Ο Καμαρά βολίδα, όχι φωτοβολίδα! Και τα γκολ-αστραπή του Ολυμπιακού!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Καμαρά βολίδα, όχι φωτοβολίδα! Και τα γκολ-αστραπή του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό του αγώνα της Τρίπολης και ειδικότερα για κάποιους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός έκανε χθες στην Τρίπολη αυτό που έπρεπε. Κι όταν ο Ολυμπιακός κάνει αυτό που πρέπει, όλα γίνονται εύκολα γι΄ αυτόν και δύσκολα για τους άλλους…

Έγραφα χθες το πρωί ότι μόνο δρόμο είχε εάν ήθελε να κάνει το διπλό στην Τρίπολη, να βάλει πρώτος γκολ. Και το έγραφα αναλύοντας όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ων δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο: Προηγούνταν ο Αστέρας; Κέρδιζε τον Ολυμπιακό η, τουλάχιστον δεν έχανε…Προηγούνταν ο Ολυμπιακός; Κέρδιζε πάντα τον Αστέρα…Όπως ακριβώς συνέβη και χθες!

Απλό ήταν. Όσο απλό κι ωραίο είναι το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός. Κι ας αφήσουμε το παιχνίδι μετά την αποβολή του…ανυπέρβλητου αμυντικού ογκόλιθου του Αστέρα, τον οποίο κάποιοι…ξύπνιοι είχαν «κλείσει» στον Ολυμπιακό το Γενάρη του 2017, αλλά στη συνέχεια…ξέκλεισαν βλέποντας μετά τι παιχνίδια είχε κάνει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, στο β΄ γύρο εκείνου του πρωταθλήματος-για να δικαιωθούν και με την μετέπειτα πορεία του, καθώς σε δύο πρωταθλήματα ουδείς τον ζήτησε για μεταγραφή.

Ας δούμε το παιχνίδι σε αυτά τα πρώτα 13 λεπτά, που έπαιζαν χθες οι δύο ομάδες 11 με 11! Με τον Ολυμπιακό να «πετάει» παίζοντας ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου, ανταμείβοντας με τον καλύτερο τρόπο 3.000 λαό του που πήγε στην Τρίπολη. Ποδόσφαιρο τέτοιο που ασφαλώς και κερδίζει και τη διαιτησία.

Δείτε στη φωτογραφία τι κάνει ο επόπτης Σαμοϊλης, ακυρώνοντας μία εκπληκτική προσπάθεια του Ολυμπιακού μόλις στα 25 δευτερόλεπτα! Πρόκειται για τη φάση που από πάσα του Καμαρά ο Μασούρας με φοβερό τακουνάκι βρίσκει τον Ελ Αραμπί κι κείνος με τη μία πλασάρει, με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο να κάνει φοβερή επέμβαση. Ο επόπτης, όμως, βλέπει…οφσάϊντ την στιγμή που ο Μασούρας είναι στην ίδια ευθεία με τον στόπερ του Αστέρα.

Ο Σαμοϊλης, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στη φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού, τέσσερα λεπτά αργότερα. Βλέπετε, για να μην σταματάνε τις επιθέσεις-γκολ του Ολυμπιακού, ο παίκτης δεν αρκεί να είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό, αλλά να καλύπτεται φανερά, όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική φωτογραφία…

Τέλος πάντων, για το 1-0 αξίζει να προσέξουμε την αγωνιστική μεθοδολογία του Ολυμπιακού. Διότι ενώ έχει κερδίσει αράουτ όπως επιτίθεται από αριστερά, βγάζει φάση σε χρόνο ντε τε από δεξιά! Με τους αντίπαλους παίκτες να έχουν μεταφερθεί προς τη δική του αριστερή πλευρά, ο Γκιγέρμε παίρνει την μπάλα από το αράουτ και δίνει πίσω στον Σεμέδο κι εκείνος πιο δεξιά στον Ομάρ. Η συνέχεια είναι γνωστή: μία καλή κάθετη του Ομάρ στον Σουντανί, ένα καλό γύρισμα του Σουντανί κι ένα καλό εναέριο του Μασούρα για το 1-0. Η ποδοσφαιρική μαγκιά είναι ότι από την εκτέλεση του αράουτ ώσπου η μπάλα να μπει στα δίχτυα χρειάστηκαν μόλις 16 δευτερόλεπτα, με τον Ολυμπιακό να στοχεύει έξυπνα και να επιτίθεται εν τέλει από δεξιά, όπου οι αντίπαλοι ήταν λιγότεροι, καθώς οι περισσότεροι είχαν μείνει αριστερά λόγω του αράουτ.

Ακόμη πιο αστραπιαία ήταν, όμως, η φάση του 2-0, την οποία ο Ποντένσε ξεκίνησε, αλλά κι έκλεισε! Εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Λουίς Φερνάντεζ 10-15 μέτρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, άφησε ωραία στον Σουντανί κι εκείνος στον Καμαρά, που ακόμη πιο ωραία έβγαλε με τη μία στον Ελ Αραμπί, όπως κι αυτός εξίσου ωραία με τη μία στον Ποντένσε, που στο μεταξύ είχε κάνει κούρσα 60 μέτρων, παίρνοντας σαν έπαθλο ένα γκολ, το τρίτο του στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Μέσα σε εννιά δευτερόλεπτα είχε εξελιχθεί όλη η φάση!

Άλλα εννιά δευτερόλεπτα χρειάστηκαν και για το 3-0! Από το κλέψιμο της μπάλας από τον Ελ Αραμπί, το «ένα-δύο» με τον Σουντανί και την ασίστ του Σουντανί. Για την ακρίβεια περισσότερο χρόνο έκανε να πάει η μπάλα στα δίχτυα με…σαδιστικό τρόπο από το «σκάψιμο» που της έκανε ο Μαροκινός γκολτζής.

Άλλα δέκα δευτερόλεπτα για το 4-0. Φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, Καμαρά κάθετα σε Ραντζέλοβιτς, καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, καλή κεφαλιά του Ελ Αραμπί και γκολ!

Πιο κλασικό γκολ «Ολυμπιακού Μαρτίνς» ήταν, βέβαια, το 5-0. Με την μπάλα να «γυρνάει» στο κέντρο από Καμαρά, Σουντανί, Καμαρά, Σεμέδο, Καμαρά, Σουντανί, Καμαρά, Μπουχαλάκη, τον Μπούχα να βρίσκει την κατάλληλη κάθετη πάσα προς τον Σουντανί κι αυτόν να κάνει αυτό το ιδιαίτερο…«χατ τρικ» στις ασίστ (!) για το γκολ του Μασούρα!

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έβαλε ωραία γκολ, καλά δομημένα, με μεγάλη ταχύτητα και πολλές κάθετες πάσες. Και θα ήθελε να σταθώ λίγο παραπάνω στον Καμαρά, που έκανε ματσάρα! Είτε αρχικά σε ρόλο δεύτερου κεντρικού χαφ, κάτι σαν οκτάρι, πλάϊ στον Γκιγέρμε, είτε στη συνέχεια σαν εξάρι, λίγο πιο πίσω από τον Μπουχαλάκη. Αυτή τη φορά ο Μαντί δεν έκοβε κι έκλεβε, αλλά έραβε κιόλας. Έφτιαχνε φάσεις για γκολ, οι δε περισσότερες μπαλιές του ήταν υποδειγματικές, ιδίως στα άκρα, σε Ομάρ, Τσιμίκα, Ραντζέλοβιτς. Χθες ο Αφρικάνος άσος ήταν και μία πηγή ενέργειας για τον Ολυμπιακό, αλλά κι έβγαλε και μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του. Ήταν...βολίδα!

Μακάρι δε να συνεχίσει έτσι ο Καμαρά και να μην είναι φωτοβολίδα το χθεσινό παιχνίδι του, όπως εκείνο με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…Να έχει διάρκεια και σταθερότητα. Γιατί ο Καμαρά που είδαμε χθες μπορεί να βοηθήσει τεράστια τον Ολυμπιακό, τώρα που θα του λείπει ο Γκιγέρμε.

Παρεμπιπτόντως, βρίσκεται στο όριο καρτών, όπερ σημαίνει ότι με μία κίτρινη ακόμη θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Άρα, οι επιπολαιότητες κοστίζουν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.