Οι Γκιγιέρμε-Καμαρά μπορούν να του αλλάξουν την χρονιά

Αντώνης Σαούλης Αντώνης Σαούλης
Οι Γκιγιέρμε-Καμαρά μπορούν να του αλλάξουν την χρονιά

bet365

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για την εύκολη νίκη του Ολυμπιακό πριν τον «τελικό» με τον Αστέρα και στέκεται στο δίδυμο που μπορεί να του αλλάξει την σεζόν...

Θεωρητικά δείχνουν δύο παίκτες που δεν ταιριάζουν μαζί στα χαφ. Δηλαδή δείχνει πιο (ποδοσφαιρικά) λογικά το Γκιγιέρμε-Μπουχαλάκης ή το Καμάρα-Μπουχαλάκης. Πρακτικά όμως δείχνει καλύτερο. Τα τελευταία 100 λεπτά που έχουν παίξει μαζί οι Γκιγιέρμε-Καμαρά ο Ολυμπιακός είναι 4-0 με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα το συγκεκριμένο δίδυμο ταιριάζει καλύτερα στον Ολυμπιακό. Βγάζει μεγαλύτερη ένταση, περισσότερη πίεση. Βγάζει ενέργεια. Μια ενέργεια η οποία μεταφέρεται στους 4 που παίζουν μπροστά τους ή κοντά τους. Από το 60' και μετά που ο Μαρτίνς τραβάει στον πάγκο στον Μπουχαλάκη και βάζει τον Καμαρά στα χαφ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τον αντίπαλό του σε σημείο στραγγαλισμού.

Ο Μαρτίνς τους επέλεξε βασικούς μέσα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό σ ένα 4-4-2 ή 4-4-1-1. Χωρίς δηλαδή να υπάρχει και τρίτος χαφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 3-0 και ουσιαστικά να έχει φάει μόνο μία φάση (το δοκάρι του Αριγίμπι).

Οι δυο τους με τα τρεξίματά τους, την αλληλοκάλυψη στους χώρους και την ενέργεια που βγάζουν βοηθούν και στα δύο μισά του γηπέδου. Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός δείχνει πιο compact (δεν έφαγε φάση από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε από τον Παναιτωλικό) και ταυτόχρονα δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και άνεση στους 4 μπροστά τους.

Ουσιαστικά αυτή είναι και η αλλαγή, στις πολλές που κάνει ο Μαρτίνς τον τελευταίο μήνα, που δείχνει να κουμπώνει καλύτερα. Γιατί αποδείχθηκε πως δίπλα στον Σεμέδο μπορεί να παίξει εξίσου καλά και ο Αβραάμ (καλός ήταν και ο Μπα αλλά δεν μπορεί να κριθεί σε τέτοιο ματς), πως το Σουντανί-Ελ Αραμπί είναι σαφώς καλύτερο από το Γκερέρο-Σουντανί (που ήταν μαζί στη Νέα Σμύρνη).

Το Γκιγιέρμε-Καμαρά λοιπόν είναι το δίδυμο που μπορεί να του αλλάξει την σεζόν. Μια σεζόν που θα φανεί πόσο (πιο) δύσκολη θα είναι μετά τον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα. Γιατί εάν περάσει ο Ολυμπιακός θα έχει τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια ακόμα όσο οι υπόλοιποι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουν τον... πονοκέφαλο του ενός αγώνα την εβδομάδα.

Εάν δεν περάσει τότε εύκολα οι δυο τους μπορούν να το... πάνε μέχρι τέλους με τις ανάσες που θα έχουν. Κι αν αυτοί συνεχίσουν έτσι τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Εκεί που θα κριθούν και οι τίτλοι δηλαδή...

ΥΓ Ο Ελ Αραμπί επίσης δείχνει ότι όσο είναι υγιής δεν μπορεί να βγαίνει από την 11αδα. Για την ακρίβεια θα πρέπει να ξεκινάει βασικός και στην συνέχεια να του... γίνεται διαχείριση. Δύο γκολ κι ασίστ για τον Μαροκινό που έφτασε τα 10 γκολ φέτος σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

ΥΓ2 Ο Σουντανί μπορεί να μην έχει εμφανιστεί στην στατιστική με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό αλλά η συνολική του εικόνα δίνει πολλά στον Ολυμπιακό. Ειναι αυτός που βγάζει την πάσα για το πέναλτι του Ποντένσε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ δημιουργούσε συνεχώς υπεραριθμίες σε όποια πλευρά αγωνιζόταν και στο Αγρίνιο βρίσκει την πάσα στον Μασούρα για το 0-2 του Ελ Αραμπί.

ΥΓ3 Ο Μαρτίνς αποφάσισε ν' ανοίξει το rotation ξανά. Και σωστά το αποφάσισε γιατι εκτός από την Ευρώπη έχει κι αρκετούς διεθνείς. Θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεκουράσει και τον Σεμέδο και τον Τσιμίκα και τον Ομάρ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αντώνης Σαούλης
Αντώνης Σαούλης