Νίκη από τους χαφ της, κι όμως είναι γεγονός!

Νίκη από τους χαφ της, κι όμως είναι γεγονός!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Νίκη από τους χαφ της, κι όμως είναι γεγονός!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το σημαντικό διπλό της Α.Ε.Κ. στα Πηγάδια λόγω πρεμιέρας Καρέρα αλλά κυρίως επειδή η νίκη ήρθε με κορυφαίο τον Κρίστισιτς και σκόρερ τον Γαλανόπουλο, ενώ έχει υστερόγραφα...

Προσπαθώ εδώ, έξω από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε: η Ένωση πήρε τεράστια νίκη σε αξία στα Πηγάδια χάρη στα χαφ της! Κι όμως δεν είναι... ανέκδοτο, ούτε fake news. Είναι αλήθεια που συνιστά είδηση αφού πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν (μη πάω και πιο πίσω) που η ομάδα παίρνει 3 βαθμούς σε δύσκολη έδρα χάρη στους δύο χαφ της...

Επιτέλους ο Νέναντ Κρίστισιτς έκανε ένα σούπερ ματς. Ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και ο βασικός λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ επικράτησε ξανά στην Ξάνθη σε βάρος της τοπικής ομάδας. Αυτός ο Σέρβος που είδαμε στο ματς είναι εκείνος που περιμέναμε από πέρυσι. Αυτό ήταν το κορυφαίο του παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Με τέτοιον Κρίστισιτς η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει (συν την προσθήκη ενός σημαντικού χαφ) πάνω στον άξονά της. Τον έχει τεράστια ανάγκη για να κάνει τη διαφορά και είναι υποχρέωσή του να ανταποκριθεί σε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, για να είναι ο παίκτης σημείο αναφοράς στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ένα ματς δεν αρκεί, ούτε ένα ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Για να δούμε...

Μη ξεχνάμε ότι ήρθε και το γκολ από παίκτη της ομάδας στα χαφ. Σκόρερ ήταν ο -επίσης πολύ καλός- δεύτερος χαφ της, ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο διεθνής Έλληνας μέσος θύμισε λίγο Κατσουράνη στο τελείωμά του και χάρηκα πολύ γι αυτό. Ένα παιδί που πρέπει η ΑΕΚ να κερδίσει απ' αυτό και έως σήμερα δεν το είχε κάνει.

Δεν είναι ωστόσο μόνο το τέρμα που σημείωσε ο Γαλανό. Είναι όλη του η παρουσία και κύρια το γεγονός ότι όποτε έπαιρνε την μπάλα, σήκωνε κεφάλι και την έδινε μπροστά, σωστά, αλλά και λάθος να έκανε, έψαξε την πάσα που θα βγάλει την ομάδα σωστά από την άμυνά της. Αυτό οφείλουν να κάνουν τα χαφ της ΑΕΚ, να την πηγαίνουν μπροστά την μπάλα και όχι πίσω!

Ήταν μια νίκη που θα δώσει πολλά στην ΑΕΚ και ας ήρθε ως αποτέλεσμα του μεγάλου λάθους του Φασίδη ο οποίος κατάφερε να αποβληθεί σε διάστημα 5 λεπτών! Ένα τρίποντο που δίνει πολλά παραπάνω για τη συνέχεια και εφόσον κατακτηθεί η νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης και έπειτα με την Λαμία.

Είναι εξίσου σημαντική επειδή συνιστά την πρεμιέρα του Μάσιμο Καρέρα που στην πρώτη του έδειξε ξανά ότι θυμίζει Μανόλο Χιμένεθ. Κι αυτό επειδή έβαλε τριάδα στην άμυνά του λόγω του αντιπάλου. Προσαρμόστηκε όπως επί της ουσίας μας είπε ο ίδιος στον τρόπο που ενημερώθηκε ότι παίζει τακτικά ο αντίπαλος προπονητής.

Έδειξε, ωστόσο, εκπληκτικά και γρήγορα αντανακλαστικά στην αποβολή του αντιπάλου. Έβαλε πλάτος στο γήπεδο με τον Βέρντε και αμέσως η ΑΕΚ προειδοποίησε με την ανάπτυξη απ τα ίδια και τη φάση (ένα λεπτό πριν το γκολ) του Λιβάια. Αυτό φανερώνει πολλά για το ότι βλέπει σωστά το παιχνίδι από τον πάγκο και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να το αλλάξει...

Υγ: Περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στα Πηγάδια για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Στο -10 από τους βασικούς ανταγωνιστές της και ήταν πάνω από δύο χιλιάδες στην Ξάνθη. Με εκδρομείς από Αθήνα, τουλάχιστον 20 βαν και 10 αμάξια, αλλά και φυσικά από την Βόρεια Ελλάδα! Τι να πει και τι να γράψει κανείς; Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΕΚ!

Υγ2: Προσοχή μη δοθεί παρερμηνεία σε αυτή τη νίκη. Αναφέρομαι στο κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας. Δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τις ανάγκες της! Επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι για τουλάχιστον ένα ημίχρονο η ΑΕΚ δεν ήταν απειλητική. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σχετικά με το τι χρειάζεται η ομάδα σε επίπεδο ρόστερ. Δεν ήταν καλή η εικόνα, αλλά τώρα, το αποτέλεσμα μετράει.

Υγ3: Ένα τεράστιας σημασίας γεγονός είναι ότι η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ΠΟΤΕ στη διάρκεια όλου του αγώνα από τον αντίπαλο της. Η ομάδα που όλο αυτό το διάστημα έμοιαζε να μη γνωρίζει την έννοια της λέξης "άμυνα" και η οποία αγνοεί τη σωστή συνολική ανασταλτική λειτουργία, δεν δέχτηκε μισή φάση. Πολύ καλό μαντάτο αυτό... Πάρα πολύ καλό!

Υγ4: Την Τετάρτη δεν θα είναι μόνο ποδόσφαιρο. Θα' χει και μπάσκετ, στο κλειστό, στις 21:30, μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης δίπλα για το πρωτάθλημα. Σερί νικών η ομάδα, για την πρώτη θέση στον όμιλο με αντίπαλο την Χάποελ, με 300 αντιπάλους οπαδούς στο κλειστό, πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει, οπωσδήποτε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...