Ο Ολυμπιακός να το παίξει σαν Τσάμπιονς Λιγκ, με έναν ΠΑΟΚ, που εκτός έδρας είναι καλύτερος απ’ ότι εντός!

Ο Ολυμπιακός να το παίξει σαν Τσάμπιονς Λιγκ, με έναν ΠΑΟΚ, που εκτός έδρας είναι καλύτερος απ’ ότι εντός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις παραμέτρους του αποψινού μεγάλου ντέρμπι στο Καραϊσκάκη!

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έφτασε λοιπόν κι η ώρα για το πρώτο από τα τέσσερα φετινά ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Με τις δύο ομάδες τελικά να φτάνουν ισόβαθμες στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι στο Καραϊσκάκη, με τη διαφορά ότι τότε ήταν μόλις στην 5η κι όχι στην 12η αγωνιστική, ο δε ΠΑΟΚ είχε τυπικά δύο βαθμούς λιγότερους κι ο Ολυμπιακός φαίνονταν να ήταν στο +2, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Θεωρητικά πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα πάει «καρφί» για την ισοπαλία! Διότι ο μεν ΠΑΟΚ είναι αήττητος εδώ και 46 αγωνιστικές, με 39 νίκες και εφτά ισοπαλίες, ο δε Ολυμπιακός είναι αήττητος εδώ και 21 αγωνιστικές, με 18 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Άρα, όταν δύο ομάδες είναι τόσο καιρό αήττητες, το πιο λογικό είναι να μείνουν αήττητες και μετά από αυτό το παιχνίδι!

Από εκεί και πέρα, πάντα θεωρητικά, πιο κοντά στη νίκη πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός, με τη δύναμη της έδρας. Παρεμπιπτόντως, έχει στη σειρά 15 συνεχόμενες νίκες για το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη! Με την υποσημείωση ότι δεν έχει παίξει σε αυτά τα 15 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, δηλαδή τις δύο ομάδες με τις οποίες πέρσι μέσα στο σπίτι του είχε αντίστοιχα ήττα κι ισοπαλία.

Πέραν δε του αβαντάζ της έδρας από πλευράς Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ έχει και το μειονέκτημα ότι στα τρία πιο μεγάλα παιχνίδια που έδωσε φέτος, δεν κέρδισε κανένα, φέρνοντας τρία διαδοχικά 2-2 με Άρη μέσα, ΑΕΚ έξω και Παναθηναϊκό μέσα. Στα δε δικά του αντίστοιχα παιχνίδια ο Ολυμπιακός στάθηκε καλύτερα, καθώς κέρδισε τον Άρη έξω και την ΑΕΚ μέσα κι έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό έξω. Μάλιστα, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε από τον Παναθηναϊκό στο 90’, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τόσο τον Άρη, όσο και τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις στα δύο ντέρμπι του στην Τούμπα.

Τώρα, η ανάγκη για νίκη είναι μεγαλύτερη στον Ολυμπιακό. Υπό την έννοια ότι ακριβώς παίζει στην έδρα του και λογικό είναι να καίγεται για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ και με ισοπαλία ευχαριστημένος θα είναι, καθώς θα έχει παίξει το ένα από τα δύο παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη και θα έχει παραμείνει στην κορυφή. Είναι δε ομάδα που έχει αποδείξει κι από πέρσι ότι με εξαίρεση τα ντέρμπι δύσκολα χάνει βαθμούς (άντε είχε και δύο ισοπαλίες στο περασμένο πρωτάθλημα σε Περιστέρι και Λάρισα, κι ενώ ήδη φέτος έχει περάσει νικηφόρα από την πρώτη έδρα, ενώ όταν θα πάει στη δεύτερη η ΑΕΛ θα παίξει χωρίς τους δανεικούς Γουάρντα και Κάτσε…).

Ακόμη κι από ψυχολογικής πλευράς ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί από πάνω σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς θα έχει να λέει ότι είναι αήττητος και στις τρεις μάχες του, πέρσι και φέτος με τον Ολυμπιακό, με τις δύο μάλιστα να είναι στον Πειραιά, στην δε άλλη στη Θεσσαλονίκη, να έχει νικήσει πειστικά 3-1. Για τον ίδιο λόγο ψυχολογικά ο Ολυμπιακός θα είναι από κάτω, καθώς θα έχει τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ χωρίς νίκη και θα έχει να ανέβει δύο φορές στην Τούμπα.

Κατά την δική μου γνώμη, μία ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφή για τον Ολυμπιακό και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια. Πολύ απλά γιατί η δική του ομάδα κουβαλάει πολύ μεγαλύτερα φορτία, έχοντας ξεκινήσει να παίζει από τις 23 Ιουλίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ κι έχει ήδη εφτά ευρωπαϊκά παιχνίδια περισσότερα από τον ΠΑΟΚ-εκ των οποίων τα τέσσερα με την Μπάγερν και την Τότεναμ-προέρχεται δε ακριβώς από την επίσκεψη του στο Λονδίνο, όπου για να σταθεί την Τρίτη απέναντι στην αναγεννημένη (κέρδισε και χθες στο αγγλικό πρωτάθλημα) Τότεναμ του Μουρίνιο χρειάστηκε να κάνουν οι παίκτες του υπερπροσπάθεια.

Ήττα πράγματι θα είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, τόσο βαθμολογικά, μένοντας πια τρεις πόντους πίσω, όσο και ψυχολογικά, καθότι θα δημιουργήσει κλίμα γκρίνιας και αμφισβήτησης. Εξ ου και, πάντοτε κατά την άποψη μου, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ρισκάρει υπερβολικά απόψε. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, που εγώ νομίζω ότι μπορεί, πρέπει να κοιτάξεις να μη χάσεις. Μία ισοπαλία, όσο κι αν δεν θα αρέσει σαν αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμη από μία ήττα. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι πρώτος και θα έχει βγάλει ένα αγωνιστικό Γολγοθά σε αντίθεση με τον αντίπαλο του, που έχει την πολυτέλεια εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες και παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα…

Ας δούμε λίγο πιο μακριά. Ο Ολυμπιακός μετά από αυτό το ντέρμπι και μέχρι την Τούμπα, θα έχει να παίξει εκτός έδρας με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Λαμία, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Ατρόμητο και εντός έδρας με Λάρισα, Παναθηναϊκό, Άρη, Ξάνθη, Πανιώνιο. Ένας…κανονικός Ολυμπιακός, χωρίς μάλιστα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια του, μπορεί να μαζέψει έως την Τούμπα ακόμη και το μάξιμουμ των βαθμών…Άλλος ένας λόγος για την εκτίμηση μου, ότι μία ισοπαλία απόψε δεν θα είναι τεράστια ζημιά για τον Ολυμπιακό, όσο κι αν θα είναι κέρδος για τον ΠΑΟΚ!

Στα δικά μου μάτια δε, ο ΠΑΟΚ ο φετινός μου μοιάζει καλύτερος εκτός έδρας παρά εντός έδρας! Μέσα στην Τούμπα δεν θυμάμαι τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει κάποιο σπουδαίο παιχνίδι. Αντίθετα, εκτός έδρας ήταν πολύ καλός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και με τον ΟΦΗ, ενώ και στο Περιστέρι και στην Τρίπολη είχε καλά α΄ ημίχρονα. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκτός έδρας ΠΑΟΚ είναι πιο πειστικός από τον εκτός έδρας Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από τις αντικειμενικά αποδεκτές δικαιολογίες που μπορεί να υπάρχουν για τον Ολυμπιακό.

Πηγές στη Θεσσαλονίκη μου λένε δύο διαφορετικά πράγματα! Η μία ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει στο Καραϊσκάκη για να παίξει ανοιχτά, με στόχο ξεκάθαρα τη νίκη, καθώς ο Φερέϊρα θεωρεί ότι με τη δουλειά που έγινε στην προπόνηση κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος η ομάδα του είναι αυτή την στιγμή στο 100%. Κι η άλλη ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει μεν για τη νίκη, αλλά παίζοντας έξυπνα, πιο συγκρατημένα απ΄ ότι παίζει συνήθως και ψάχνοντας τους χώρους. Εγώ νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη από το α΄ ημίχρονο!

Και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι όπως αντιμετώπισε τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια του για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Καραϊσκάκη. Αν το κάνει, θα φτάσει πολύ κοντά στη νίκη, όπως έγινε με Βικτόρια Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Κράσνονταρ. Μην ξεχνάμε ότι μόνο η Μπάγερν και η Τότεναμ έχουν γλιτώσει μέσα στον Πειραιά. Και για να τα καταφέρουν, χρειάστηκε να βάλουν πέντε γκολ, αφού έφαγαν τέσσερα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.