Παμπορίδης στο gazzetta.gr: «Υπερβολική χρήση VAR στη Super League, χαλάει ο ρυθμός του αγώνα»

Παμπορίδης στο gazzetta.gr: «Υπερβολική χρήση VAR στη Super League, χαλάει ο ρυθμός του αγώνα»

Παμπορίδης στο gazzetta.gr: «Υπερβολική χρήση VAR στη Super League, χαλάει ο ρυθμός του αγώνα»

bet365

Ο πρώην FIFA ρέφερι Βασίλης Παμπορίδης με αφορμή τις αμφισβητούμενες φάσεις της 6ης αγωνιστικής, αλλά και τα παρατράγουδα με το VAR, καταθέτει την δική του άποψη στο gazzetta.gr, σημειώνοντας πως όποια λάθη δεν έγιναν εσκεμμένα.

Λαμία - Παναιτωλικός με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Πολύς ντόρος έχει γίνει για την στάση του υπεύθυνου VAR στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, αλλά και τη μη χρήση VAR σε αμφισβητούμενες φάσεις στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολής με τον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για την μη αποβολή του Κάτσε. Η λάθος χρησιμοποιήση του VAR αντί να λύνει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα συντηρεί με συνέπεια η καχυποψία να συντηρείται!

Ο παλαίμαχος ρέφερι με 20 χρόνια καριέρας από τα γήπεδα της Δ΄ Εθνικής μέχρι του Champions League, Βασίλης Παμπορίδης κατέθεσε την δική του άποψη στο gazzetta.gr για όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Super League αρχής γενομένης την ακύρωση του γκολ του γκολ του Ζαχίντ, αλλά και την κατακύρωση του τέρματος του Φοσέ στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη, με τους πράσινου να έχουν πολλά παράπονα από τον υπεύθυνο VAR, Μανώλη Σκουλά.

«Αρχικά θεωρώ σωστή την απόφαση για χρήση VAR στις φάσεις του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη. Ίσως να υπάρχει λάθος εκτίμηση, όμως ακόμα και αυτό να συνέβη, νομίζω πως δεν έγινε εσκεμμένα από τον διαιτητή.

Ήμουν ο πρώτος που έκανα κατά κάποιο τρόπο χρήση VAR όταν το 2010 σε ματς Ηρακλής-Λεβαδειακός υπέδειξα πέναλτι υπέρ του Ηρακλή, αλλά επειδή δεν ήμουν βέβαιος ζήτησα από τον 4ο διαιτητή, τον Σταύρο Μάνταλο να ξαναδεί την φάση από την κάμερα του καναλιού που μετέδιδε τηλεοπτικά το ματς. Μου είπε πως ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού βρήκε πρώτα την μπάλα και έτσι πήρα πίσω την αρχική μου απόφαση.

Το VAR θα βελτιώσει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν γίνεται να διακόπτεται ο αγώνας σε κάθε φάση. Το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι ένα παιχνίδι λαθών. Αν είναι έτσι, καλύτερα να βάλουμε ένα κομπιούτερ παρά ανθρώπους.

Επαναλαμβάνω δεν γίνεται συνέχεια να χρησιμοποιείται το VAR. Υπάρχει υπερβολική χρήση. Στην Ελλάδα γίνεται χρήση 4-5 φορές σε κάθε ματς με συνέπεια να έχουμε 8-9 λεπτά καθυστερήσεις. Στο εξωτερικό ο διαιτητής συμβουλεύεται το VAR μια φορά περίπου».

Με αφορμή την μη χρήση VAR στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ ο Βασίλης Παμπορίδης τόνισε πως η ευθύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση ανήκει στον υπεύθυνο VAR, Άγγγελο Ευαγγέλου.

«Ο υπεύθυνος VAR κρίνει εάν ο διαιτητής αποφάσισε σωστά. Εάν δεν διαπιστώσει κάτι δεν μπορεί μόνος του ο διαιτητής να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ξέρετε, από ένα λάθος μπορεί να τροποποιηθεί η βαθμολογία. Ο υπεύθυνος VAR θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα και εάν κρίνει να ζητήσει από τον διαιτητή να δει την επίμαχη φάση».

Ο παλαίμαχος διαιτητής σε ότι αφορά τα παράπονα της ΑΕΚ για κόκκινη στον Κάτσε ισχυρίστηκε πως εάν γινόταν χρήση VAR, ο Αλβανός διεθνής ίσως είχε αποβληθεί, αφού υπήρχε παράβαση.

«Παρακολούθησα την φάση στην οποία η ΑΕΚ διαμαρτύρεται θεωρώντας πως έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα στον Κάτσε. Ο διαιτητής είδε παράβαση αλλά η φάση ίσως δεν αξιολογήθηκε σωστά. Ίσως αν γινόταν χρήση VAR ο Κάτσε να έβλεπε την κόκκινη κάρτα».

Ο Βασίλης Παμπορίδης κατέληξε πως θα πρέπει να μην γίνει τόσο συχνή χρήση VAR στα ματς της Super League.

«Υπάρχουν μέχρι στιγμής σωστά αποτελέσματα, όμως γίνεται υπερβολική χρήση VAR με συνέπεια να χαλάει ο ρυθμός και η ροή του αγώνα. Για παράδειγμα πετυχαίνει γκολ ο Παναθηναϊκός και οι παίκτες του περιμένουν το VAR για να πανηγυρίσουν. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δυστυχώς θα γίνουν και λάθη μέσω VAR».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα