Η κανονικότητα της Τούμπας...

Η κανονικότητα της Τούμπας...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα όσα συμβαίνουν πριν τον μεγάλο αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, αλλά και για όσα χθες έγιναν ή ειπώθηκαν.

Από το πρωί οι περισσότερες παρέες μιλάνε, σχολιάζουν και περιμένουν το ντέρμπι! Μικροί και μεγάλοι μετράνε τις ώρες για να ανηφορίσουν προς το γήπεδο. Το ίδιο γίνεται στη βόλτα, στον καφέ, στο φαγητό, στα σπίτια και οπουδήποτε υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες! Παντού...

Πλησιάζει η ώρα της σέντρας και οι δρόμοι γύρω από την Τούμπα... παίρνουν φωτιά! Σφύζουν από ΠΑΟΚτσήδικη ζωή, από ενέργεια, από πάθος για ποδόσφαιρο και... Τούμπα!!

Αυτή η ιεροτελεστία της Τούμπας πριν από τέτοια μεγάλα ματς όπως το αποψινό είναι για ντοκιμαντέρ!! (Ε... Δεν μπορεί! Θα το κάνει και αυτό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Αυτά περιμένουμε και σήμερα πριν το μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα συγκεντρώσει στο γήπεδο πάνω από 27 χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες με τη γνωστή πολύ θετική διάθεση και αύρα που τους διακατέχει τα τελευταία χρόνια!!

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ας το χαρούμε γι’ ακόμη μία φορά στην Τούμπα. Αυτή είναι εξάλλου η κανονικότητα της Τούμπας. Κατάμεστη και καυτή για πολλές-πολλές ώρες.

Ποδοσφαιρικά τα γράψαμε και τα επαναλαμβάνουμε: Πραγματικό ντέρμπι, με τον φορμαρισμένο και δυνατό ΠΑΟΚ, κόντρα σε μια ομάδα που έχει σκαμπανεβάσματα. Ομάδα όμως που εκτός έδρας έχει πολύ καλό απολογισμό, σύνολο που έπαιξε πολύ καλά και στο ένα ντέρμπι που έδωσε κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, αρκεί να το δείξει και μέσα στο γήπεδο.

* Εξαιρετικό χθες και το ματς κ19 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός! Παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου, μεταξύ των κορυφαίων ομάδων σε αυτές τις ηλικίες, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει καθαρά με 2-0. Όπως λένε όσοι παρακολουθούν τις πολύ επιτυχημένες ομάδες του Γκαρσία αυτά τα τελευταία χρόνια, η χθεσινή εμφάνιση -τηρουμένων των αναλογιών και του πολύ δυνατού αντιπάλου- ήταν μάλλον η καλύτερη αυτής της εποχής. Καταπληκτική οργάνωση και εξαιρετικό ποδόσφαιρο από πολύ-πολύ ταλαντούχα παιδιά! Δεν γίνεται τέσσερις-πέντε από αυτούς τους ασπρόμαυρους και τους πράσινους να μην παίξουν και στις πρώτες ομάδες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Για να γίνει όμως αυτό, ας ασχοληθούν όλοι επιτέλους βάζοντας τις δεύτερες ομάδες (πχ κ23) σε εθνικά πρωταθλήματα. Γιατί δεν το θεσπίζουν αυτό που ζητάει ο ΠΑΟΚ τόσα χρόνια και συνεχίζουν να ασχολούνται όλοι με τους πόσους δανεικούς έχει ο κάθε μεγάλος;

Λόγια...λόγια... λόγια και από ουσία τίποτα! Δώστε λύση και αφήστε τα λόγια.

* Όπως γράφαμε και προχθές, σ’ αυτό το τριήμερο για τον ΠΑΟΚ, ο πιο κρίσιμος και καθοριστικός αγώνας δίνονταν στο μπάσκετ. Η ομάδα όπως... κινητοποιήθηκε και όπως την εμφάνισε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ήταν εξαιρετική και κέρδισε εύκολα τον πανάκριβο Ήφαιστο. Έγινε και η δεύτερη νίκη. Υπάρχει όμως πολύ μεγάλος και μακρύς δρόμος μπροστά για... ηρεμήσει το πράγμα.

* Και για να κλείσουμε... Κάποτε μπορεί να είχε ενδιαφέρον και πλάκα όλο αυτό το σκηνικό του... γκρινιάρη Ολυμπιακού. Όλη αυτή η κλάψα έχει πλέον κουράσει. Έχουν γίνει τρισχειρότεροι από όσους εκείνοι κατηγορούσαν. Και ποιοι γκρινιάζουν ε;

Αυτοί που φέτος στον πρώτο αγώνα πανηγύριζαν για νίκη σε αναμέτρηση που... χάθηκε ριπλέι στο VAR με φάση πέναλτι εναντίον τους! Η ομάδα και οι παράγοντες με τα τόσα δικαστήρια για σοβαρά ποδοσφαιρικά θέματα.

Αλλά τέλος πάντων φθάνει με αυτούς που αν κερδίζουν μιλάνε για επιστροφή στην κανονικότητα και αν δεν κερδίζουν βρίσκουν κάτι να κατηγορήσουν τον ΠΑΟΚ, τον οποίο βλέπουν μέρα-νύχτα μπροστά τους και ποδοσφαιρικά –εδώ και χρόνια- από πάνω τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.