Κάστρο: «Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο»

Gazzetta team
Κάστρο: «Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο»

bet365

Ο νέος κόουτς του Παναιτωλικού έδωσε το... στίγμα του για τα «καναρίνια» της επόμενης, και όχι μόνο, σεζόν
Το «στίγμα» του ως τεχνικός του Παναιτωλικού έδωσε σήμερα ο Λουίς Κάστρο, που παρουσιάστηκε ως ο νέος κόουτς των «κυανοκίτρινων». Οπου και στάθηκε στο πλάνο τριετίας που υπάρχει. Στην αρχή της εκδήλωσης ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας Χρήστος Στούμπος προλόγισε τον νεαρό τεχνικό και τους συνεργάτες του, μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των «κυανοκίτρινων» Μάκης Μπελεβώνης όπου και ανέλυσε το πλάνο τριετίας που τέθηκε και ύστερα το 38χρονος προπονητής. «Ευχαριστώ για την παρουσία σας και ευχαριστώ τη διοίκηση για την ευκαιρία που μου δίνεται. Θέλω να κάνω βάσεις για το μέλλον και αυτό είναι σημαντικό. Όλοι μαζί, φίλαθλοι και διοίκηση και παίκτες και μέσα από πολύ δουλειά θέλουμε να πετύχουμε», είπε αρχικά. Και μετά του μεταφέρθηκε πως υπήρξαν «ηχηρές» απομακρύνσεις. «Ένας λόγος είναι να μάθει η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Όποιος παίκτης ήταν εδώ πριν, έχει ένα πλεονέκτημα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όσον αφορά τον τρόπο ποδοσφαίρου και θα πρέπει να αυτό να το μάθω τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω παίκτες. Τεχνική, προσωπικότητα, είναι λόγοι που μπήκαν στη ζυγαριά για όλους τους παίκτες. Πιστεύω ότι οι παίκτες που ήρθαν και αυτοί που έμειναν είναι σε αυτή την προσδοκία».
Για το αν θα υπάρξουν περαιτέρω προσθήκες σχολίασε πως « εάν υπάρχουν καλές περιπτώσεις για κάποιους παίκτες, μακάρι να το καταφέρουμε και να τους πάρουμε. Αν βρούμε παίκτες που μας καλύπτουν αυτό που θέλουμε και είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες, μέχρι την τελευταία μέρα θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Δεν μπορώ να πω ότι το ρόστερ είναι κλεισμένο».
Μετά ο νεαρός κόουτς ρωτήθηκε αν τον «βαραίνει» περισσότερο να βγάλει παίκτες ή να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη εξάδα. «Και τα δύο είναι σημαντικά και αν μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί. Αν δούμε ότι τα παιδιά από τις υποδομές έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα, θα είναι μια επιλογή. Επίσης και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να είναι στην πρώτη εξάδα. Θέλουμε μέσα στην τριετία να μπορεί ο Παναιτωλικός να είναι σταθερά στις πρώτες έξι θέσεις. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο να επιτευχθεί από την πρώτη χρονιά».
Για το πόσο γρήγορα πιστεύει ότι θα δει τον Παναιτωλικό που θέλει απάντησε πως «θέλουμε από την πρώτη αγωνιστική να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε. Θέλουμε διάρκεια και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο αλλά ξαναλέω ότι από την αρχή πρέπει να είμαστε έτοιμοι». Μεταξύ άλλων του ζητήθηκε και ένα σχόλιο γιατί αποδέχθηκε την πρόταση των «κυανοκίτρινων». «Ρώτησα για την ομάδα παίκτες που έχουν περάσει από εδώ ή έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου είπαν τα καλύτερα. Επίσης το πρότζεκτ ήταν κάτι σημαντικό. Δεν είναι εύκολο πρότζεκτ και χρειάζεται χρόνο αλλά ήθελα να έχω την ευκαιρία μου». Οσο για τους στόχους, ήταν... ξεκάθαρος. «Μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός στην ιστορία του δεν έχει καταφέρει ποτέ να είναι στην έκτη θέση. Εγώ θέλω μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να είμαι. Αν δεν ήθελα να έχω πίεση καθόμουν στην Πορτογαλία με ένα καλό μισθό που είχα και δεν θα ερχόμουν εδώ. Ξέρω πολύ καλά το πρότζεκτ της ομάδας και τις απαιτήσει του κόσμου. Ακόμα και αυτός που κουρεύει το γήπεδο, ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές, όλοι πρέπει να πετύχουμε. Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο και θα το δείτε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα