ΑΕΚ: Βρίσκει γκολ και από τις στημένες φάσεις

ΑΕΚ: Βρίσκει γκολ και από τις στημένες φάσεις

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Βρίσκει γκολ και από τις στημένες φάσεις

bet365

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις έχοντας σκοράρει το 1/3 των τερμάτων της στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής με αυτόν τον τρόπο, βρίσκοντας εκτελεστή στο πρόσωπο του Μάρκο Λιβάια.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Εννέα γκολ έχει σκοράρει η ΑΕΚ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της φετινής Super League, με τους «κιτρινόμαυρους» να εκμεταλλεύονται και τις στημένες φάσεις μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα τα φάουλ που κερδίζουν σε θέσεις από τις οποίες το γέμισμα μέσα στην περιοχή μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στις αντίπαλες άμυνες.

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει τρία από τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα από στημένες φάσεις, στις οποίες φαίνεται πως έχει γίνει δουλειά κατά τη διάρκεια των προπονήσεων υπό την καθοδήγηση του Νίκου Κωστένογλου, με συνέπεια να βγαίνει και στο γήπεδο.

Η αρχή έγινε στη νίκη με 3-2 Τρίπολη, με την ΑΕΚ να σημειώνει το πρώτο γκολ της ισοφάρισης έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να νικάει την άμυνα του Αστέρα και να γράφει το 1-1.

Στη συνέχεια μπήκε στην εξίσωση ο Μάρκο Λιβάια. Όχι ως σκόρερ, αλλά ως εκτελεστής των στημένων φάσεων. Ο Κωστένογλου είδε την ικανότητα του Κροάτη και σε αυτόν τον τομέα και αποφάσισε να τον εκμεταλλευτεί. Και όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η σκέψη του κόουτς της Ένωσης ήταν εύστοχη.

Ο Λιβάια κόντρα στη Λαμία φέρνει την μπάλα με ένα γλυκό γέμισμα μέσα στην περιοχή και ο Βράνιες με προβολή σκοράρει για το 2-0 που «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη της Ένωσης. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική. Ο Λιβάια έφερε ξανά με άψογο γέμισμα την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Τσιγκρίνσκι αυτή τη φορά με προβολή ήταν εκείνος που ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 1-1.

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ είχε βρει οκτώ γκολ από τις στημένες φάσεις στη Super League, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό τις «φαρμακερές» εκτελέσεις του Ροντρίγκο Γκάλο, αλλά και την δύναμη του Έκι Πόνσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Αργεντινό να σκοράρει τρία γκολ έπειτα από εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ βρίσκει τον ιδανικό εκτελεστή των στημένων φάσεων στο πρόσωπο του Λιβάια, ενώ τον ρόλο του Πόνσε σε αυτό το κομμάτι έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει ο Ολιβέιρα με το ύψος που διαθέτει μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα