Βαζέχα: «Δε βλέπω οι παίκτες να ματώνουν την φανέλα»

Gazzetta team
Βαζέχα: «Δε βλέπω οι παίκτες να ματώνουν την φανέλα»

bet365

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε για το αιώνιο ντέρμπι της Κυριακής και στάθηκε κυρίως στο γεγονός πως από τον Παναθηναϊκό λείπουν στοιχεία όπως ο εγωισμός, αλλά και παίκτες που να ματώνουν την φανέλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαζέχα στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

Για τα ντέρμπι: «Κάθε ντέρμπι ήταν και ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Η προετοιμασία για αυτό, οι μέρες πριν από αυτό, η στιγμή που έμπαινες στα αποδυτήρια, το σφύριγμα της σέντρας. Αυτό που μου μένει από εκείνα τα παιχνίδια είναι κάτι που δεν υπάρχει πλέον στα γήπεδά μας. Η φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, λόγω της παρουσίας φιλάθλων και από τις δύο ομάδες. Αυτά μου έμεναν πάντα από τα ντέρμπι. Ελπίζουμε να το δούμε πάλι αυτό, οι παίκτες είναι σίγουρο ότι το θέλουν. Ήταν πολλά τα ενδιαφέροντα παιχνίδια. Σχεδόν όλα είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό που θυμάμαι και κρατάω ήταν ο τελικός Κυπέλλου του 1993 που κρίθηκε από το γκολ που σημείωσα. Σπουδαίο ματς. Ήταν αρκετά σημαντικά παιχνίδια, παιχνίδια που ήθελαν όλοι να παίζουν».

Για το κλειδί των ντέρμπι: «Πιστεύω πως ο εγωισμός, το πάθος και η πίστη πως είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο είναι τα στοιχεία που μπορούν να σε οδηγήσουν στην νίκη. Είναι τα πιο σημαντικά. Μετά έρχεται η τακτική και το αγωνιστικό. Αλλά αυτά τα ματς χρειάζονται πάνω από όλα πάθος, να δείξεις πόσο το θέλεις. Βέβαια στο ντέρμπι που έρχεται δεν μπορούμε παρά να πούμε πως ο Ολυμιακός είναι το φαβορί. Δεν το κρύβω. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια προβλήματα, δεν έχει ξεκινήσει καλά. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ίσως να είναι ότι είχε ματς με την Τότεναμ, αλλά έχει και πολύ μεγάλο ρόστερ».

Για την τρέχουσα κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Θέλει ηρεμία ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Ηρεμία, καθαρό μυαλό, συγκέντρωση από όλους. Καλή προπόνηση, ξεκούραση, καλό φαγητό, καλό ύπνο για να έρθει το αποτέλεσμα που θα λύσει προβλήματα. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει το ντέρμπι, μπορεί να αλλάξουν όλα. Θέλει υπομονή. Εγώ είμαι εναντίον της αλλαγής προπονητή. Ο Δώνης είναι έμπειρος, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να δουλέψει πολύ στην ψυχολογία μέσω των ομιλιών του στους παίκτες. Να τους δώσει να καταλάβουν τι είναι αυτό το παιχνίδι».

Για το τι λείπει αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό: «Δε βλέπω εγωισμό. Δε βλέπω παίκτες να ματώνουν την φανέλα. Έβλεπα πέρυσι ένα ματς στο ΟΑΚΑ που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο κόσμος χειροκρότησε γιατί είδε να παλεύουν. Αν παλεύεις, δεν έχει κανείς παράπονο. Στα τρία πρώτα παιχνίδια έλειπε αυτό, δεν υπάρχει πάθος και εγωισμός. Ελπίζω να αλλάξει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα