Παναθηναϊκός: Τα λάθη και η μηδενική παραγωγή...

Παναθηναϊκός: Τα λάθη και η μηδενική παραγωγή...

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Τα λάθη και η μηδενική παραγωγή...

bet365

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στο αγωνιστικό κομμάτι, πέρα και από το πρόβλημα της νοοτροπίας και της ψυχολογίας με την οποία αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» κόντρα στον Άρη, φανερώνονται και από τους αριθμούς της επίσημης στατιστικής της Super League...

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αν και στο ποδόσφαιρο τα νούμερα δεν παίζουν κανέναν ρόλο σε αντίθεση με το μπάσκετ, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις και στοιχεία που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Και αυτή για τον Παναθηναϊκό είναι τρομερά δύσκολη έπειτα και από την βαρύτατη «τεσσάρα» από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», το βράδυ της Κυριακής, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Οι «κίτρινοι» πήραν ιστορική νίκη απέναντι στο «τριφύλλι», αφού, ποτέ άλλοτε δεν είχε καταφέρει επί εποχής επαγγελματικού ποδοσφαίρου να νικήσει με πιο ευρύ σκορ.

Το «τριφύλλι» διανύει ακόμα πιο δύσκολες ημέρες από αυτές που είχε βιώσει πριν από τη διακοπή των πρωταθλημάτων με την ήττα από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και το αγωνιστικό κομμάτι χειροτέρευσε πολύ περισσότερο απ' όσο ίσως θα μπορούσαν να φανταστούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σε ένα απόλυτα θεωρητικό, χείριστο σενάριο.

Το γεγονός της ΜΟΛΙΣ ΜΙΑΣ επαφής του Μακέντα με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, από μόνο του, φανερώνει πολλά για τη μηδαμινή δημιουργία των «πράσινων» στο ματς απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Κι αν αυτό το παιχνίδι έγινε ειδικών συνθηκών με την τροπή που πήρε και τον τρομερά αρνητικό αντίκτυπο που είχε στην ψυχοσύνθεση και την εικόνα των παικτών του Γιώργου Δώνη στον αγωνιστικό χώρο (δεν είναι συχνό φαινόμενο να βλέπεις τον Ινσούα, έναν από τους πιο μάχιμους, τόσο χαλαρό και μάλιστα να σωριάζεται κάτω από τζαρτζάρισμα σε αντίπαλο στο τέταρτο γκολ), η στατιστική φανερώνει πολλά για την επικρατούσα κατάσταση.

Για παράδειγμα, η απίστευτη αποτελεσματικότητα που παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι στα φιλικά απέναντι στις ομάδες της Eredivisie, σ' εκείνες τις ημέρες που από τον Σεπτέμβρη φαίνονται πολύ μακρινές και ίσως...ψεύτικες στη μνήμη των οπαδών του συλλόγου, έχει εξαφανιστεί παντελώς. Και τι σημαίνει αυτό; Τα μόλις δυο γκολ των «πράσινων» στο φετινό πρωτάθλημα έχουν προέλθει από εκτελέσεις πέναλτι κόντρα στη Λαμία αλλά και τον ΟΦΗ.

Αυτή τη στιγμή, έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη Super League, καταγράφεται 1 γκολ ανά... 11,5 τελικές προσπάθειες για το «τριφύλλι»!

Και επιπλέον, για να μην κάθεται κάποιος να βλέπει τα στιγμιότυπα των αναμετρήσεων για να σημειώνει λάθη από τους παίκτες του Δώνη το γήπεδο – ειδικά στην αναμέτρηση με τον Άρη χάνεται το μέτρημα και κάθε φάση των «κίτρινων» για γκολ περιέχει εντελώς κακή αγωνιστική συμπεριφορά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο – φτάνουν στα 36 ανά ματς! Στο σύνολό τους, βρίσκονται σε τριψήφιο αριθμό (108 λάθη σε μόλις τρεις αγώνες), με τον Παναθηναϊκό να έχει δημιουργήσει τρομερές προσδοκίες από τους καλοκαιρινούς μήνες, να έχει γίνει λόγος ακόμα και για διαδικασία πρωταθλητισμού – δια στόματος Γιώργου Δώνη για τη νοοτροπία με την οποία χτίστηκε η φετινή ομάδα – και το οικοδόμημα να μοιάζει... γκρεμισμένο από τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Το γεγονός, δε, πως η μοναδική καλοκαιρινή μεταγραφή που ξεκίνησε στο ματς με τον Άρη ήταν ο Ζαχίντ, φανερώνει και τα όποια λάθη και τις καθυστερήσεις εντοπίστηκαν στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Γιατί η ενίσχυση και οι βοήθειες από τα νέα πρόσωπα, ακόμα... αγνοούνται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα