Πέντε απλά πράγματα που θα άλλαζαν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Πέντε απλά πράγματα που θα άλλαζαν το ελληνικό ποδόσφαιρο

bet365

Όλα τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να δούμε επιτέλους μια ποδοσφαιρική άσπρη μέρα.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και πολλούς λόγους για να είμαστε περήφανοι για το ποδόσφαιρό μας. Όσο το γουστάρουμε τόσο μας... πληγώνει. Και άλλο τόσο το πληγώνουμε και εμείς ως οπαδοί. Άπαντες έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας.

Παρ' όλα αυτά, όλοι -τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι ιθύνοντες- γνωρίζουμε πάνω κάτω τι χρειάζεται το ποδόσφαιρο μας για να προχωρήσει. Παρακάτω προτείνουμε 5 κινήσεις που μπορούν να το αλλάξουν.

1. Ομοσπονδία

Πρέπει να απομακρυνθούν παράγοντες που βρίσκονται σε θέσεις καίριες και απλά είναι εκεί για να... κάθονται στην καρέκλα. Να επιλεγούν τεχνοκράτες, άνθρωποι που είναι γνώστες του ποδοσφαίρου και θα βρίσκονται στην κεφαλή για να φέρουν νέες ιδέες και πνοή. Όταν κάποιος ξέρει καλά τον χώρο του και ενδιαφέρεται βρίσκει τη λύση εύκολα. Πώς η Q έφερε το ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ, το πακέτο που σε χρεώνει ανά δευτερόλεπτο και ανανεώνεται μόνο του κάθε μήνα; Κάπως έτσι και εδώ χρειάζεται μια κίνηση απλή και αυτονόητη.

Επίσης, η ΕΠΟ θα πρέπει να αποκοπεί από τη διαιτησία. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς λόγους που επιδιώκουν κατά καιρούς διάφοροι να ελέγξουν την Ομοσπονδία. Βγάζοντας λοιπόν τη διαιτησία από τη σκέπη της, θα μπορεί να θωρακίσει περισσότερο τη διαιτησία και αφετέρου να αναπτύξει το ποδόσφαιρο δίνοντας σημασία σε άλλα θέματα πιο σοβαρά.

Απαραίτητο, δε, είναι να δημιουργηθεί ένας ελεγκτικός μηχανισμός αντιμετώπισης της διαφθοράς. Θα επρόκειτο για μια Ανεξάρτητη Επιτροπή, η οποία θα μπορούσε να παρέμβει άμεσα και να οδηγήσει το θέμα στις Αρχές εφόσον κριθεί απαραίτητο.

2. Γήπεδα

Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια είναι η μόνη ομάδα που έχει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ευτυχώς, ακολουθούν κι οι άλλοι.

Η ΑΕΚ χτίζει την Αγιά Σοφιά, ο ΠΑΟΚ μετατρέπει την Τούμπα σε ένα σύγχρονο γήπεδο κι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει λύση με τον Βοτανικό, όπου όλοι ελπίζουμε οι «πράσινοι» να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι».

3. Κόσμος

Φυσικά θα πρέπει να γίνει εγγραφή μελών από τους συλλόγους. Να δημιουργηθεί λαϊκή βάση στις ομάδες, όπου τα μέλη θα έχουν λόγο στις κινήσεις της ομάδας ανάλογα με το ποσοστό που έχουν στο μετοχικό σχήμα. Κάτι τόσο απλό, όπως το ΚΟΝΕ της Q, χάρη στο οποίο αν φέρεις το φίλο σου κερδίζετε και οι δύο από 12GB ο καθένας.

Απαραίτητη είναι και η καταγραφή των μελών από τα οποία απαρτίζονται οι σύνδεσμοι. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο για το ποιοι μπαίνουν στο γήπεδο και θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι για το ποιοι δημιουργούν φασαρίες.

Έτσι, με τα απαραίτητα μέτρα, θα μπορούμε να έχουμε και πάλι μετακίνηση οπαδών.

4. Κεντρική διαχείριση

Οι ομάδες θα πρέπει να συνασπιστούν και να κοιτάξουν πρωτίστως το κοινό καλό.

Θα πρέπει να βρεθεί κεντρική χορηγία και κοινός τηλεοπτικός πάροχος.

Τα έσοδα θα πρέπει να μοιράζονται με τους οικονομικά ασθενέστερους να έχουν περισσότερα έσοδα από τις ομάδες που τερματίζουν πιο ψηλά.

Το εμπορικό τμήμα θα πρέπει να στοχεύσει στο να προσελκύσουν εταιρίες από το εξωτερικό.

5. Ακαδημίες

Οι ομάδες θα πρέπει να στελεχώνονται από προπονητές με τα κατάλληλα εφόδια και να γίνεται η απαραίτητη αξιολόγησή τους από ειδικά όργανα.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν διατροφολόγοι, ψυχολόγοι κι όλες οι ομάδες να παρέχουν στα παιδιά την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους, ενώ οι ομάδες θα οφείλουν να ελέγχουν και την πρόοδό τους στο σχολείο.

Από την άλλη, οι ομάδες θα πρέπει να προωθούν τα παιδιά στην πρώτη ομάδα, μιας και θα υπάρχει κανονισμός που θα τους επιβάλλει να έχουν τρία παιδιά από την Κ20 στην αποστολή της πρώτης ομάδας, όπως γίνεται και στο Κύπελλο.

Ωραία δεν θα ήταν τα απλά να ήταν αυτονόητα και στο ποδόσφαιρο, και όχι μόνο στην καρτοκινητή μας;

Δεν γίνεται όμως να λειτουργούν όλα όπως η Q! Ή μήπως γίνεται;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα