Η εμφάνιση των αήττητων, η εξαφάνιση του Σιδηρόπουλου, η εισβολή των διαφορετικών

Η εμφάνιση των αήττητων, η εξαφάνιση του Σιδηρόπουλου, η εισβολή των διαφορετικών

Η εμφάνιση των αήττητων, η εξαφάνιση του Σιδηρόπουλου, η εισβολή των διαφορετικών

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα όσα σημάδεψαν αυτό τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πριν τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ όλοι παρακολούθησαν και σημείωσαν τη σιγουριά των γηπεδούχων που… ήταν το φαβορί, που είχαν καλύτερη ομάδα, που είχαν Κωστένογλου, γεμάτο γήπεδο και πολλά-πολλά άλλα.

Από την άλλη εμείς γράφαμε για την καλή εβδομάδα του ΠΑΟΚ, που σε αυτές τις περιπτώσεις φέρνει και αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα ήρθε όσον αφορά στην εικόνα των αήττητων πρωταθλητών. Στο σκορ αυτό δεν βγήκε. Δεν ήρθε η νίκη για την ομάδα του Φερέιρα λόγω αναποτελεσματικότητας και διαιτησίας που ξεκάθαρε αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Παρολ’ αυτά ο ΠΑΟΚ παραμένει 40 αγώνες αήττητος!!

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μάτος, τον Πέλκα, τον Βιεϊρίνια και τους άλλους που δεν έπαιζαν, ο ΠΑΟΚ σε μία κρίσιμη καμπή για τη νέα του ποδοσφαιρική φιλοσοφία, απέδειξε και πάλι, γι’ άλλη μία φορά, την μεγάλη του ανωτερότητα σε σχέση με μία ομάδα που υποστηρίζει ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα, σύνολο που ήταν σε τοπ φόρμα! Που και να μην ήταν…

Με ότι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα στάδιο 40 χιλιάδων φιλάθλων, αντιδρούσε σαν να παρακολουθούσαν τον αγώνα… τέσσερις χιλιάδες ΑΕΚτσήδες! Τέτοιο ήταν το σοκ! Τέτοια η παγωμάρα στη συναίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ είναι και ΠΑΛΙ τόσο ανώτερος. Γιατί το περίμεναν αλλιώς, τι τους έκανε τόσο αισιόδοξους, εκείνοι ξέρουν…

Γιατί σε αυτό το διάστημα δεν είχαμε 0-3; Η αστοχία του Μπίσεσβαρ έπαιξε μεγάλο ρόλο! Κατά τα άλλα ο Κωστένογλου θα δει στο βίντεο πώς ο ΠΑΟΚ αναπτύσσονταν με αυτό το 3-1-5-1 (όσοι ακόμη μιλάνε για 4-4-2 ας αντιληφθούν ότι εκτίθενται) και όλο τον κόσμο να βγαίνει συνεχώς στην πλάτη της άμυνάς του…

Η ΑΕΚ αντέδρασε! Έβαλε Ντέλετιτς-Γιακουμάκη στο γήπεδο και Μελισσανίδη-Παπαδόπουλο στα αποδυτήρια των διαιτητών!

Η τακτική απέδωσε! Προέκυψε αντίδραση. Ισορροπία ή και υπεροχή στο ποδόσφαιρο μόνο στις περιόδους όπου το σκορ ήταν κατά της και 80-20 στα σφυρίγματα!

Το 1-1 προήλθε από ανύπαρκτη βουτιά στο κέντρο. Το 2-2 προήλθε από ξεκάθαρο φάουλ στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ενώ το τέρμα του Μάνταλου που σωστά ακυρώθηκε, προήλθε από μία ακόμη βουτιά του Μπακάκη, που… λογικά από μέρους του δεν ικανοποιείται από τον VAR.

Όπως και οι Ολυμπιακοί, έτσι και στην ΑΕΚ, δεν θέλουν ξένους στην ΚΕΔ, ξένους διαιτητές και VAR. Γιατί; Όλοι βλέπουν. Γιατί έστω και με τα χθεσινά λάθη, ο ΠΑΟΚ είναι ο ΜΟΝΟΣ αήττητος με ξένους διαιτητές και η ΑΕΚ η ΜΟΝΗ που δεν έχει πάρει ντέρμπι με αυτούς.

Το θέμα όμως είναι άλλο και εδώ ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά την τακτική του.

Ο Σιδηρόπουλος εδώ και χρόνια δέχεται μπούλινγκ ότι… και καλά έχει καλή σχέση με τον ΠΑΟΚ.

Το αποτέλεσμα;

Ο ΠΑΟΚ χάνει πρόπερσι 3-2 στην Τρίπολη με αυτόν, πέρυσι φέρνει 1-1 με τον Άρη για το κύπελλο παίζοντας με δέκα, φέτος φέρνει 2-2 με τον Άρη και ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ενώ χθες παραβιάζει το πρωτόκολλο του VAR και για τη φάση του 2-2 δεν καλεί τον διαιτητή για να δει το πεντακάθαρο φάουλ στον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Αντιθέτως ο Σιδηρόπουλος της ΑΕΚ, έχει κάνει πέρυσι όργια στο Περιστέρι υπέρ της Ένωσης με το πέναλτι αλλά Παπουτσέλη και το χέρι του Χουλτ ενώ και χθες βλέπει επί τρία λεπτά την ανατροπή του Βραζιλιάνου και ενώ με αυτή την κίνηση παραδέχεται ότι είναι δύσκολη φάση, δεν καλεί τον Ελβετό να τη δει. Όλο αυτό με ποια λογική αποτελεί ανθρώπινο λάθος και δεν είναι αποτέλεσμα πιέσεων;

Ο ΠΑΟΚ βλέπει πώς κάνουν την πολιτική τους οι άλλοι με αυτές και άλλες πιέσεις κατά των διαιτητών. Ακόμη και κατά των ξένων όπως αποδείχθηκε από τη χθεσινή εισβολή των… διαφορετικών. Αυτών που ήθελαν να εμφανίσουν ηθικό πλεονέκτημα και χθες έκαναν ντου στο ημίχρονο! Σε ποιο ημίχρονο; Σε αυτό που δεν κατάφεραν να βγάλουν φάση που να φανεί στο πλάνο της τηλεόρασης ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ!! Σε αυτό που ευτύχησαν να χάνουν 0-1, αντί για 0-3! Και όμως μπήκαν με στόχο να πιέσουν!

Πίεση από πριν στον Σιδηρόπουλο που… χάνεται στη φάση που πρέπει να τηρήσει το πρωτόκολλο του VAR, πίεση και στη διάρκεια του αγώνα!

Αφού λοιπόν όλοι υποκύπτουν, ποιο είναι το μήνυμα που περνάει σε όλη την Ελλάδα; Πιστεύει κανείς στον ΠΑΟΚ ότι υπάρχει περίπτωση να πάρει η ομάδα άλλο τέτοιο πρωτάθλημα;

Αφού μιλάνε οι άλλοι για διαιτησία λοιπόν, αφού για λόγους εντυπώσεων συνεχίζουν και φθάνουν στο σημείο να ενώνο...

Όσο υπάρχει ατιμωρησία για εκείνους που… κάνουν παράτυπη επιθεώρηση στο VAR, για εκείνους που πάνε δίπλα στο VAR για να επηρεάσουν τους διαιτητές, για εκείνους που εισβάλουν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, τόσο θα αυξάνονται αυτά τα περιστατικά. Για να μην θυμίσουμε την ατιμωρησία και για τα άλλα.

Και ας βγει μετά ο εξαφανισμένος χθες Σιδηρόπουλος να διαμαρτυρηθεί για τις πιέσεις που δέχονται όλοι τους... Αυτοί φταίνε και ευτυχώς χθες είχαμε ξένο που έγραψε τα πάντα και τα έμαθε όλη η Ελλάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.