Αδυναμίες του ΠΑΟΚ, σκάνδαλα και εντυπώσεις…

Αδυναμίες του ΠΑΟΚ, σκάνδαλα και εντυπώσεις…

Αδυναμίες του ΠΑΟΚ, σκάνδαλα και εντυπώσεις…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει την δική του άποψη για τα αγωνιστικά και όχι μόνο δεδομένα του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2 στην Τούμπα με πολλά και διάφορα που πρέπει να σχολιάσουμε με βάση γεγονότα και στοιχεία…

Θα τα πάρουμε με τη σειρά…

Στο πρώτο ημίχρονο έχουμε… μέτριο και ισορροπημένο παιχνίδι. 47-53 κατοχή και 3-2 τελικές. Προσέξτε…

Γι’ αυτό το πρώτο ημίχρονο αποθεώνεται ο Παναθηναϊκός! Όχι επειδή έπαιξε μπαλάρα, αλλά επειδή εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ. Κατά τη δική μου άποψη, αυτή η αποθέωση είναι που μειώνει το μέγεθος του Παναθηναϊκού: «Έκανε το καλύτερό του παιχνίδι επειδή επί 45 λεπτά κλείδωσε τον ΠΑΟΚ και τον κράτησε μακριά από ευκαιρίες;»

Τι λέτε… Είναι αυτή τεράστια επιτυχία για μία τόσο μεγάλη ομάδα, η οποία και με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε πολύ δυνατή;

Σε κάθε περίπτωση αυτό το διάστημα ήταν πολύ προβληματικό για τον ΠΑΟΚ. Και από πλευράς νοοτροπίας, αλλά και τακτικά. Το 3-1-5-1 αντιμετωπίστηκε εύκολα με τον εγκλωβισμό του… μοναχικού στα αμυντικά χαφ Ντόουγκλας Αουγκούστο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί ενός ομάδας.

Από εκεί και πέρα, για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε… από το 55΄ και μετά ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος. Η είσοδος του Βιεϊρίνια, αλλά και το καθαρό 4-4-2 του Φερέιρα (όπως με τη Σλόβαν) διαμορφώνει… κατηφόρα στην Τούμπα υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο διάστημα αυτό οι τελικές είναι 12-2 και ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει 1,5 σωστή-απειλητική επίθεση!!

Έγινε κάτι άλλο; Από την ισορροπία… πήγαμε στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ.

Αντί να γίνει το 2-1 όμως, οι πράσινοι στο 87΄ βγάζουν μία ωραία κόντρα μετά από «στημένο» του ΠΑΟΚ και… πάνε να κλέψουν (ποδοσφαιρικά πάντα…) το ματς!

Αυτό το 1-2 που έμεινε μέχρι λίγα δεύτερα πριν το τέλος θα ήταν δίκαιο ποδοσφαιρικά; Θα ήταν σκορ που θα αποτύπωνε την εικόνα;

Πριν πάμε στο πέναλτι…

Στον ΠΑΟΚ γι’ άλλη μια φορά, σε δύσκολο εντός έδρας ματς, δεν «βγαίνει» αυτό το 3-1-5-1 σε φάση επίθεσης. Υπάρχει θέμα στους κλειστούς χώρους και αυτό γιγαντώνεται με τέτοιον Στοχ στο γήπεδο (αλήθεια όλοι αυτοί που επιπόλαια αναρωτιόνταν και πίεζαν για να παίξει, κατάλαβαν τώρα;) αλλά και τέτοιον Μπίσεσβαρ.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ άλλαξε με τον Βιεϊρίνια στο γήπεδο, αλλά και με το 4-4-2. Για το τι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο δεν είμαι σίγουρος…

Ο ΠΑΟΚ όμως με τέτοια προσπάθεια και εμφάνιση στην επανάληψη, δικαιούνταν να κερδίσει. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Άρη! Και στα δύο δυσκολεύτηκε με αυτό τον σχηματισμό, άξιζε όμως να κερδίσει ανεβάζοντας πολύ την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, είχε μεγάλες φάσεις, δοκάρι, αλλά κόντεψε να χάσει από… το πουθενά και τελικά ισοφάρισε στο τέλος.

Πώς ισοφάρισε;

Ο Σλοβένος διαιτητής που έπαιξε ισορροπημένα με τον Δώνη στο τέλος να παραδέχεται τελικά ότι η διαιτησία (όπως και με τον Ολυμπιακό) ήταν μία χαρά, έδωσε πέντε λεπτά καθυστερήσεων, κυρίως γιατί μετά το 1-2 υπάρχει τραυματισμός του Χρήστου Δώνη.

Μετά από αυτό, γιατί αλήθεια τόσος πολύ κόσμος ΚΑΝΕΙ ότι δεν βλέπει την κίτρινη που παίρνει ο Διούδης για καθυστερήσεις; Ποιος είναι ο σκοπός που τόσοι πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι κάνουν τους χαζούς και αναρωτιούνται γιατί δεν σφύριξε ακριβώς στο πεντάλεπτο; Γιατί πρέπει να το πει ο Βαζέχα στην τηλεόραση για να σταματήσουν όλοι να κάνουν τους χαζούς;

Ειδικά για τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του, δεν έπρεπε να ξεχνάνε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα με την ΑΕΛ, ο πέμπτος σήκωσε έξι λεπτά και εκείνοι πίεζαν για γκολ ακόμη και στο 7:46!

Γίνονται αυτά λοιπόν, αρκεί να μην τα ξεχνάμε όποτε δεν βολεύει και να μην τα αναδεικνύουμε όποτε «πρέπει» να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. (Όπως για παράδειγμα χθες στο ΑΕΚ-Ατρόμητος. Φαντάζεστε τι θα γίνονταν αν χθες έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και είχαμε αυτές τις φάσεις;). Τα ανθρώπινα και ποδοσφαιρικά αυτά λάθη, ξέρετε πώς θα κρίνονταν και θα χαρακτηρίζονταν;

Και τέλος πάντων… Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Γιώργος Δώνης αλλά και πολλοί «ουδέτεροι» ποιανού αίσθημα ικανοποιούν γράφοντας ότι αυτό το ξεκάθαρο γκρέμισμα από πίσω του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη, αποτελεί αμφισβητούμενη φάση; Γιατί το κάνουν αυτό; (Κατηγορείται αυτός ο διαιτητής για μεροληπτική στάση υπέρ του ΠΑΟΚ με τις καθυστερήσεις και το δήθεν φάουλ στον Περέα! Αν ήταν έτσι γιατί δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στην ροή της αναμέτρησης; )

Όλα γίνονται για τις εντυπώσεις λοιπόν. Όλα αυτά είναι επικοινωνιακά με σκοπό να κερδίσουν κάτι άλλο στη συνέχεια. Γι’ αυτό και ο Δώνης στην αίθουσα Τύπου μιλάει 15 λεπτά για διαιτησίες άλλων αγώνων του Παναθηναϊκού! Και όταν τον ρωτάνε… « ποιος και γιατί κύριε Δώνη σας κυνηγάει» απαντάει… «αυτά είναι καφενειακά» και σε τρελαίνει! Ευτυχώς στο τέλος και μετά από πολλές ερωτήσεις «κακών» δημοσιογράφων, κάτι είπε και βγάλαμε νόημα… (Και επειδή είπε για τα πλέι οφ και το ότι μπορεί να μην τον θέλουν εκεί, όλοι καταλαβαίνουν ότι ΑΝ ήταν στο χέρι του ΠΑΟΚ, φυσικά και θα ήθελε να είναι και ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ. Εννοείται αυτό για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός άραγε τον θέλει στα πλέι οφ;)

Εντυπώσεις λοιπόν…

Αυτό κάνει και ο Ολυμπιακός που διαμαρτύρεται γιατί… του ακυρώθηκε γκολ οφσάιντ στη Λάρισα, γιατί του ακυρώθηκε γκολ με το χέρι στο Χαριλάου, γιατί του ακυρώθηκε γκολ οφσάιντ με τον ΟΦΗ και γιατί… δεν κέρδισε τη Ξάνθη. Έτσι απλά… Μόνο επειδή δεν κέρδισε! Χωρίς άλλο λόγο!

Και φυσικά διαμαρτύρεται επειδή κλήθηκε σε απολογία ο εκπρόσωπός του αφού… μίλησε για στημένο πρωτάθλημα! Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει άλλο; (Γι’ αυτό που στο μεταξύ ο μεγαλομέτοχός του είπε ότι… γυρίσαμε στην κανονικότητα).

Κλείνοντας και για να μην ξεχνιόμαστε…

Το ΜΟΝΟ σκάνδαλο χθες ήταν ότι ο Σλοβένος διαιτητής ΔΕΝ έδωσε αυτό το εξόφθαλμο πέναλτι με… τη μία, όντας τρία μέτρα πίσω. Δεν γίνεται να μην το έδωσε!

Το ΜΟΝΟ σκάνδαλο φέτος σε όλη τη χρονιά, το μόνο ανεξήγητο , αυτό που ΔΕΝ γίνεται ΠΟΤΕ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο, έγινε στο Καραϊσκάκη, όταν χάθηκε το βίντεο από την ξεκάθαρη ανατροπή του Μπαράλες στο ματς με την Τρίπολη…

Όλα τα άλλα, τα παλιά σκάνδαλα, είναι στα δικαστήρια και… περιμένουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.