Ολυμπιακός: No goal από συγκεκριμένους επιθετικούς, no party...

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: No goal από συγκεκριμένους επιθετικούς, no party...

bet365

Ο Ολυμπιακός και για την αγωνιστική του αποτυχία στη Νέα Σμύρνη πλήρωσε (και) το γεγονός ότι όταν δεν σκοράρουν συγκεκριμένοι παίκτες του έχει πρόβλημα. Τα επόμενα διπλά... ζόρια για Μαρτίνς και ποδοσφαιριστές.

Επιστροφή στοιχήματος* στη Super League! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 στην Ξάνθη είχε την ηχηρή αποτυχία και στο ματς της Νέας Σμύρνης. Η διαφορά είναι βέβαια πως ο Πανιώνιος αγωνιστικά και βαθμολογικά δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την ακριτική ομάδα, παρά την άνοδό του το τελευταίο διάστημα. Για τους Πειραιώτες το 1-1 στην Πλατεία ίσως και να είναι η χειρότερη φετινή τους εμφάνιση τουλάχιστον εντός των ελληνικών συνόρων. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία στα οποία πρέπει να σταθεί κανείς όπως:
- Όταν δεν το... παίρνουν πάνω τους στο ελληνικό πρωτάθλημα στο σκοράρισμα παίκτες όπως οι Σουντανί, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά τα πράγματα ζορίζουν και ζορίζουν πολύ.
- Ο Ολυμπιακός από την 7η αγωνιστική και μετά από τους επιθετικούς του παίρνει γκολ μόνο από τον Σουντανί. Ο Αλγερινός σε αυτό το διάστημα έχει βάλει γκολ. Αντίθετα από την 7η αγωνιστική και μετά ούτε ο Γκερέρο ούτε ο Ελ Αραμπί σκοράρουν. Ο Ισπανός γενικά βέβαια δεν είναι παίκτης που σκοράρει τακτικά. Πέρυσι στο πρωτάθλημα είχε 6 γκολ σε 23 ματς και φέτος έως τώρα έχει 2 σε 9 αγώνες.
- Απέναντι στον Πανιώνιο οι ερυθρόλευκοι είδαν τους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς τους να έχουν αρκετές τελικές αλλά και μεγάλες χαμένες φάσεις όπως την κεφαλιά του Γκερέρο, δύο σουτ του Ποντένσε και ένα χαμένο τετ α τετ του Ελ Αραμπί. Ο Μπουχαλάκης είχε 3 τελικές, ο Σουντανί 2, ο Ποντένσε 4, ο Γκερέρο 1 και ο Ελ Αραμπί 1. Επίσης 1 είχε ο Μασούρας και 3 ο Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να έχει και αυτός μεγάλη φάση προς το τέλος της αναμέτρησης. Από την άλλη ο Πανιώνιος έβγαλε προς το τέλος το γκολ της ισοφάρισης ουσιαστικά στην μία και πιο μεγάλη φάση του. Να θυμίσουμε πως το ματς έκλεισε με 5 τελικές του Πανιωνίου και 23 του Ολυμπιακού. Είναι δεδομένο πως και σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός πλήρωσε ή τιμωρήθηκε εάν θέλετε από την αναποτελεσματικότητά του στην επίθεση σε σχέση πάντα με τις τελικές του και τις ευκαιρίες που είχε.
- Ο Ολυμπιακός όταν λείπει ο Γκιγιέρμε ή ο Βαλμπουενά (σ.σ. τον Φορτούνη δεν μπορούμε να τον υπολογίσουμε λόγω τραυματισμού) έχει εμφανές πρόβλημα στην δημιουργία και τις μεταβιβάσεις του. Ο Μπουχαλάκης παίζει κάθετα και βλέπει γήπεδο αλλά δεν μπορεί να κάνει επαρκώς αυτήν την δουλειά. Ούτε ο Καμαρά είναι ο ιδανικός δημιουργικός χαφ.
- Προφανώς και σε αυτόν τον... μαραθώνιο κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα... ρέστα από τον Σουντανί των 5 γκολ και τον Ελ Αραμπί των 4. Ο Ολυμπιακός όμως και φέτος δεν παίρνει επαρκή αριθμό γκολ από τους εξτρέμ του. Στο πρωτάθλημα έχει 1 γκολ από τον Ποντένσε και 1 από τον Μασούρα.
- Ο Πέδρο Μαρτίνς εξακολουθεί να δείχνει υπάρχουν παιχνίδια που το μίνι... ροτέισον ή η διαχείριση του ρόστερ δεν του βγαίνει. Υπάρχουν δεδομένα παίκτες που έχουν τραβήξει πολύ... κουπί και από την άλλη ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί παρά πολύ λίγο, όπως ο Γκασπάρ για παράδειγμα, που ήταν βασικός στη Νέα Σμύρνη πάντως.
- Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας συνεχίζει να μην είναι το ίδιο αποδοτικός και αποφασιστικός όσο στο Καραϊσκάκη. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός όμως επειδή το πρωτάθλημα έχει πολλή συνέχεια δεν μπορεί να εξακολουθεί να υφίσταται αυτή η εικόνα. Επίσης υπάρχουν ματς που έχει χαμένα πρώτα ημίχρονα όπως με τον Πανιώνιο.
- Αρκετές φορές ο Ολυμπιακός δείχνει πως όταν κάνει το 1-0 σαν να... ησυχάζει. Σαν να αρκείται με αυτό και να λειτουργεί απλά για να το κρατήσει. Το πλήρωσε αυτό και με τον Παναθηναϊκό στο 1-1 του ΟΑΚΑ και με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν μπορεί να υπάρχει διαχείριση του 1-0.
- Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους διπλά... ζόρια. Το παιχνίδι με την Τότεναμ έχει την σημασία του και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, όμως το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ παραπάνω. Ίσως το πιο σπουδαίο ματς του α' γύρου που μπορεί να κρίνει πολλά για την ομάδα του Ολυμπιακού και για την συνέχεια φυσικά. Με νίκη των Πειραιωτών η ομάδα θα αποκτήσει άλλη αύρα. Με τυχόν αρνητικό αποτέλεσματα τα πράγματα μπορεί να πάρουν άλλη τροπή για το αγωνιστικό τμήμα των ερυθρόλευκων. Η εβδομάδα αυτή θα είναι κρίσιμη για όλους.
- Τα ματς και τα γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα:
1η αγωνιστική με Αστέρα εντός: 1-0 με γκολ του Ελ Αραμπί στο 6'
2η αγωνιστική με ΑΕΛ εκτός: 0-1 με γκολ του Βαλμπουενά στο 7'
3η αγωνιστική με Βόλο εντός: 5-0 με τέρματα των Γκιγιέρμε στο 12', Ελ Αραμπί στο 71', Γκερέρο στο 79', Βαλμπουενά στο 84' και Σουντανί στο 93'
4η αγωνιστική με Παναθηναϊκό εκτός: 1-1 με γκολ του Γκερέρο στο 36'
5η αγωνιστική με Λαμία εντός: 2-0 με γκολ των Σουντανί στο 61' και Ελ Αραμπί στο 70'
6η αγωνιστική με Άρη εκτός: 1-2 με γκολ των Μασούρα στο 33' και Ελ Αραμπί στο 38'
7η αγωνιστική με ΟΦΗ εντός: 2-1 με γκολ του Σουντανί στο 11' και το 57'
8η αγωνιστική με ΑΕΚ εντός: 2-0 με γκολ των Σεμέδο στο 9' και Καμαρά στο 77'
9η αγωνιστική με Ξάνθη εκτός: 0-0
10η αγωνιστική με Ατρόμητο εντός: 2-0 με γκολ των Ποντένσε στο 60' και Σουντανί στο 62'
11η αγωνιστική με τον Πανιώνιο εκτός: 1-1 με σκόρερ τον Βαλμπουενά στο 55'
- Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει πάρει σε επίπεδο βαθμών:
- 12 βαθμούς από γκολ του Ελ Αραμπί
- 6 βαθμούς από τέρματα του Σουντανί
- 4 βαθμούς από γκολ του Βαλμπουενά
- 3 βαθμούς από γκολ του Καμαρά
* Ο απολογισμός των βαθμών γίνεται για ματς που ξεκάθαρα έχουν καθορίσει το αποτέλεσμα με τα γκολ τους οι συγκεκριμένοι παίκτες ή για ματς που σκόραραν σε κομβικό σημείο.
- Ματς που έχουν κρίνει μόνοι τους οι Ελ Αραμπί - Σουντανί:
- Πρεμιέρα ο Ελ Αραμπί με το μοναδικό γκολ με Αστέρα
- 5η αγωνιστική με τα γκολ τους με την Λαμία
-6η αγωνιστική ο Ελ Αραμπί που έκανε το 1-2 στην έδρα του Άρη
- 7η αγωνιστική ο Σουντανί που σκόραρε δύο φορές με τον ΟΦΗ
- Στο σύνολο βγαίνουν 12 βαθμοί για τους δύο ερυθρόλευκους άσους για αυτά τα ματς ενώ έχουν σκοράρει και σε άλλους αγώνες πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει 27 σε 11 αναμετρήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα