συντελεστή, ένα συμβόλαιο (π.χ.) 350 χιλιάδων ευρώ στην ομάδα κοστίζει περί των 430.000 ευρώ και για τις οικονομικές δυνατότητες του Άρη χαρακτηρίζεται πολύ υψηλό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα