Το κάνουν επίτηδες, για να αχρηστεύσουν το VAR!

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Το κάνουν επίτηδες, για να αχρηστεύσουν το VAR!

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει με αφορμή τα “εγκλήματα” του ψηφιακού και του φυσικού διαιτητή στον Βόλο, για την γενική αίσθηση ότι επιχειρείται η απαξίωση και η κατάργηση του VAR από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις πώς και γιατί ένας διαιτητής αρνείται να δώσει ένα πέναλτι το οποίο έχει δει στα ριπλέι που του δίνουν οι ψηφιακοί συνεργάτες του. Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις πώς γίνεται ένας “διαιτητής βίντεο” να βλέπει μια φάση, η οποία σύμφωνα με την τηλεοπτική κάλυψή της είναι “καθαρή” και να ακυρώνει το γκολ του Σουντανί. Ετσι κι αλλιώς η Superleague πρέπει να είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν δείχνει στον τηλεθεατή τις εικόνες που επεξεργάζεται ο διαιτητής βίντεο με τον βοηθό του. Ετσι κι αλλιώς η Superleague πρέπει να είναι ένα από τα ελάχιστα πρωταθλήματα, αν όχι το μοναδικό, που δεν έχει πληρώσει για να βάλει τις σωστές γραμμές για το οφσάιντ.

Τη σιχαίνομαι τη διαιτητολαγνεία, που έχει εξελιχθεί σε επιτυχημένο, επιχειρηματικά, κλάδο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Δεν γίνεται όμως να μένεις απαθής και σιωπηλός μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κατάσταση “φωνάζει” ότι επιχειρείται η πλήρης ακύρωση του VAR προτού καλά καλά αυτό εφαρμοστεί στην Ελλάδα για να ωριμάσει η λειτουργία του και να φτάσει να είναι τόσο ωφέλιμο όσο είναι στο Champions League ή ήταν στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτά που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στον Βόλο είναι φάσεις που το μυαλό ενός φυσιολογικού ανθρώπου αρνείται να δεχθεί ως ανθρώπινα λάθη ενός ψηφιακού ή πραγματικού διαιτητή. Στη φάση του “οφσάιντ” δεν θα μάθουμε ποτέ τι είδε και πώς αποφάσισε ο ψηφιακός διαιτητής να πει στον φυσικό διαιτητή ότι κάνει καλά που ακούει τον βοηθό που σήκωσε τη σημαία. Στη φάση του πέναλτι, ο Φωτιάς δεν μπορεί να πείσει ποτέ κανέναν ότι αυτό που είδε στα ριπλέι δεν είναι πέναλτι.

Σε κάθε διαφορετικό πεδίο της, η ελληνική ζωή σου φωνάζει κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας ότι η χώρα έχει γίνει “Κολομβία”. Και ναι, στην προκειμένη περίπτωση το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας, επιβεβαιώνεται το κλισέ. Δεν ξέρω τι έχει μπροστά, δηλαδή τι θα ζήσουμε παρακάτω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρω όμως ότι αυτό που σήμερα συμβαίνει ουδείς έχει τη διάθεση και τη δύναμη να το σταματήσει ή να το εμποδίσει. Καμία κυβέρνηση, καμία UEFA, καμία FIFA. “Ο Θεός μαζί μας” και “βοήθειά μας”.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.