Βόλος ΝΠΣ: «Καταπίνει» τις κατηγορίες και αναζητά την καθιέρωση

Βόλος ΝΠΣ: «Καταπίνει» τις κατηγορίες και αναζητά την καθιέρωση

Gazzetta team
Βόλος ΝΠΣ: «Καταπίνει» τις κατηγορίες και αναζητά την καθιέρωση

bet365

Οι «νεοφώτιστοι» ιδρύθηκαν το 2017 και σε δύο σεζόν πανηγύρισαν ισάριθμες ανόδους, κάτι που τους έφερε στα «σαλόνια» για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στόχος τους, φυσςικά, η παραμονή.
Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον όρο «τρένο», όχι μόνο για τον Γιώργο Δώνη, αλλά και για ομάδες που έχουν εξαιρετικό σερί. Κάτι ανάλογο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για τους «νεοφώτιστους» της μεγάλης κατηγορίας, τον Βόλο ΝΠΣ που είναι η 3η ομάδα της Μαγνησίας που θα αγωνιστεί στα «σαλόνια». Ιδρύθηκε μόλις το 2017 όταν και πήρε τη θέση της Πύδνα Κίτρους στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και σε δύο σεζόν πανηγύρισε ισάριθμες ανόδους και μάλιστα ως πρωταθλητής!
Πλέον για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του θα τον δούμε στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να μην χαρακτηριστεί «φωτοβολίδα», αλλά σταδιακά να βάλει τις βάσεις για την εδραίωση. Κάτι ανάλογο άλλωστε επιδιώκει να πετύχει και στη συνείδηση της φίλαθλης κοινής γνώμης της ευρύτερης περιοχής και σταδιακά το εγχείρημα αποδίδει καρπούς, αφού όλο και περισσότεροι φίλαθλοι τον ακολουθούν. Πάντως στα μείον ενόψει της νέας σεζόν μπορεί να λογίζεται το γεγονός πως θα αγωνίζεται στο αχανές, τηρουμένων των αναλογιών, Πανθεσσαλικό, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απέκτησε πάρα πολλούς παίκτες και θα χρειαστεί χρόνο για να «δέσει». Συγκαταλέγεται στους «άγνωστους Χ» της Super League 1, αλλά με... θετικά «μηνύματα» ώστε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.
ΗΡΘΑΝ: Τσοκάνης, Γέντρισεκ, Φερράρι, Γκαραβέλης, Σαρμιέντο , Ρούμπεν Ζοάο, Τσαούσης, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Κορνέζης, Λύρατζης, Μυστακίδης, Aτιγιαλάχ, Μήτογλου, Μαξ, Μπασόνγκ, Μουνίθ, Μελίσσας
ΕΦΥΓΑΝ: Μπουργάνης, Κοκκόρης, Γκαλίτσιος, Καραγκιολίδης, Καραγκιόζης, Πίσπας, Καρίγκι, Ουνγιαλίδης, Νγκούεν, Φράγκος, Πέντα, Καμπαγιέρο, Βασιλείου, Πίτκας, Κότο, Πίτου Γκαρσία
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χουάν Φερνάνδο
Για 3η σερί σεζόν θα βρίσκεται ο νεαρός τεχνικός στον πάγκο της ομάδας. Την ανέλαβε στην Γ' Εθνική λίγες ημέρες μετά την ίδρυσή της και σε δύο χρονιές πανηγύρισε ισάριθμες ανόδους. Μάλιστα ο Βόλος αποτέλεσε την δεύτερη εν Ελλάδι... αποστολή του, αφού στις αρχές της περιόδου 2014/15 βρέθηκε τότε, για μικρό πάντως χρονικό διάστημα, στον Εργοτέλη. Μόλις 38 ετών, ο Ισπανός κόουτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από πολύ μικρός στα τμήματα υποδομής της Εσπανιόλ και της Μπαρτσελόνα, ενώ το 2013 κατέκτησε το Σούπερ Καπ Μολδαβίας με την Σέριφ Τίρασπολ. Με τους «νεοφώτιστους» διαθέτει εξαιρετικό ρεκόρ, αφού σε 63 ματς που καθοδήγησε τον Βόλο πανηγύρισε 43 νίκες.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ερικ Γέντρισεκ
Αν πάμε με γνώμονα το βιογραφικό του κάθε παίκτη, τότε οι Σεμπάστιεν Μπασόνγκ, κατά πρώτο λόγο, και Μπράιαν Σαρμιέντο «κοντράρουν» τον Σλοβάκο. Ομως προέρχονται από αγωνιστική απραξία, ενώ και ο Γέντρισεκ μόνο ως.. απλή περίπτωση δύναται να χαρακτηριστεί. Ξέχωρα από τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε τα τελευταία δύο χρόνια ως παίκτης της Ξάνθης (58 ματς/20 γκολ), ο 33χρονος στράικερ έχει μία μακρά και πετυχημένη διαδρομή στα γερμανικά γήπεδα, όπου μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε και Φράιμπουργκ. Εν ενεργεία διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (37 εμφανίσεις συνολικά), ο έμπειρος φορ αποτελεί μία «δοκιμασμένη» λύση για τη γραμμή κρούσης του Βόλου, ενώ σημαντικό είναι πως δεν θα χρειαστεί χρόνο συμμετοχής στη χώρα μας και ότι αποκτήθηκε νωρίς και είναι από την αρχή της προετοιμασίας στην ομάδα.
ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Μετρημένα κουκιά είναι τα «θέλω» του Βόλου ενόψει της νέας σεζόν. Οι «νεοφώτιστοι» θα επιδιώξουν να μείνουν στην κατηγορία και εφόσον φτάσουν σε μία άνετη παραμονή, αυτόματα η χρονιά θα λογίζεται ως άκρως πετυχημένη. Οταν λέμε «άνετη» ο χαρακτηρισμός δεν αφορά μόνο τη θέση που θα τερματίσει, αλλά και την ουσία. Δηλαδή να μην μπουν ποτέ ουσιαστικά στην «εξίσωση» του υποβιβασμού, αλλά να διατηρούν συνεχώς μία απόσταση ασφαλείας από την ουρά. Πάντως αν δεν πέσει, θα είναι όλοι χαρούμενοι.
ΘΑ ΤΑ...ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Εννοείται αν υποβιβαστεί. Ο στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρος και μία ενδεχόμενη παραμονή, εύκολη ή δύσκολη, θα ισοδυναμεί με επιτυχία. Σίγουρα αν τερματίσει ψηλά θα μπορεί να χαρακτηριστεί και υπέρβαση, αλλά ακόμη σε περίπτωση που σώσει την παρτίδα στην ισοβαθμία, που λέει ο λόγος, εκ νέου άπαντες θα είναι ευχαριστημένοι. Παράλληλα επειδή έχει πολλούς δανεικούς που την επόμενη σεζόν θα αποχωρήσουν, είναι κομβικό για εκείνη να φτιάξει «κορμό» και αυτό αποτελεί τον Νο2 στόχο της. Πάντως στην περίπτωσή της υπάρχει το... όλα ή τίποτα. Υποβιβασμός=Αποτυχία, Παραμονή=Επιτυχία. Μέση λύση δεν υπάρχει.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Πρόκειται για την ομάδα που προχώρησε στις περισσότερες μεταγραφές και αυτόματα χρειάζεται χρόνο, ενώ σε γενικές γραμμές αποτελεί μεγάλο «ερωτηματικό». Ωστόσο πήρε παίκτες με «καλό» βιογραφικό, άρα τα πάντα θα αποτελέσουν ζήτημα «χημείας». Επειδή το Πανθεσσαλικό, κακά τα ψέμματα, δεν θα αποτελεί «έδρα», αυτόματα εκμηδενίζεται ο σχετικός παράγοντας και αυτό συγκαταλέγεται στα «μείον» της. Με γνώμονα τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάει για μία θέση από το 9 μέχρι το 12. Κουτσά, στραβά θα... σώσει την παρτίδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα