Από το Αγρίνιο μέχρι τη Νυόν της Ελβετίας…

Από το Αγρίνιο μέχρι τη Νυόν της Ελβετίας…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, αλλά και για όσα έγιναν ή δεν έγιναν στην τελευταία συνάντηση της Νυόν με θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετράμε αντίστροφα για το Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ. Στη bwin ποντάρεις με δεκάδες ειδικά στοιχήματα. |21+

Ξεκινάμε από τον αγώνα που γίνεται το βράδυ στο Αγρίνιο και θα καταλήξουμε σε όσα έγιναν στην Ελβετία…

Ωραίο αυτό που είπε ο Αμπέλ Φερέιρα για τον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας: «Πρέπει να φανταστούμε πως είμαστε στη θέση τους. Έτσι θα καταλάβουμε ότι παρόλο που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς αυτοπεποίθησης, σίγουρα από πλευράς έντασης και επιθετικότητας ο αντίπαλος θα είναι στο μάξιμουμ. Για να είμαστε πιο κοντά να κερδίσουμε τον αγώνα θα πρέπει μίνιμουμ να δείξουμε ίδια επίπεδα έντασης και επιθετικότητας. Αν το κάνουμε αυτό θα αυξήσουμε τις πιθανότητες μας για να κερδίσουμε».

Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ πριν μπουν στο γήπεδο, τότε θα χάσουν χρόνο, ίσως και βαθμούς.

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ πρέπει να σκεφτούν ότι πέρυσι στο Αγρίνιο πέτυχαν μία από τις πιο δύσκολες νίκες με εκείνο το 1-2, σε αγώνα όπου ο αντίπαλος ήταν σχετικά άνετος και κατά κάποιο τρόπο αδιάφορος βαθμολογικά. Φέτος θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα που καίγεται και τσουρουφλίζεται! Ομάδα που κάθε Κυριακή παίζει την ύπαρξή της! Όλοι καταλαβαίνουν πώς μπαίνουν στο γήπεδο τέτοιες ομάδες.

Το κακό σήμερα και σε σχέση με το περσινό, είναι το γήπεδο. Είναι το κλίμα στις εξέδρες. Πέρυσι ζήσαμε κάτι εκπληκτικό σε επίπεδο ατμόσφαιρας, σε κατάμεστες κερκίδες. Φέτος, έχουμε μόνο απαγορεύσεις! Κλείνει η κερκίδα των φανατικών, κλείνει η κερκίδα των φιλοξενούμενων, δεκτά γίνονται μόνο τα διαρκείας! Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για το ποδόσφαιρο.

Ποδοσφαιρικά, ο Φερέιρα έχει πολλές λύσεις στα χαφ και στους μεσεπιθετικούς και προφανώς σε αυτή την προσπάθεια που κάνει να βάλει ομαλά στην ομάδα Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, θα έχει σκεφτεί ποιους θα χρησιμοποιήσει σήμερα και ποιους την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη.

Πριν πάμε προς Ελβετία…

Οι διαιτητές διαμαρτύρονται γιατί παράγοντες τους αποδοκιμάζουν με τον χειρότερο τρόπο δημόσια, αλλά και μέσα στα αποδυτήρια όπου κάθε εβδομάδα έχουμε ντου, παρουσία και φουσκωτών! Στην συνέχεια, αντί να τιμωρηθούν οι παράγοντες, αντί να τιμωρούνται παραδειγματικά για τέτοιες κινήσεις, απαλλάσσονται από τα δικαιοδοτικά όργανα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η όποια παρατήρηση του διαιτητή. Όποιων διαιτητών γράφουν τέλος πάντων στο φύλλο αγώνος.

Τελικά αυτή η ατιμωρησία, μας λέει ότι... όποιος παράγοντας δεν μπαίνει στα αποδυτήρια κατά το ημίχρονο, είναι μάλλον το κορόιδο.

Κατά τα άλλα…

Αποδείχθηκε ότι... καλώς ο Ολυμπιακός έστειλε την... 50σέλιδη, ή την 120σασέλιδη (όσο θέλουν τέλος πάντων) επιστολή στον Αυγενάκη και τον οδήγησαν στην Ελβετία να παραπονεθεί εκ μέρους τους, για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Κάπως έτσι, για μια ακόμη φορά, οι επιτελείς της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κατάλαβαν τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη ΠΑΕ, αλλά και ο υπεύθυνος της Κυβέρνησης στα θέματα αθλητισμού! Κάπως έτσι όχι μόνο δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις τους, όχι μόνο δήλωσαν απόλυτη στήριξη στην διοίκηση Γραμμένου, στήριξαν απόλυτα και την ΚΕΔ, ενώ FIFA-UEFA τους προειδοποίησαν για όσα έχουν κάνει τελευταία και μεταξύ άλλων τους ενημέρωσαν για την πραγματοποίηση έρευνας για τα γεγονότα που έγιναν στο γήπεδό τους με θύμα τον Χούμπελ! Αλήθεια τι υπέστη ο Χούμπελ στο Καραϊσκάκη και δεν βρέθηκε κανείς να δει, να το μάθει, να το γράψει; Ήταν όλοι... αλλού, όπως και τότε που έφθανε η αποστολή του ΠΑΟΚ και είχαμε τα άλλα-γνωστά επεισόδια, που επίσης οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να καταγράψουν;

Ευτυχώς όμως εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε Υφυπουργό κάθετο και απόλυτο σε θέματα βίας! Αν «κουνηθεί» κάποιος στο γήπεδο, ο Λευτέρης Αυγενάκης φωνάζει πάντα παρών και το στιγματίζει! Μην του τύχει μόνο επεισόδιο σε αγώνα κ19 του Ολυμπιακού, σε αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αλλά και επεισόδιο Μαρινάκη με εκπρόσωπο των διεθνών Αρχών. Εκεί κάτι παθαίνει και αδυνατεί να εκφραστεί!

Πώς το είπε εκείνο το ωραίο με τις ίσες αποστάσεις που θα κρατάει; Στην Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.