Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Πέδρο πριν τον ΠΑΟΚ... (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Πέδρο πριν τον ΠΑΟΚ... (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr επιχειρεί να προσεγγίσει τις σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς λίγα 24ωρα πριν από το πιο σημαντικό - όπως όλα δείχνουν - φετινό παιχνίδι του στην ομάδα του Ολυμπιακού...
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο 49χρονος προπονητής συνεχίζει να... βάλλεται για τις επιλογές του και τα τελευταία αποτελέσματα στον Ολυμπιακό. Εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο παρά το γεγονός ότι για 2η σερί χρονιά στον Ολυμπιακό πήγε την ομάδα σε ομίλους στην Ευρώπη και έχει δείξει πως κάνει δουλειά και ότι έχει αναμορφώσει αγωνιστικά τους Πειραιώτες, μία ομάδα που από πέρυσι και μετά είχε αλλαγές στο δυναμικό της και όχι μόνο.
Από την άλλη η ζωή του προπονητή είναι και έτσι. Πολλές φορές κρίνεται από την μία λεπτομέρεια. Το ένα αποτέλεσμα. Την μία εμφάνιση σε ντέρμπι. Άλλες φορές η κριτική μπορεί να είναι υπερβολική και άδικη ή μπορεί να είναι πιο έντονη. Σε άλλες στιγμές τα πράγματα να είναι εύκολα και σε άλλες δύσκολα. Τώρα όμως υπάρχει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το 1-1 με τον Πανιώνιο αφαίρεσε το μαξιλαράκι ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει βαθμολογικά ο Ολυμπιακός. Πάει λοιπόν στην... μάχη με τον ΠΑΟΚ με συνθήκες must win. Με τον Μαρτίνς να έχει το μεγάλο κίνητρο πως δεν θέλει να... τσαλακωθεί ξανά σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ότι θέλει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι και ότι πάνω απ' όλα επιζητά να ολοκληρώσει το έργο και το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του για τους ερυθρόλευκους.
Τι μπορεί να υπάρχει λοιπόν στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ;
- Ανάγκη για νίκη, την πρώτη του επί του ΠΑΟΚ. Σαν μία άτυπη (και) δική του ρεβάνς με πιο μεγάλο κίνητρο λόγω και του Αμπέλ Φερέιρα. Σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός η πίεση είναι μεγάλη και το... πρέσινγκ για αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πιο έντονο από ποτέ για να συνεχίσει ο πειραϊκός σύλλογος να είναι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκτός αυτού όμως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τις δύο περσινές ήττες από τις οποίες θέλει τη... ρεβάνς του όπως και επιθυμεί πολύ να νικήσει και τον συμπατριώτη του, Αμπέλ Φερέιρα.
- Σκέψη για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση, την προσέγγιση που θα αυξήσει τις πιθανότητες για το τρίποντο. Πέρυσι στην Τούμα ο Ολυμπιακός πλήρωσε το γεγονός ότι ξεκίνησε βασικός ο Νάτχο και έτσι ήταν πολύ πιο επιθετικός αλλά και συνάμα πιο ευάλωτος αμυντικά. Ο Πορτογάλος δεν το έχει ξεχάσει αυτό το παιχνίδι. Όπως δεν έχει ξεχάσει και το 0-1 του α' γύρου, όπου ο Ολυμπιακός αν και έχασε ήταν καλύτερος.
- Τα 11 κατάλληλα πρόσωπα. Οι 11... μαχητές. Ο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θέλει ως επί το πλείστον περισσότερο παίκτες με το τσαγανό και τον τσαμπουκά του Αβραάμ και την ποιότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Βαλμπουενά. Σε τέτοιες αναμετρήσεις όση σημασία έχει το πως θα τελειώσεις το ματς άλλη τόση έχει το πως θα το ξεκινήσεις. Το ιδανικό θα είναι βέβαια να του βγουν όλα τα τρικ αλλά και οι στατικές φάσεις, απ' όπου σκοράρουν τακτικά φέτος οι Πειραιώτες.
- Οι παίκτες που ανέδειξε και στήριξε και περιμένει να σταθούν στο ύψος τους. Ο Μαρτίνς στην ομάδα του Ολυμπιακού καθιέρωσε παίκτες όπως ο Τσιμίκας και ο Μπουχαλάκης. Έφτιαξε ξανά την καριέρα των Σα, Σεμέδο και Σουντανί. Ειδικά λοιπόν από τέτοιους ποδοσφαιριστές θα περιμένει να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο.
- Ο προβληματισμός για την διαχείριση των ντέρμπι, οι συζητήσεις και ομιλίες και η ψυχολογική προετοιμασία. Ο Πέδρο Μαρτίνς από τα ντέρμπι που έχει δώσει στην Ελλάδα έχει κερδίσει δύο φορές την ΑΕΚ, όμως δεν έχει νικήσει ούτε τον ΠΑΟΚ αλλά ούτε και τον Παναθηναϊκό (σ.σ. το περσινό ματς κερδήθηκε λόγω των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ καθώς είχε διακοπεί). Και ειδικά με τον Δικέφαλο του Βορρά που τα ματς τα τελευταία δύο χρόνια για πολλούς αγωνιστικούς και μη λόγους έχουν γίνει ειδικών συνθηκών αυτό θα μετρήσει πολύ. Ο Ίβηρας τεχνικός είχε προγραμματίσει μάλιστα την Πέμπτη να κάνει συζητήσεις με τους συνεργάτες του και τους παίκτες του να ρίξει το βάρος και στην ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία.
- Ηθική υποχρέωση για τον κόσμο. Αρκετός κόσμος του Ολυμπιακού τον θέλει τον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος είναι από τους προπονητές που έχουν χειροκροτηθεί αρκετά στο Καραϊσκάκη και από την Θύρα 7. Έχει πέραση στους φιλάθλους. Ο ερυθρόλευκος προπονητής νιώθει την ανάγκη να ανταποδώσει αυτήν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη.
- Η σχέση με Καρεμπέ - Μοντέστο. Ο Μαρτίνς ειδικά με τον Καρεμπέ έχει μία άλλου τύπου σχέση. Ο Γάλλος έπεισε την διοίκηση του Ολυμπιακού να τον φέρει στην Ελλάδα και ο Μοντέστο από την άλλη τον στήριξε με μεταγραφές. Ο Μαρτίνς εκτός από το ότι δεν θέλει να απογοητεύσει τον εαυτό του, τον κόσμο, την διοίκηση και τους ανθρώπους της ομάδας δεν θέλει να απογοητεύσει και τον Καρεμπέ.
- Το επόμενο συμβόλαιό του και το όνομά και η φήμη του αλλά και το ότι θέλει να τελειώσει ιδανικά το πρότζεκτ του στον Ολυμπιακό. Για το χατήρι του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς έχει απορρίψει τουλάχιστον τρεις κρούσεις αλλά και... πετροδόλαρα. Όμως δεν υπάρχει και συμφωνημένο νέο συβόλαιο. Οι δύο πλευρές είχαν μία διάθεση για κουβέντα και φαινόταν να υπάρχει ένα καλό κλίμα όμως τελικό deal δεν υπήρξε και αυτό επίσης παίζει τον ρόλο του. Ο Μαρτίνς είναι φιλόδοξος προπονητής και έχει στο μυαλό του και το επόμενο συμβόλαιό του, όπως θα το είχε κάθε προπονητής.
Επιπροσθέτως θέλει να τελειώσει το σχέδιο και το πρότζεκτ του για φέτος σωστά στον Ολυμπιακό. Έχει την διάθεση και την μεγάλη επιθυμία να πετύχει και σε επίπεδο τίτλων στον Ολυμπιακό.
ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
2019-2020:
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1
2018-2019
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-3 (άνευ αγώνος)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1
- Οι φωτογραφίες στην Gallery είναι από το Transfermarkt και αφορούν στα ματς που έχει κοουτσάρει στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα