ΑΕΚ: Λιβάια - Μάνταλος βάζουν… υπογραφή σχεδόν σε κάθε γκολ!

ΑΕΚ: Λιβάια - Μάνταλος βάζουν… υπογραφή σχεδόν σε κάθε γκολ!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Λιβάια - Μάνταλος βάζουν… υπογραφή σχεδόν σε κάθε γκολ!

bet365

Ο Μάνταλος δημιούργησε, ο Λιβάια «εκτέλεσε», και η ΑΕΚ πήρε άλλη μια νίκη, με το δίδυμο των κιτρινόμαυρων να έχει συνολικά συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα γκολ από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε ένα αποκαρδιωτικό ξεκίνημα με τον Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο ακόμα και στο άχρωμο αυτό διάστημα είχε τα δυνατά χαρτιά της σε εγρήγορση. Από την αρχή της σεζόν οι… παλιοί Μάρκο Λιβάια και Πέτρος Μάνταλος είχαν παρουσιάσει τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να μπαίνει στο «κόλπο» και ο… νέος Νέλσον Ολιβέιρα. Τρεις παίκτες που διαθέτουν από τα πιο βαριά συμβόλαια στο ρόστερ, δείχνοντας ότι μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους την Ένωση τη φετινή σεζόν.

Στο Αγρίνιο ο Πορτογάλος επιθετικός έλειπε και οι… παλιοί έκριναν το ματς. Μπορεί η ΑΕΚ να μην ολοκλήρωσε επιτυχμένα τις αρκετές τελικές που δημιούργησε, ωστόσο αρκούσε μια ασίστ του Μάνταλου και ένα ιδανικό τελείωμα από τον Λιβάια προκειμένου η Ένωση να κάνει το διπλό επί του Παναιτωλικού, συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί (4x4) που «τρέχει» με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο.

Λιβάια και Μάνταλος δημιουργούν ή εκτελούν το 85% των γκολ

Ο Μάρκο Λιβάια συνέχισε και στο Αγρίνιο τη δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται. Από το δεύτερο ημίχρονο και έπειτα ανέβασε την απόδοσή του, έτρεχε συνεχώς, ζητούσε μπάλα, εκτελούσε στημένα, προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι και έκανε τελικές. Αυτός ήταν που βρήκε το γκολ έπειτα από την ασίστ του Μάνταλου για να φύγει η ΑΕΚ με το διπλό, με τους δύο άσους των κιτρινόμαυρων να… βάζουν την υπογραφή τους σε κάθε ένα από τα οκτώ επίσημα ματς της Ένωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη από το ξεκίνημα της σεζόν. Πέντε γκολ και δύο ασίστ για τον Κροάτη επιθετικό, τρία γκολ και δύο ασίστ για τον Έλληνα άσο, οι οποίοι συνολικά (είτε ο ένας είτε ο άλλος) από τα 13 γκολ της ΑΕΚ βρίσκονται μέσα στα 11 από αυτά!

Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2 (Λιβάια 1 γκολ και 1 ασίστ, Μάνταλος 1 γκολ)
ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1 (Μάνταλος 1 γκολ)
ΑΕΚ – Τράμπζονσπορ 1-3 (Λιβάια 1 γκολ)
Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 0-2 (Λιβάια 1 γκολ, Μάνταλος 1 γκολ)
ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2 (Μάνταλος 1 ασίστ)
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-3 (Λιβάια 1 γκολ)
ΑΕΚ – Λαμία 2-0 (Λιβάια συμμετοχή στο 1 γκολ και 1 ασίστ)
Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1 (Λιβάια 1 γκολ, Μάνταλος 1 ασίστ)

Ο Ολιβέιρα που μπαίνει στην εξίσωση

Την ίδια στιγμή, με τον Ολιβέιρα να έχει μπει στην εξίσωση ήδη και να επιστρέφει από τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει στην Τρίπολη, η ΑΕΚ επιβεβαιώνει ότι έχει μια εξαιρετική τριπλέτα στη γραμμή κρούσης, γεμάτη ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος με τον τρόπο παιχνιδιού του έχει τη δυνατότητα εκτός από το να σκοράρει και να δημιουργεί επίσης (ήδη μετράει δύο γκολ και τρεις ασίστ), φαίνεται ότι συνθέτει άριστα το παζλ της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Ο Ολιβέιρα είναι ένας φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Έκι Πόνσε, τον οποίο αντικατέστησε στο ρόστερ. Και με τα δημιουργικά στοιχεία στο παιχνίδι του μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον σούπερ φορμαρισμένο Μάρκο Λιβάια σε συνδυασμό και με τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα