Ο ΠΑΟΚ… μία φορά την εβδομάδα

Ο ΠΑΟΚ… μία φορά την εβδομάδα

Ο ΠΑΟΚ… μία φορά την εβδομάδα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα όσα περιμένουν τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Σχόλια υπάρχουν για τον Φερέιρα, το PAOK TV και το VAR.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Φινλανδία - Ελλάδα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αυτή θα είναι η δύσκολη πραγματικότητα για τον ΠΑΟΚ. Οι ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί οδηγούν τους νταμπλούχους Ελλάδας σε μία ποδοσφαιρική κατάσταση που δεν ήθελαν να βιώσουν. Ας πρόσεχαν όμως…

Αποκλείστηκαν από τον Άγιαξ στις λεπτομέρειες, γιατί πέρα από την ανωτερότητα των αντιπάλων σε σημεία των αγώνων, έτσι ήθελε και ο διαιτητής. (Ποιος το θυμάται και ποιος θα το θυμάται βέβαια αυτό μετά από μερικές εβδομάδες;)

Αποκλείστηκε και από τη Σλόβαν γιατί «έφαγε» τρία γκολ από μία αδύναμη ομάδα και γιατί από τις 30 τελικές του δεύτερου αγώνα, αξιοποίησε μόνο τρεις. Ποιος θα θυμάται τι γκολ χάθηκαν ή αυτή την τελευταία απίστευτη απόκρουση του αντίπαλου γκολκήπερ με το μέτωπο;

Ο ένας αποκλεισμός προστίθεται στον άλλο και κάπως έτσι οι πολλοί ξεχνούν τα… πώς και τα γιατί, πάνε περίπατο όλες οι λεπτομέρειες και φυσικά προκύπτει μεγάλη αποτυχία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τι συνεπάγεται;

Δεν θα ασχοληθούμε τόσο με την ΠΑΕ και τις αρνητικές –γι’ αυτή- συνέπειες. Ούτε για το ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ, που πράγματι δεν έχει κερδίσει πολλούς βαθμούς τα τελευταία χρόνια, αν και εδώ επαναλαμβάνω ότι στις καλοκαιρινές κληρώσεις οι ομάδες μας (είτε ως δυνατές είτε ως αδύναμες) κατά 90% πέφτουν ή με λίγο κατώτερους ή με λίγο ανώτερους αντιπάλους. Μικρές οι διαφορές...

Ας μείνουμε στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα και τι θα αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα και ειδικά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Μέχρι τις γιορτές ο ΠΑΟΚ θα δώσει 14 αγώνες πρωταθλήματος. Πρόκειται για όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου και τρία του δευτέρου. Παρεμπιπτόντως, τα τέσσερα που ακολουθούν μέχρι την άλλη διακοπή με Ατρόμητο έξω, Άρη μέσα, ΑΕΚ έξω και Αστέρα έξω, είναι τα πιο δύσκολα και τα πιο κρίσιμα…

Πάμε παρακάτω όμως για να δούμε τα συν και τα πλην αυτής της κατάστασης…

Καλώς ή κακώς λοιπόν υπάρχουν πλεονεκτήματα:

- Ο ΠΑΟΚ αφοσιώνεται στην προετοιμασία ενός αγώνα την εβδομάδα

- Ο ΠΑΟΚ έχει χρόνο να δουλέψει μέσα από τις περισσότερες προπονήσεις που θα κάνει για να βελτιωθεί ως ομάδα

- Δεν υπάρχει Ευρώπη (αγώνες και ταξίδια) για να επηρεάζουν τη διαχείριση του οποιουδήποτε αγώνα πρωταθλήματος.

- Λιγότερα ματς και μικρότερη καταπόνηση ή τραυματισμοί για τους παίκτες

Στα αρνητικά του ΠΑΟΚ θα είναι:

- Υπάρχει κακό κλίμα που θα κάνει χρόνο να ξεπεραστεί εντός και εκτός ομάδας.

- Υπάρχει αμφισβήτηση της ομάδας και του αγωνιστικού της πλάνου, που ίσως και να αργήσει να ξεπεραστεί.

- Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες, αλλά λίγα ματς για να δώσει και να μοιράσει χρόνο. Χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση της γκρίνιας όσων δεν αγωνίζονται.

Αυτά και… άλλα μπορεί να προκύψουν εντός ομάδας.

Το κλειδί ώστε ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα και να ξεπεράσει τα μειονεκτήματα, είναι τα άμεσα αποτελέσματα. Όσο πιο πολύ κερδίζει ο ΠΑΟΚ, τόσο καλύτερα θα παίξει στη συνέχεια, τόσο πιο κοντά θα είναι στην κορυφή, εκεί όπου μπορεί να μονιμοποιηθεί όταν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο επιστρέψουν Βέρνμπλουμ- Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια.

* Ο Φερέιρα χρειάζεται στήριξη. Είχε και έχει δύσκολο έργο. Η διακοπή αυτή είναι πολύ κρίσιμη για τη δουλειά που έχει να κάνει στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Η ΠΑΕ πρέπει να τον βοηθήσει και να μην τον αφήσει μόνο. Το θέμα του τεχνικού διευθυντή πρέπει να λυθεί άμεσα και προσωπικά πιστεύω ότι ο συμπατριώτης του προπονητή τεχνικός διευθυντής, πρέπει να παραμείνει.

* Το PAOK TV θα μονιμοποιηθεί. Ο ΠΑΟΚ κάνει την τηλεοπτική του επανάσταση στηριζόμενος στον κόσμο του και είναι ξεκάθαρο ότι αφού η αρχή είχε 50 χιλιάδες συνδέσεις, στη συνέχεια και σε μεγάλα ματς οι 150 χιλιάδες θα είναι ένα νούμερο που θα εκτοξεύει την ΠΑΕ και τα έσοδά της. Από αυτούς πάρα πολλοί θα είναι μόνιμοι και άλλοι ανά αγώνα, όπου στα ντέρμπι θα υπάρχει και μεγαλύτερο αντίτιμο. Τα έσοδα θα είναι πολλά-πολλά περισσότερα και αυτό δεν είναι το μόνο όφελος του ΠΑΟΚ που συνεχίζει να παραμένει πολύ δυνατός και να μετράει οφέλη μέσα από την τεράστια συσπείρωση που υπάρχει στο εσωτερικό του.

* Γράφτηκε επισήμως από την ΚΕΔ: «Ολυμπιακός-Αστέρας. 80΄. Ο διαιτητής δεν καταλογίζει πιθανή παράβαση πέναλτι (τράβηγμα) μη έχοντας εικόνα για το συμβάν (missed incident). Ο VAR αφού επιβεβαίωσε ότι ο διαιτητής δεν είχε εικόνα, συνέστησε επανέλεγχο. Λόγω τεχνικού προβλήματος το διαφωτιστικό ριπλέι που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης δεν ήταν στη διάθεση του VAR ώστε να αποσταλεί στον διαιτητή…».

Ο Φούσεκ είπε για τη φάση: «Από όσο γνωρίζουμε δεν έφθασε το σήμα στο VAN και οι διαιτητές δεν είχαν εικόνα. Αυτή είναι η πληροφόρηση από την εταιρία παραγωγής».

Σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιεί VAR γίνονται πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις. Τέτοιο σκάνδαλο με απόκρυψη φάσης ΠΟΤΕ.

Το τεράστιο δώρο των δύο βαθμών πάντως που ΟΛΟΙ πλέον επίσημα παραδέχονται, δεν αλλάζει…

* Πέρα από όλα όσα αφορούν την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, είναι τρελό το ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έθεσε θέμα για τη βολή του Σλούκα. Δεν μπορεί να έφυγαν... έτσι οι διαιτητές χωρίς να ξαναδουν τι ακριβώς συνέβη. Και ας μην μας δικαίωναν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.