Ο φάκελος «μεταγραφές» και η αποτυχία του Άρη

Ο φάκελος «μεταγραφές» και η αποτυχία του Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο φάκελος «μεταγραφές» και η αποτυχία του Άρη

bet365

Από τις επτά μεταγραφές του Άρη που έγιναν το καλοκαίρι, σε επίπεδο νέων προσώπων, τρεις έχουν βασικό ρόλο, ένας επιστρατεύτηκε εξ’ ανάγκης και τρεις προσπαθούν να βρουν τα… πατήματά τους.

Αν ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός στον Άρη «σηκώνει» πολύ συζήτηση με την ανισορροπία που βγάζει μάτι σε επίπεδο θέσεων και χαρακτηριστικών των παικτών, ένα άλλο θέμα είναι η αποδοτικότητα των παικτών που προστέθηκαν στο ρόστερ στο ίδιο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τους επτά παίκτες, μόλις τρεις έχουν βασικό ρόλο. Πρόκειται για τους Μπράουν Ιντέγε, Λούκας Σάσα Ντάνιελ Σούντγκρεν, οι μοναδικοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και εντάσσονται στις βασικές επιλογές του προπονητή.

Η αγωνιστική παρουσία του Νιγηριανού επιθετικού χαρακτηρίζεται ωφέλιμη, ανεξαρτήτως της επιθετικής δυστοκίας που τον χαρακτηρίζει. Ο Ιντέγε χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, έκανε πολλά στους αγώνες, εκτός από το γκολ καθώς έχει περιοριστεί στα δύο τέρματα, παρότι παρουσιάστηκαν ένα σωρό κλασικές ευκαιρίες για πολλά περισσότερα. Συνολικά όμως, η παρουσία του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητική, όχι όμως και αντιπροσωπευτική του συμβολαίου των 550.000 ευρώ που έχει στον Άρη.

Ο Λούκας Σάσα έχει βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι του Άρη, ανταποκρίνεται στον ρόλο που του ανατέθηκε, υπάρχει όμως και το αλλά… δύο φάσεων. Το τραγικό λάθος του στον εκτός έδρας αγώνα του Βόλου το οποίο κόστισε τουλάχιστον έναν βαθμό και το αντίστοιχο στην Τούμπα με την αποβολή του η οποία είχε ως συνέπεια να χάσει τον αγώνα με την ΑΕΛ. Εκείνη η απουσία του φάνηκε σε ανασταλτικό επίπεδο και οδήγησε στην ήττα με 2-3 στο «Κλ. Βικελίδης».

Η υπόθεση του Ντάνιελ Σούντγκρεν είναι διαφορετική γιατί στην περίπτωση του Σουηδού είναι απαραίτητο να συνυπολογιστεί ότι δεν έχει σταματήσει να παίζει από τον περασμένο Φλεβάρη. Δηλαδή, οργανικά βρίσκεται στα όριά του, παρότι το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι στην αρχή του. Ο Άρης προχώρησε σε ισχυρή επένδυση για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη από την ΑΙΚ Στοκχόλμης, ένιωσε ότι απέκτησε ασφάλεια στη δεξιά πλευράς της άμυνας, μέχρι στιγμής όμως αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Το πρόβλημα δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ανασταλτική ικανότητα του Σουηδού, αλλά και με το επίπεδο βοήθειας που έχει. Σίγουρα όμως, δεν είναι ο κλασικός δεξιός μπακ που (ενδεχομένως) εκτιμούσαν στον Άρη, όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Ο τέταρτος (πάντα από τις μεταγραφές καλοκαιρινού) σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Φαμπιάν Έμαν, αλλά είναι γνωστό τοις πάσι ότι έγινε λόγω ανάγκης και όχι κατόπιν σχεδίου. Στην πραγματικότητα, ένα σχέδιο απέτυχε κι ένα λάθος αναδείχθηκε από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε δεύτερος έμπειρος τερματοφύλακας πίσω από τον Χουλιάν Κουέστα. Κυρίως, δεν καλλιεργήθηκαν οι συνθήκες ανταγωνισμού για τον Ισπανό. Ο σοβαρός τραυματισμός του τελευταίου ανέδειξε το λάθος και τη «γύμνια» του Άρη στη συγκεκριμένη θέση κι έστειλε ένα παιδί στα… βαθιά νερά του ελληνικού Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Οι συνέπειες του λάθους αναδείχθηκαν στους τελευταίους αγώνες με ΑΕΛ και Ολυμπιακό.

Μαντσίνι+Ντουάρτε+Μπα = 234 λεπτά

Οι δύο πρώτοι αποκτήθηκαν με πολυετή συμβόλαια, σε αντίθεση με τον Αμπού Μπα ο οποίος προστέθηκε υπό τη μορφή δανεισμού και με την προοπτική αγοράς των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι. Ξεκινώντας από τον Ντάνιελ Μαντσίνι, στα 131 αγωνιστικά λεπτά που χρησιμοποιήθηκε έδειξε ότι δεν έχει βρει ρόλο και πατήματα. Αργεντίνος αγωνίζεται στις υπερφορτωμένες θέσεις και ο ρόλος του είναι να έρχεται από τον πάγκο καθώς οι Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα έχουν αντίστοιχο βασικό, ομοίως και ο Νικολάς Ντιγκινί γιατί είναι ο μοναδικός από τους επιθετικούς ή μεσοεπιθετικούς παίκτες του Άρη που είναι τόσο συνεπής στην παροχή βοήθειας των μπακ. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν βγαίνει από την 11αδα.

Ο Αμπου Μπα έχει το ελαφρυντικό της μικρής παρουσίας του στην ομάδα. Χρησιμοποιήθηκε σ’ ένα παιχνίδι για 70 αγωνιστικά λεπτά για να υπηρετήσει ένα σύστημα το οποίο δεν γνώριζε. Στη Γαλλία ήταν ο ένας από τους τρεις κεντρικούς χαφ σε σύστημα 4-3-3 με περισσότερες ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι, στον Άρη ήταν ο δεύτερος κεντρικός χαφ και μάλλον έδειξε ότι δεν είχε καταλάβει την ευθύνη του.

Ο Λερίν Ντουάρτε, μέχρι στιγμής, θεωρείται το μεγαλύτερο καλοκαιρινό λάθος. Έπαιξε μόλις σ’ έναν αγώνα για περίπου 33 αγωνιστικά λεπτά. Ο Άρης αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη συμφωνία μαζί του παρότι οι εξετάσεις του καλοκαιριού είχαν «τρομάξει» τους πάντες σε ότι αφορά την αγωνιστική, οργανική και σωματική κατάστασή του. Και μάλιστα, έγινε οικονομική υπέρβαση για την υπογραφή τριετούς συμβολαίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα