Σπουδαία αντίδραση, ανεπίτρεπτο black out!

Σπουδαία αντίδραση, ανεπίτρεπτο black out!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Σπουδαία αντίδραση, ανεπίτρεπτο black out!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πήγε να γκρεμίσει μέσα σε ένα τρίλεπτο ότι έχτιζε στο Ηράκλειο αλλά και την ψυχωμένη εμφάνιση με παίκτη λιγότερο που κράτησε όρθιο το Τριφύλλι.

Δεν ήταν για να χάνει σήμερα στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός. Θα μιλούσαμε για ιδανικό αυτόχειρα, αν το «τριφύλλι» επέστρεφε στην Αθήνα με ένα... τίποτα στις αποσκευές του. Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν καλή στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού. Σοβαρή ανασταλτικά, πολύ καλό πρέσινγκ στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, σωστή στόχευση για μπαλιές στην πλάτη της αργής και πολύ ψηλά ανεβασμένης άμυνας του ΟΦΗ. Με αυτό τον τρόπο, οι «πράσινοι» που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια την μπάλα λόγω της εξαιρετικής πίεσης των Κρητικών, βρήκαν το τετ-α-τετ του Μπουζούκη και το ακυρωθέν γκολ του Μακέντα στο πρώτο μέρος. Ο Δώνης είχε διαβάσει άριστα το ματς και αυτό φαινόταν πάνω στο χορτάρι.

Για ακόμη ένα ημίχρονο, όμως, η δημιουργία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Μία φάση σε σαρανταπέντε λεπτά δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική επίδοση. Στον αντίποδα, με εξαίρεση την αδυναμία του πρώτου δεκαλέπτου να βγαίνουν σωστά τα μαρκαρίσματα στον Φιγκεϊρέδο(δύο σουτ μόνος του εντός περιοχής στο 7' και το 10'), ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη και η δίχως ρίσκα προσέγγιση των δύο προπονητών που ξεκάθαρα ήθελαν πρωτίστως να διαφυλάξουν το μηδέν.

Από το 45' μέχρι και το 60', ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Με μεγαλύτερη ένταση, καλύτερο συνδυαστικό παιχνίδι, μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και φάσεις. Το σουτ του Μπουζούκη που έβγαλε ο Σωτηρίου, η κεφαλιά του Μακέντα, το σουτ του Ινσούα, το δοκάρι του Δώνη. Σε ένα τέταρτο, τέσσερις πολύ καλές στιγμές, όπου στις τρεις πρώτες θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερο καθαρό μυαλό, άρα και καλύτερη επιλογή στην τελική προσπάθεια.

Όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν πως ο Παναθηναϊκός αργά ή γρήγορα θα έφτανε στο γκολ. Όλα άλλαξαν, όμως, στο 64'. Ο Σίμος έριξε στο ματς τον Σταϊκο, πέρασε στο δεξί «φτερό» τον Τσιλιανίδη, γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 και κατάφερε να κάνει μία σημαντική κίνηση νίκης στην σκακιέρα των δύο προπονητών. Απέκτησε με τις παραπάνω κινήσεις ένα παίκτη παραπάνω στον άξονα ενώ η μετατόπιση του Τσιλιανίδη στην γραμμή, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΟΦΗ.

Τρίλεπτη κατάρρευση και... παραλίγο ματ με Τσιλιανίδη

Στο 67' ο Έλληνας εξτρέμ, έπειτα από καταπληκτικό συνδυασμό με τον Σταϊκο, δημιούργησε το 1-0. Ο Φιγκεϊρέδο βρέθηκε για τρίτη φορά μόνος του εντός περιοχής-τέσσερις αν υπολογίσουμε και το γκολ που ακυρώθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους- και από εκείνο το σημείο, αμαρκάριστος δεν μπορούσε να αστοχήσει.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, ο ανώτερος Παναθηναϊκός, κατάφερε να βάλει τον εαυτό του με την πλάτη στον τοίχο. Στο 70' ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Τσιλιανίδη, έχοντας καταφέρει να πάρει δύο πραγματικά χαζές κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα εικοσάλεπτο. Ο Ολλανδός δεν ήταν καλός σήμερα και πραγματοποίησε την χειρότερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα.

Το black out αυτό είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να αποκαλέσει ένα πολύ καλό μάθημα ενόψει της συνέχειας. Σε ένα παιχνίδι όπου είσαι ανώτερος, δεν γίνεται να βάζεις τα χέρια σου και να βγάζεις τα μάτια σου. Στο γκολ των Κρητικών όλα γίνονται λάθος. Από την αντιμετώπιση στην πτέρυγα, μέχρι το μαρκάρισμα του σκόρερ. Και έρχεται ο Σένκεφελντ να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα.

Ο coach Δώνης μετέφερε την πίστη

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όμως, παρουσιάστηκε στο χορτάρι ένας Παναθηναϊκός όπως θα έπρεπε να είναι σε κάθε ματς. Μία ομάδα που αρνείται να συμβιβαστεί με την ήττα, μια ομάδα που μέχρι και το τελευταίο λεπτό πάλεψε με ότι είχε και δεν είχε για να κάνει την ανατροπή!

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που θα επικοινωνήσει ο προπονητής από τον πάγκο. Με όσα θα πει και όσα θα κάνει. Ο Δώνης πιστώνεται 100% αυτή την αντίδραση. Η νοοτροπία του ήταν ξεκάθαρη. «Πάμε να το γυρίσουμε». Παρά το νεκρό διάστημα που πήγε να «γκρεμίσει» τα πάντα, ο Έλληνας τεχνικός παρέμεινε ψύχραιμος, μετέδωσε πίστη και σιγουριά στην ομάδα του και στο 83', ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε.

Μέχρι εκείνο το σημείο, πρόλαβε να βάλει τον Ινσούα αριστερό στόπερ(και να μην χαραμίσει την είσοδο ενός κανονικού στόπερ την ώρα που χάνει), να αλλάξει τον Χατζηγιοβάνη με τον Χατζηθεοδωρίδη, να βάλει τον Ζαχίντ(πόσο εύκολη κάνει να φαίνεται την μεταβίβαση «κλειδί» στο επιθετικό τρίτο) που έδωσε την πάσα για το πέναλτι και να αφήσει στο χορτάρι και τον Μακέντα και τον Περέα για να συνεχίσει να βάζει πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ. Πήρε όλα τα απαιτούμενα ρίσκα και δικαιώθηκε ενώ λίγο έλειψε με την ευκαιρία του Κουρμπέλη στο 87' να πετύχει μία επική ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί και πάλι να μην κατάφερε να πετύχει δεύτερη σερί νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο, η αντίδρασή του στο τελευταίο εικοσάλεπτο και η εικόνα του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είναι πράγματα που μόνο με θετική ματιά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Αρκεί να υπάρχει διάρκεια, συνέπεια και συνέχεια...

Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι

Σε ατομικό επίπεδο, τώρα, ο Χρήστος Δώνης ήταν καθοριστικός στην αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός. Πήρε πρωτοβουλίες που σε άλλα παιχνίδια αποφεύγει να πάρει, κουβάλησε μπάλα, είχε το δοκάρι στο φάουλ, πάτησε περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Με διαφορά από το δεύτερο, αυτό ήταν το καλύτερό του, το πιο ουσιαστικό φετινό του παιχνίδι.

Από κει και πέρα, ο Ινσούα ήταν άριστος ανασταλτικά(στο γκολ μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Σένκεφελντ που δεν πέφτει πάνω στον Τσιλιανίδη και του επιτρέπει να κάνει σέντρα) και «εξαφάνισε» τον Βαζ, καλό δεύτερο μέρος από τον Κουρμπέλη ενώ ο Ζαχίντ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, μπαίνοντας στο ματς. Την σωστή πάσα, το καθαρό μυαλό έξω από την περιοχή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.