Ολυμπιακός: Ο Σα ο πρώτος γκολκίπερ που «νίκησε» σε εκτέλεση πέναλτι τον Μακέντα! (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Σα ο πρώτος γκολκίπερ που «νίκησε» σε εκτέλεση πέναλτι τον Μακέντα! (pics & vid)

bet365

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν «νίκησε» τον Ζοσέ Σα από το σημείο του πέναλτι στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και αυτή ήταν η πρώτη «ήττα» του Ιταλού στην καριέρα του!
Ο Ιταλός επιθετικός, είχε πριν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, «πέντε» στα «πέντε» με την «πράσινη» φανέλα & ενώ στην καριέρα του συνολικά είχε το «απόλυτο» σε οκτώ εκτελέσεις πριν... πέσει πάνω στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ο Ζοσέ Σα έγινε έτσι ο πρώτος πορτιέρε που έβαλε stop στον Μακέντα σε εκτέλεση πέναλτι. Ο Ίβηρας μάλιστα να σημειώσουμε ξανά ότι έπεσε σωστά και στο πολύ δυνατό πέναλτι του Μολό. Η... μελέτη και η δουλειά του Σα στον συγκεκριμένο τομέα ήταν και παραμένει μεγάλη. Στο πέναλτι του Βίτσκα με την Μπασακσεχίρ, το οποίο έπιασε πέφοντας στην γωνία, είχε κάτσει και είδε τις δέκα προηγούμενες εκτελέσεις του.
Χαρακτηριστικά ο Σα είχε πει στο κανάλι της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Το πέναλτι με την Μπασακσεχίρ το είχαμε δουλέψει. Είχαμε τις πληροφορίες. Ήξερα ότι στα τελευταία δέκα πέναλτι που εκτέλεσε ο συγκεκριμένος παίκτης πάντα σούταρε αριστερά και για αυτό έπεσα προς τα εκεί. Ευτυχώς το έπιασα».
Είχε καταλάβει το πως ακριβώς σκέφτεται και χτυπάει τα πέναλτί του. Την περασμένη σεζόν είχε πέσει πάλι στην γωνία του στο πέναλτι του Σέρχιο Λεόν με την Μπέτις. Στο πέναλτι αυτό είχε διπλή απόκρουση μάλιστα. Επιπλέον στο πέναλτι του Μακέντα πάλι πέφτει πολύ σωστά στην γωνία και βγάζει εκτός την μπάλα χρησιμοποιώντας και το σώμα του. Άρα είναι τρία πέναλτι που έχει πιάσει και συνολικά τέσσερις αποκρούσεις. Στην καριέρα του ο Σα έχει πιάσει τέσσερα πέναλτι.
- Στην Gallery δείτε το βίντεο από τα στιγμιότυπα του ντέρμπι του ΟΑΚΑ και την εικόνα με τα stats για τα πέναλτι του Μακέντα στην καριέρα του. Επίσης τα πέναλτι που έχει πιάσει ο Ζοσέ Σα (σ.σ. τα στατιστικά είναι από το Transfermarkt).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα