Άρης - Ολυμπιακός Βόλου 0-0 (φιλικό)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Ολυμπιακός Βόλου 0-0 (φιλικό)

bet365

Ο Άρης έμεινε στο μηδέν στον φιλικό αγώνα (0-0) με τον Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο του Μακεδονικού, σ’ ένα παιχνίδι όπου και πάλι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν δίχως τους διεθνείς (σ. σ. Κόρχουτ, Ροζ, Φετφατζίδης), ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε και ο Μπράουν Ιντέγε. Οι «κίτρινοι» παρουσίασαν δύο αγωνιστικά πρόσωπα καθώς η 11αδα του πρώτου ημιχρόνου είχε πρόβλημα επικοινωνίας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο όπου χρησιμοποιήθηκαν οι περισσότεροι βασικοί, είχαν τον απόλυτο έλεγχο αλλά δεν βρήκαν το γκολ. Μέτρια η παρουσία του Ντουάρτε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Μπα στην πρώτη εμφάνισή του έδειξε ότι του λείπει ρυθμός.

Το σχήμα που χρησιμοποίησε ο Τόλης Τερζής έδειξε πολύ ξεκάθαρα και τους λόγους διεξαγωγής του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα. Δηλαδή, για να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό παίκτες οι οποίοι δεν έχουν θέσει στο rotation όπως οι Ντουάρτε, Κωνσταντινίδης, για να πάρει μια πρώτη γεύση της νέας ομάδας του ο Αμπού Μπα καθώς επίσης και για να προσθέσει έναν αγώνα στα πόδια του ο Μπρούνο Γκάμα ο οποίος προέρχεται από τον σοβαρό τραυματισμό.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Άρη χρησιμοποίησε τον Μάρτιν Τόνσο στην κορυφή της επίθεσης, ο Ντουάρτε είχε πιο ελεύθερο ρόλο κινούμενος στον άξονα της μεσαίας γραμμής και περισσότερο σε δημιουργικό ρόλο, ενώ ο Αμπού Μπα ήταν το ένα από τα δύο αμυντικά χαφ. Οι «κίτρινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο φτάνοντας στο 68% στη λήξη αυτού, δεν ήταν ιδιαίτερα δημιουργικοί καθώς με εξαίρεση ένα σουτ του Τόνσο στο 34ο λεπτό κι ένα ακόμη του Μπακούτση, δεν απείλησαν τους Βολιώτες οι οποίοι επέλεξαν τη μαζική άμυνα κι έκλεισαν τους διαδρόμους στους Θεσσαλονικείς. Επίσης, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε πιο κλασικές φάσεις για να σκοράρει με σπουδαιότερη αυτή στις καθυστερήσεις με τον Ράντι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντουάρτε αλλά απέναντι στον Κουέστα, η εκτέλεσή του ήταν απογοητευτική. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ (0-0).

Ο Τόλης Τερζής χρησιμοποίησε τη βασική ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Φραν Βέλεθ είχε θέση στην 11αδα, ομοίως και ο Αλεξ Μενέντεθ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Νικολάς Ντιγκινί αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και η απόδοσή του χαρακτηρίστηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Οι «κίτρινοι» είχαν πολύ καλύτερη παρουσία τόσο σε επίπεδο κυκλοφορίας μπάλας όσο και δημιουργίας και φυσικά ευκαιριών. Ο Ντιγκινί δεν ήταν αποτελεσματικός σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, ενώ Σάσα Λούκας και Μαντσίνι δύο φορές δεν σημάδεψαν σωστά από πλεονεκτική θέση. Ο Άρης αύξησε ακόμη περισσότερο το ποσοστό κατοχής της μπάλας, προσπάθησε απελπισμένα να βρει το γκολ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου ο οποίος περιορίστηκε καθαρά στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Ο Άρης είχε δύο ακόμη ευκαιρίες για να σκοράρει στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά Μαρτίνες και Ντιγκινί ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

Η ενδεκάδα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο: Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Κωνσταντινίδης, Μπάσα, Αμπού Μπα, Μπρούνο Γκάμα , Ντουάρτε, Μπακούτσης, Τόνσο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε με την εξής 11αδα: Κουέστα, Μενέντεθ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον, Μαντσίνι, Γκάμα (56' Μαρτίνες) και Ντιγκινί

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γράφας): Μακρυωνίτης (66’ Γιδόπουλος), Τζέφερσον (61’ Στεφάνοβιτς), Ράντι, Βοσνακίδης, Γραικός, Μπούτζικος, Παπαιωάννου, Ρόκας (83’ Κλεμέντε), Σκοπελίτης, Τσιάρας, Τσίτας (90’ Μπακουλάτι).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα