Ο Σουντανί καλύτερος αντιΦορτούνης, ο Βαλμπουενά με κτυπήματα που «σφυρίζουν»

Ο Σουντανί καλύτερος αντιΦορτούνης, ο Βαλμπουενά με κτυπήματα που «σφυρίζουν»

Ο Σουντανί καλύτερος αντιΦορτούνης, ο Βαλμπουενά με κτυπήματα που «σφυρίζουν»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψη του για τον διάδοχο του Φορτούνη και στέκεται σε ένα μεγάλο ατού του Βαλμπουενά.

Τι είναι αυτό που δίνει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Φορτούνης; Αφενός μεν χρώμα, ομορφιά, θέαμα, αφετέρου δε ουσία, δηλαδή γκολ κι ασίστ.

Ποιος είναι λοιπόν ο παίκτης από το νυν ρόστερ του Ολυμπιακού που μπορεί να καλύψει καλύτερα το κενό του; Κατά την γνώμη μου μόνο ο Σουντανί! Πολύ απλά, γιατί ο Σουντανί και μπάλα ξέρει και μπορεί να ομορφύνει το παιχνίδι, αλλά προπάντων έχει στο μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλο τα δύο «μαγικά» στοιχεία, γκολ κι ασίστ. Ο Αλγερινός όπου έχει παίξει μπάλα στην καριέρα του, έχει και γκολ και ασίστ. Με αποκορύφωμα την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπου ο μέσος όρος του επί μία ολόκληρη πενταετία ήταν 17 γκολ και 11 ασίστ ετησίως!

Κι αν κάποιοι θεωρούν παρακατιανό το πρωτάθλημα Κροατίας, ας δουν ότι στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι μία θέση κάτω από το ελληνικό, με τη μίνιμουμ διαφορά (27.600 έναντι 27.375)…Ο δε Σουντανί και στην πατρίδα του έκανε ένα γκολ ανά δύο ματς σε μία τριετία και στην Πορτογαλία έκανε 16 γκολ σε δύο σεζόν με την Γκιμαράες και στη Νότιγχαμ πρόλαβε κι έβαλε δύο γκολ σε σκάρτα δυόμιση παιχνίδια. Κι ακόμη και στην Εθνική του έχει 22 γκολ σε 49 συμμετοχές. Άρα, απ΄ όπου κι αν τον ψάξεις τον Σουντανί, βρίσκεις γκολ κι ασίστ, αυτό ακριβώς που δίνει ο Φορτούνης.

Παρακάτω: μπορεί τώρα ο Σουντανί να πάρει τη θέση του Φόρτου; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική-προερχόμενος από αποχή οκτώ μηνών από παιχνίδια λόγω χιαστών κι έχοντας παίξει 11 λεπτά φιλικού, αυτά με το Αμβούργο, όπου ακόμη και σε αυτό το τόσο μικρό διάστημα φάνηκε πόσο ανέτοιμος είναι. Όμως, ο Σουντανί δεν είναι καν 32 ετών. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι σύντομα θα είναι έτοιμος. Και μπορεί η καλή του θέση να είναι εξτρέμ, όμως νομίζω ότι εύκολα μπορεί να παίξει δεύτερος φορ, όπως έπαιξε, όσα παιχνίδια πρόλαβε να παίξει, στη Νότιγχαμ. Ο δε Φορτούνης, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων έχει παίξει όχι σαν 10άρι, αλλά σαν δεύτερος φορ, για όποιον έχει προσέξει.

Αυτή την στιγμή λογικά μοιάζει σχεδόν βέβαιη επιλογή ο Βαλμπουενά, που έχει κάνει όλη την προετοιμασία και δείχνει και σε καλή κατάσταση. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν τον βλέπω κοντά στο γκολ, με εξαίρεση ένα πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε στο δεύτερο φιλικό στην Πολωνία. Είναι ζήτημα αν έχει κάνει ένα ακόμη σουτ. Περισσότερο δημιουργικός είναι, με έφεση στις σέντρες από τα πλάγια.

Κι εκεί που του βγάζουμε το καπέλο είναι στις στατικές φάσεις, όπου είναι καλύτερος του Φορτούνη! Η μπάλα «σφυρίζει» στα κτυπήματα του Γάλλου! Βάζει φάλτσα και στις εκτελέσεις του λίγο να βρει την μπάλα ένας συμπαίκτης του κάνει γκολ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.