ΑΕΚ: Μάρκο Λιβάια με τα… φρένα σπασμένα!

ΑΕΚ: Μάρκο Λιβάια με τα… φρένα σπασμένα!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Μάρκο Λιβάια με τα… φρένα σπασμένα!

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια συνεχίζει να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, έχοντας συμμετοχή στα επτά από τα 12 συνολικά γκολ της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν και διαθέτοντας πλέον ανεβασμένη ψυχολογία που φαίνεται σε κάθε του κίνηση.

Ο Λιβάια είναι αναμφίβολα ο πιο ποιοτικός παίκτης που διαθέτει η ΑΕΚ στο ρόστερ της και πιθανότατα ο πλέον ποιοτικός και του ελληνικού πρωταθλήματος. Και ο Κροάτης επιθετικός φροντίζει να το υπενθυμίζει συνεχώς από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, παρά το γεγονός ότι η Ένωση άρχισε κάκιστα με τον Μιγκέλ Καρντόσο. Στην πορεία, ωστόσο, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Κωστένογλου συνολικά η ΑΕΚ και με τον Λιβάια σε σούπερ φόρμα παίρνει σιγά σιγά τα πάνω της.

Έχει συμμετοχή στα επτά από τα 12 γκολ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ συνολικά στα τέσσερα ευρωπαϊκά της παιχνίδια και στις τρεις αγωνιστικές της Super League έχει σκοράρει 12 φορές. Από τα 12 τέρματα, στα επτά ο Μάρκο Λιβάια έχει συμμετοχή, είτε «εκτελώντας» με δικά του γκολ, είτε δημιουργώντας με ασίστ. Με συμμετοχή δηλαδή λίγο πάνω από τα μισά τέρματα της ΑΕΚ, ο Κροάτης άσος ηγείται στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στα τέσσερα ευρωπαϊκά μας με Κραϊόβα και Τράμπζονσπορ, ο Λιβάια μέτρησε τρία γκολ και μία ασίστ και λίγο έλειψε μαζί με τους συμπαίκτες του να αγγίξουν το θαύμα, σε μια αποκαρδιωτική αγωνιστικά περίοδο με τον Καρντόσο στο τιμόνι. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, μετά την… άχρωμη εμφάνιση των κιτρινόμαυρων με την Ξάνθη, ο Κροάτης φορ βρήκε δίχτυα στην Τρίπολη βοηθώντας την Ένωση να πάρει ένα σπουδαίο διπλό από ψυχολογικής και βαθμολογικής άποψης, ενώ στη νίκη επί της Λαμίας είναι ο δημιουργός και των δύο τερμάτων στο αυτογκόλ του Πλιάτσικα και στη προβολή του Βράνιες.

Φυσικά, πέρα από τα γκολ και τις ασίστ, ο Λιβάια συνολικά με τις εμφανίσεις του πιστοποιεί τη φόρμα στην οποία βρίσκεται. Και χθες με τη Λαμία έκανε όλες τις δουλείες, έπαιρνε συνεχώς επιθετικές πρωτοβουλίες, δημιουργούσε κινδύνους, εκτελούσε στημένα και ζητούσε την μπάλα ακόμα και μακριά από την περιοχή, όπως άλλωστε το συνηθίζει για να οργανώσει το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων.

Η αποφασιστικότητά του στα λόγια και στις πράξεις

Ο Λιβάια το φετινό καλοκαίρι είναι εμφανές ότι γύρισε αποφασισμένος να αφήσει τα νεύρα της περσινής σεζόν και συγκεντρωμένος να παρουσιάσει στο γήπεδο την πλούσια ποιότητά του. Άλλωστε, η αλλαγή αυτή, φάνηκε και πάνω του καθώς τα κιλά που έχασε και η καλύτερη φυσική του κατάσταση το μαρτυρούσαν.

Ειδικά μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την έλευση του Κωστένογλου, ο Λιβάια πήρε την ελευθερία κινήσεων που επιθυμεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό σε συνδυασμό ότι χρησιμοποιείται στη θέση που του αρμόζει, του δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο ίδιος άλλωστε δεν το κρύβει, δηλώνοντας μετά το 2-0 επί της Λαμίας: «Μιλάω πολύ με τον κύριο Κωστένογλου, αυτό που θέλω είναι να κάνω αυτά που μου ζητάει, σίγουρα όμως μου δίνει περισσότερο ελευθερία».

Το δέσιμο με τον κόσμο και μια εικόνα… χίλιες λέξεις

Η κίνησή του στην Τρίπολη να σκαρφαλώσει στα κάγκελα και να πανηγυρίσει μαζί με τους φίλους της Ένωσης, σε συνδυασμό με το ότι πήγε μετά το τέλος του ματς με τη Λαμία και έδωσε τη φανέλα του σε έναν φίλο της ΑΕΚ στο πέταλο, δείχνει παράλληλα το δέσιμο που πάντα έχει με τον κόσμο και το πόσο καλά αισθάνεται στην ομάδα. Κατά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του και παίρνοντας την κορούλα του στους ώμους του, έδειχνε ότι πραγματικά το απολαμβάνει. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα