Σεμέδο: Η «κολώνα» της άμυνας του Ολυμπιακού, που έχει παίξει με όλους τους μπακ του (pics)

Σεμέδο: Η «κολώνα» της άμυνας του Ολυμπιακού, που έχει παίξει με όλους τους μπακ του (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Σεμέδο: Η «κολώνα» της άμυνας του Ολυμπιακού, που έχει παίξει με όλους τους μπακ του (pics)

bet365

Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ αποτέλεσε δίχως αμφιβολία έναν εκ των βασικών λόγων που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι τους ομίλους του Champions League αλλά και που έχουν τόσο καλή αμυντική εικόνα στο πρωτάθλημα.
Ο Ρούμπεν Σεμέδο, έχει αποδειχθεί με διαφορά μια από τις πολυτιμότερες μεταγραφές του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ που κόστισε 4.5 εκατ. ευρώ στους Πειραιώτες (σ.σ. αγοράστηκε από τη Βιγιαρεάλ με μέρος των χρημάτων να πηγαίνουν στην Σπόρτινγκ καθώς είχε ποσοστό μεταπώλησης) και έως τώρα δικαιώνει όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου να τον φέρουν στην Ελλάδα αλλά και το πόσο τον πίστεψε και τον ήθελε στην ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σεμέδο, αποτελεί την «κολώνα» της «οπισθοφυλακής» και δεν είναι τυχαίο πως «κέρδισε» μια θέση στο ρόστερ και της Εθνικής Πορτογαλίας... παρέα με τον Ζοσέ Σα και φυσικά δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο!
Επίσης το ότι είχε κληθεί ξανά ως παίκτης του Ολυμπιακού στην Εθνική της χώρας του (σ.σ. στην προεπιλογή). Ο Σεμέδο παρότι είχε τον τραυματισμό του και την μικροεπέμβαση που έκανε έχει χάσει μόνο δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Αυτές με την Λάρισα και τον Βόλο για το πρωτάθλημα, λόγω εκείνου του τραυματισμού που αποκόμισε από το εκτός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, απέναντι στην Κρασνοντάρ.
Ο Σεμέδο με αριθμούς έχει 1053 αγωνιστικά λεπτά. Στο διάστημα αυτό, έχει πετύχει και τρία γκολ στην Ευρώπη και είναι ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στους οκτώ αγώνες που έχουν δώσει σε αυτόν τον «μαραθώνιο», όπου χρειάστηκε να αποκλείσουν στο σύνολο τρεις ομάδες για να αγωνιστούν στους ομίλους! Υπάρχει όμως και ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι η... βάση της άμυνας των Πειραιωτών με τα μαρκαρίσματά του, τις καίριες παρεμβάσεις του, το πάθος και την δύναμή του. Είναι το γεγονός πως δίπλα του έχουν αγωνιστεί και οι τέσσερις άλλοι σέντερ μπακ της ομάδας που χρησιμοποιούνται. Ο Σεμέδο έχει συνυπάρξει τις περισσότερες φορές με τον Γιασίν Μεριά. Αυτό συνέβη σε όλες τις αναμετρήσεις της Ευρώπης, με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, με αντίπαλο την Βικτόρια Πλζεν, στη «Ντούσαν Αρένα».
Ο Τυνήσιος έκανε «δίδυμο» με τον Πορτογάλο αμυντικό, σε οκτώ αγώνες αλλά και στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που αποτέλεσε το ένατο ματς στο οποίο ήταν οι δυο τους μαζί στο κέντρο της άμυνας. Επίσης ο 25χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός, έχει αγωνιστεί δύο φόρες και στο πλευρό του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Αρχικά στο 0-0 με την Πλζέν, όπου όμως ο Έλληνας στόπερ αποχώρησε με τραυματισμό νωρίς στο παιχνίδι αλλά και στο πρόσφατο «διπλό» επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για 90 λεπτά.
Στο 0-0 με τους Τσέχους, ο Μπα πέρασε στην θέση του τραυματία Αβράαμ και έπαιξε για πρώτη φορά μαζί με τον Σεμέδο. Η επόμενη που αγωνίστηκαν μαζί ήταν στο 2-0 με αντίπαλο την Λαμία, για το πρωτάθλημα. Ο διεθνής άσος έχει παίξει και στο πλευρό του Παπέ Σισέ, με τον Σενεγαλέζο αυτό το διάστημα να παραμένει εκτός λόγω του προβλήματος που είχε. Αυτό συνέβη για μια φορά και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της SL1 και το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο μόνος στόπερ που δεν έχει παίξει πλάι του είναι ο νεαρός Σέρβος Μάρκοβιτς, που όμως δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος.
ΑΠΟ ΤΑ 14 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ 1 ΚΑΙ Η ΝΕΑ... ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Φέτος ο Σεμέδο έχει 12 ματς με τον Ολυμπιακό με 3 γκολ σε 1.053 λεπτά. Ένα χαρακτηριστικό του ακόμα είναι το πόσο έχει ανεβάσει ξανά την αξία του με τον Ολυμπιακό. Εάν λάβουμε υπ' όψιν μας το Transfermarkt τον Αύγουστο του 2017 ο Σεμέδο άξιζε 14 εκατ. ευρώ. Τα προβλήματα που είχε στην συνέχεια όμως τον έφτασαν το 2018 στο μόλις 1 εκατ. ευρώ. Η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό και η εξαιρετική του παρουσία τον ανέβασαν πάλι ψηλά και τώρα αξιολογείται από το Transfermarkt στα 5 εκατ. ευρώ. Είναι 7ος πιο ακριβός παίκτης στην SL1, 6ος στον Ολυμπιακό και Νο55 στην χώρα του.
- Οι φωτογραφίες είναι από το Transfermarkt.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα