H ακαδημία, τα γόνατα του Σένκεφελντ και ο… Φριντέτ!

H ακαδημία, τα γόνατα του Σένκεφελντ και ο… Φριντέτ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
H ακαδημία, τα γόνατα του Σένκεφελντ και ο… Φριντέτ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο… μίξερ την πράσινη επικαιρότητα και σχολιάζει τα όσα γίνονται στο Κορωπί, την ευπάθεια του Ολλανδού στόπερ και την μεγάλη μπασκετική μεταγραφική ᾽᾽βόμβα᾽᾽!

Σούντσβαλ - Χάμαρμπι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και πάμε να τα βάλουμε όλα στο πράσινο… μίξερ, καθώς έχουμε πολλά να σχολιάσουμε για τα όσα γίνονται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τον Μπερτ Σένκεφελντ που έρχεται από την Αυστραλία και την κορυφαία μεταγραφή του μπασκετικού τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια…

* Η επιλογή του Τάκη Φύσσα να αφήσει στην άκρη για ένα σημαντικό διάστημα τις υποχρεώσεις του στην ακαδημία για να πολιτευθεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με την ΝΔ, δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο στο εσωτερικό του συλλόγου. Από τα πιο υψηλά μέχρι τα πιο χαμηλά κλιμάκια. Και να δημιουργήσει ένα κλίμα αρνητισμού στο πρόσωπο του παλαίμαχου άσου. Όπως είχαμε αναφέρει και εδώ, η επιλογή του να βάλει σε πρώτη μοίρα την πολιτική του καριέρα και να θέσει σε αμφιβολία την παρουσία του στην διεύθυνση των τμημάτων υποδομής(δεν θα συνέχιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν) αποτελούσε και αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για την αφιοσίωσή του στο πρότζεκτ, ξέχωρα από την παγκόσμια πρωτοτυπία της χρησιμοποίησης του προπονητικού κέντρου του Παναθηναϊκού σε προεκλογικό σποτ. Πράγματα που δεν συμβαίνουν σε κανένα σοβαρό ποδοσφαιρικό οργανισμό αλλά ας όψεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που… κάνει ότι δεν βλέπει!

* Από κει και πέρα, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από την τελευταία χρονικά συνέντευξη του Νίκου Νταμπίζα στο Κορωπί αλλά και από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του συλλόγου, η διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο ανδρών είναι πλέον… χαοτική και πρέπει να παρθούν γεναίες αποφάσεις από την διοίκηση του κλαμπ. Δεν γίνεται ο τεχνικός διευθυντής(100%, πάντως, πιστός στο πλάνο και τον Παναθηναϊκό) να έχει τόσο μεγάλες διαφορές με τον διευθυντή των ακαδημιών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες μιλάμε για δύο τμήματα που το ένα θα πρέπει να συνεργάζεται με το άλλο αρμονικότατα για να μπορέσει το κλαμπ να λειτουργήσει σε υψηλά στάνταρ και να αξιοποιήσει τα ταλέντα που έχει στον οργανισμό του.

* Ισχύει πως το προηγούμενο δεκαήμερο σημαντικό στέλεχος της ΠΑΕ έφυγε για… διακοπές, άφησε πίσω του ένα μεγάλο φόρτο εργασίας και οι υφιστάμενοί του έτρεχαν και δεν έφταναν για να καλύψουν το κενό;

* Επόμενο κεφάλαιο: Η μεταγραφή του Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Την τελευταία διετία αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Δεν το λες και ανταγωνιστικό, έτσι δεν είναι; Το θέμα, όμως, είναι γιατί ένα παιδί 25 ετών να φύγει από το ολλανδικό πρωτάθλημα και να πάει σε μία Λίγκα που θεωρείται το λιγότερο πέμπτης ταχύτητας και μακριά από την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή.

Μία ματιά στην καρτέλα του στο transfermarkt, ίσως, να κρύβει την απάντηση. Ο 27χρονος άσος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετές φορές από τα γονατά του, σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα. Τραυματίστηκε στις 6 Ιουλίου του 2010 και έμεινε εκτός 531 ημέρες, επιστρέφοντας στις 19 Δεκεμβρίου του 2011. Τότε ανήκε στην Φέγενορντ.

Στις 20 Οκτωβρίου του 2014 ξαναυπάρχει πρόβλημα στο γόνατο και μένει εκτός για 73 ημέρες, όντας ποδοσφαιριστής της Έρακλες.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί και στις 16 Αυγούστου του 2015 ως παίκτης της Τσβόλε θα τραυματιστεί και θα επιστρέψει 138 μέρες μετά, την πρώτη ημέρα του 2016.

Πάντως στις δύο του σεζόν με την φανέλα της Μέλμπουρν Σίτι κατέγραψε γεμάτες σεζόν με 27 και 25 συμμετοχές αντίστοιχα, στο χαμηλότατου επιπέδου πρωτάθλημα της Αυστραλίας.

*Άσχετο αλλά και σχετικό. Είναι αλήθεια πως ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ᾽᾽βράζει᾽᾽ με το βαθύ λαρύγγι που του προέκυψε αυτό το καλοκαίρι; Γίνεται οι δημόσιες σχέσεις να είναι πάνω από την ομάδα;

* Στα ευχάριστα της ημέρας ο παιχταράς Φριντέτ υπέγραψε και ο εξάστερος Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πιο σημαντική μεταγραφή των ημερών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μία κίνηση που δείχνει πιο ξεκάθαρα από ποτέ την θέληση για επιστροφή του συλλόγου εκεί που ανήκει, στα final 4 της Euroleague!

*Την ώρα που ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ επιβαρύνει τον ετήσιο προϋπολογισμό της εταιρίας με ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι αστείο να συζητάμε αν 1.500.000 φίλοι του συλλόγου μπορούν να βάλουν από δέκα ευρώ; Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είναι οικονομικό θέμα αλλά ζήτημα παιδείας και φιλοσοφίας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.