Τα δυο φιλικά και ο «Λύμπε» των... Βέρντε, Ολιβέιρα...

Τα δυο φιλικά και ο «Λύμπε» των... Βέρντε, Ολιβέιρα...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Τα δυο φιλικά και ο «Λύμπε» των... Βέρντε, Ολιβέιρα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. και την εικόνα της στα δυο τελευταία φιλικά, εστιάζει στις δυο σημαντικές προσθήκες και έχει υστερόγραφα...

Προκριματικά Champions League με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει το πρώτο κομμάτι που αφορά τον αγωνιστικό της σχεδιασμό πολύ καιρό προτού μπει ο μήνας των μεταγραφών: κοινώς ο Αύγουστος! Από εδώ είχατε διαβάσει προ μηνών ότι η Ένωση θα πάει για μίνιμουμ για οκτώ με δέκα προσθήκες και εφόσον ολοκληρωθούν οι αποκτήσεις των Νέλσον Ολιβέιρα και Ντανιέλε Βέρντε ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Μιγκέλ Καρντόσο θα είναι ήδη εννέα... Εννοείται πως παραμένει ορθάνοιχτο το γεγονός της επιπλέον ενίσχυσης με δυο περιπτώσεις παικτών. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε από το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε και μετά!

Αξίζει να εστιάσουμε σε αυτό το κομμάτι και να αναγνωρίσουμε τη δουλειά που έγινε σε πολύ σωστά επίπεδα από τον ίδιο τον Πορτογάλο προπονητή αλλά και από τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Οι δυο τους είχαν άριστη συνεργασία έως τώρα και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ απέδειξε σε μεγάλο βαθμό ότι αν η διοίκηση είναι σύμμαχος στις επιλογές που έχουν γίνει, σε οικονομικό επίπεδο εννοώ φυσικά, τότε προφανώς και μπορεί να φέρει σε πέρας αρκετές υποθέσεις. Ακόμη και εκείνες με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Διότι τέτοιες είναι οι περιπτώσεις Βέρντε και Ολιβέιρα. Ειδικά στο θέμα του Ιταλού άσου δεν ήταν εύκολο το κομμάτι που αφορούσε τη συζήτηση με τους ατζέντηδες. Αντιθέτως εκείνοι έβαζαν εμπόδια και έψαχναν οικονομικά να κερδίσουν όσα περισσότερα (δικαιολογημένα) είχαν τη δυνατότητα. Θα μπορούσε να... ναυαγήσει οριστικά η υπόθεση και να το... χρεωνόταν ο Λυμπερόπουλος ή έστω ο εκάστοτε τεχνικός διευθυντής, στην προκειμένη ο «Λύμπε» ο οποίος δεν έχει ακούσει και λίγα.

«Είστε η πρώτη ομάδα που ενδιαφερθήκατε για τον Βέρντε και για τη Ρόμα αυτός είναι ο λόγος που στην υπόθεση έχετε τον πρώτο λόγο», είπε μεταξύ άλλων ο Mόργκαν Ντε Σάνκτις στον Λυμπερόπουλο. Πρόκειται για το πρόσωπο το οποίο από πλευράς Ρόμα έχει χειριστεί το θέμα. Γενικά η στάση της Ρόμα όλο αυτό το διάστημα ήταν πραγματικά εκπληκτική απέναντι στην ΑΕΚ και αυτό πρέπει και αξίζει να το πιστωθεί ο νυν τεχνικός διεθυντής της Ένωσης είτε τον γουστάρει κανείς είτε όχι (δεν ξέρω γιατί να μην τον γουστάρει κάποιος βέβαια, αλλά λέμε).

Η αλήθεια είναι πως από τον αγωνιστικό σχεδιασμό που τρέχει προκύπτει ικανότητα συνεργασίας και αποτέλεσμα αυτής (σ.σ.: της συνεργασίας) μεταξύ Λυμπερόπουλου και Καρντόσο. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι έως τώρα έχουν γίνει κινήσεις που δείχνουν στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατόν φυσικά να πιάσουν και να βγουν όλες οι μεταγραφές. Αυτό θα ήταν το τέλειο και όπως έχουμε διαπιστώσει από παντού, δεν μπορεί να συμβαίνει σε όλες τις προσθήκες και σε καμία ομάδα στον κόσμο, ποτέ δεν πετυχαίνουν όλες!

Όπως έγραφα και πριν, αυτό ισχύει και τώρα, το θέμα δεν είναι το σαμάρι αλλά το γαϊδούρι! Η διοίκηση της ΑΕΚ κάνει μάγκα τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή και αντίστοιχα όλων των ομάδων οι διοικήσεις. Ανάλογα με τα διαθέσιμα θα βρεις και τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το γράφω σήμερα και τούτη τη στιγμή γιατί δεν έχει αποδειχθεί ότι Βέρντε και Ολιβέιρα είναι από τις μεταγραφές που... έπιασαν στην Ένωση. Τώρα έχει αξία και σημασία να το κάνει κανείς και όχι να περιμένει.

Διότι αυτό που έπρεπε να γίνει το είδαμε να γίνεται... Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ΑΕΚ θα ενισχυθεί με δυο ποδοσφαιριστές που στα... χαρτιά έρχονται με την προοπτική και τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα και στην Ένωση. Ακόμη και (χτύπα ξύλο) να μη της βγουν της ομάδας οι συγκεκριμένες δυο προσθήκες, αυτό δεν θα σημαίνει ότι έκανε λάθος που κινήθηκε για την απόκτησή τους, αφού τέτοιους έψαχνε και είχε ανάγκη να αποκτήσει (και σε επίπεδο προσωπικότητας, και βιογραφικού, και ηλικίας).

Ας πάμε τώρα να σημειώσουμε δυο πραγματάκια για όσα είδαμε στα δυο τελευταία φιλικά τεστ της ΑΕΚ που είδαμε. Η ομάδα στο δυνατό τεστ με την Μακάμπι Νετάνια έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο τουλάχιστον δείγματα των αρχών του ποδοσφαίρου που επιθυμεί ο κόουτς να διέπουν το παιχνίδι της ομάδας του. Παιχνίδι με καλή κατοχή, σωστό passing game, απλότητα και κίνηση με και χωρίς την μπάλα. Βελτίωση υπήρχε, όχι και αποτελεσματικότητα, αλλά γι' αυτό υπάρχουν και οι μεταγραφές. Για να αλλάξουν αυτό το πρόβλημα, να το διορθώσουν!

Αντίθετα τα δευτερότριτα που αγωνίστηκαν στο ματς το τελευταίο με την Σταλ Σταλόβα πήραν κάτω από τη βάση και δικαίως. Είναι τουλάχιστον -παρά τις δικαιολογίες που υπήρχαν- κουτό για μικρά παιδιά να μην εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζει ένας κόουτς. Οι υπόλοιποι ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν. Το θέμα είναι πως ήταν κάκιστη η εικόνα και αυτό δεν πρέπει να περνάει έτσι αβίαστα... Και δεν περνάει απ' την ομάδα...

Υγ: Η ανάγνωση των δηλώσεων του Μιγκέλ Καρντόσο μετά το ματς με τους Ισραηλινούς σε συνδυασμό με τη γλώσσα του σώματός του μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ή ακόμη και δυο ποδοσφαιριστών ακόμη. Εννοώ πλην των προσθηκών που περιμένουμε τις επόμενες μέρες: Βέρντε και Ολιβέιρα. Κάτι θετικό και ενθαρρυντικό αφού είναι αλήθεια ότι απαιτείται επιπλέον ενίσχυση για να είναι ακόμη πιο δυνατή η ομάδα... Είναι σημαντική επιτυχία επαναλαμβάνω που είμαστε 16 Ιουλίου και θα χρειαστεί μια – δυο μόλις κινήσεις έως τον Αύγουστο για να κλείσει το ρόστερ!

Υγ2: Αυτό που δουλεύει ο Πορτογάλος τεχνικός και έτσι όπως το είδαμε με την Μακάμπι Νετάνια έχει λόγο να το στηρίξει κανείς και να κάνει υπομονή να δει τη δουλειά του. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη, αλλά είναι σε σωστό δρόμο, ή έστω έτσι φαίνεται σιγά – σιγά. Μπορεί και να πέσουμε έξω. Όμως φάνηκε κάτι που δεν πρέπει να το αφήνουμε έτσι: η κίνηση των ακραίων επιθετικών στο 4-2-3-1 του Καρντόσο υποχρεώνει τα ακραία μπακ να παίζουν ψηλά και να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Χουλτ και ο Παουλίνιο δεν έδειξαν ότι το 'χουν αυτό... Ενώ ανεβαίνουν σωστά, ενώ πατάνε περιοχή, ενώ ξέρουν πού και πότε πρέπει να βρεθούν στο χώρο, δεν τα καταφέρνουν στη τελική προσπάθεια και την πάσα. Πρόβλημα αυτό...

Υγ3: Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός. Εγώ απορώ γιατί κάηκε έτσι εύκολα ο Τσόσιτς, αλλά όλα για καλό της ΑΕΚ συμβαίνουν, οπότε θα πρέπει να αποκτηθεί στόπερ. Και θαρρώ να το εμπέδωσαν οι υπεύθυνοι (διοίκηση, τεχνικός διευθυντής και προπονητής) στο βασικό στάδιο προετοιμασίας... Όπως ίσως και ένας εξτρέμ αφού αποφασιστεί να δοθούν δανεικοί κάποιοι άλλοι σε αντίστοιχη θέση!

Υγ4: Ο μόνος που ξεχώρισε ήταν η αδυναμία μου στο φιλικό με την Σταλ Σταλόβα. Ο Γαλανόπουλος. Είχε και το περιβραχιόνιο στο χέρι... Ξέρει αυτός πόσο σημαντικό ήταν... Μόνο χαρά γι' αυτό το παιδί, μόνο χαρά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...