Εγκλημα και τιμωρία

Θοδωρής Βασίλης
Εγκλημα και τιμωρία

bet365

Ο Πανιώνιος είχε την διάθεση αλλά δεν είχε τον τρόπο και ηττήθηκε δίκαια από τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Μάντσεστερ Γ. - Άρσεναλ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Με τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία ματς ο Πανιώνιος έδειχνε έτοιμος να εκμηδενίσει το -6 υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μετά και τα αποτελέσματα του Σαββάτου οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν για πρώτη φορά φέτος να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση από την 5η κιόλας αγωνιστική.

Αντίπαλος όμως της ομάδας του Νίκι Παπαβασιλείου ήταν μια ομάδα η οποία σίγουρα δεν θα θύμιζε τα χάλια των τριών πρώτων αγωνιστικών. Και αυτό γιατί και ο Παναθηναϊκός ερχόταν στη Νέα Σμύρνη με το μαχαίρι στα δόντια αλλά και
υποψιασμένος για τον Πανιώνιο ο οποίος αντιμετωπίζει κάθε ματς ως τελικό.

Ο Πανιώνιος μπήκε με διάθεση να χτυπήσει κυρίως αριστερά και πάνω στον Γιόχανσον. Κι ενώ δημιουργούσε τις προυποθέσεις του έλειπε κάτι ώστε να τις μετουσιώσει σε φάσεις. Είτε μια τελική πάσα, είτε μια καλύτερη απόφαση στην ολοκλήρωση της όποιας επικίνδυνης κατάστασης.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είδε από νωρίς ότι οι Νεοσμυρνιώτες έμπαζαν δεξιά αφού ο Ρέντζας δεν δεχόταν βοήθειες ούτε από τον Τσιλούλη, αλλά ούτε και κάποιο από τα αμυντικά χαφ για να καλύψει με αποτέλεσμα να βρίσκει χώρους και να βγαίνει όχι με έναν αλλά με τρεις παίκτες (εκτός από τα ανεβάσματα του Ινσούα και τον Μολό, ο Ζαχίντ ξεκινούσε από τα αριστερά και σύγκλινε προς την περιοχή του Κότνικ) από εκεί.

Το μήνυμα όμως ο Πανιώνιος δεν το πήρε και αν την πρώτη φορά ο Κότνικ μπλόκαρε το σουτ του Ζαχίντ, την δεύτερη φορά το πλήρωσε όταν Μανιάτης και Κόρμπος (αδιανόητο για την εμπειρία τους) επέτρεψαν στον Νορβηγό να γυρίσει, να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λάθος που θα καθόριζε και το αποτέλεσμα.

Το γκολ αυτό έριξε ξεκάθαρα την ψυχολογία των «κυανέρυθρων» οι οποίοι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου επιδόθηκαν σε πολλά λάθη κυρίως στις μεταβιβάσεις κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλήσει καθόλου. Και το άσχημο για την ομάδα του Παπαβασιλείου ήταν ότι μετά το 30 σταμάτησε να χτυπάει και από τα αριστερά όπου ο Γιόχανσον ήταν ξεκάθαρα εκτός αγώνα και ήταν μάλιστα κιτρινισμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς πως οι Νεοσμυρνιώτες θα έμπαιναν με τσαμπουκά αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που παραλίγο να πετύχει δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς. Σιγά σιγά ο Παπαβασιλείου αποφάσισε να ρισκάρει ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο Καμαρά και Μιλόγεβιτς. Και πράγματι η ομάδα έβγαλε μια επιθετικότητα αλλά χωρίς όμως ουσιαστικά να φτιάξει φάσεις, αφού και τα στημένα του Μιλόγεβιτς (ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία και νομίζω ότι θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής) πέρασαν ανεκμετάλλευτα χωρίς να υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση.

Το 1-0 δεν άλλαξε και οι «κυανέρυθροι» έχασαν έναν τελικό που θα μπορούσε από Σεπτέμβριο μήνα να τον αλλάξει την μοίρα στο πρωτάθλημα και να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στους αντιπάλους του που έχουν ξεκινήσει με όλα τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να διαθέσουν απέναντι στον Πανιώνιο.

Τώρα ακολουθεί το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, μια ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Ενα ματς που όπως και όλα μέχρι το τέλος της σεζόν έχουν χαρακτήρα τελικού. Στην Πλατεία δεν έχει νόημα να κλάψουν παραπάνω για το χθεσινό ματς – δεν τους παίρνει άλλωστε να ασχοληθούν πολύ περισσότερο – και να επικεντρωθούν στο ματς του Γεντί Κουλέ. Οι παίκτες του Παπαβασιλείου καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να δουλέψουν ακόμα περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι ώστε να μπορέσουν επιτέλους να γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι και να καταφέρουν να σκοράρουν. Γιατί χωρίς γκολ στο Ηράκλειο τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα.

Τέλος, δεν θέλει πολύ με ένα άσχημο αποτέλεσμα να σε πάρει από κάτω, ειδικά για μια ομάδα που παίζει και θα παίζει μέχρι το τέλος με την πλάτη στον τοίχο, η κίνηση των οργανωμένων να στείλουν μήνυμα ενότητας στους ποδοσφαιριστές με την κουβέντα που έκαναν μαζί τους αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ήταν η καλύτερη κίνηση. Θα πρέπει όλοι ενωμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες για να καταφέρει ο Πανιώνιος να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα