«Ο Φερέιρα πιστεύει πως μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League»

«Ο Φερέιρα πιστεύει πως μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League»

«Ο Φερέιρα πιστεύει πως μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League»

bet365

Ο Πορτογάλος ρεπόρτερ, Μάριο Καζίκα «ακτινογραφεί» για λογαριασμό του gazzetta.gr τον Αμπέλ Φερέιρα, εξηγώντας ποιοι είναι οι λόγοι που ο Πορτογάλος τεχνικός εγκατέλειψε την Μπράγκα αποδεχόμενος την πρόκληση του ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν μέσα σε ένα 48ωρο να κλείσουν το θέμα του προπονητή που θα διαδεχθεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Αμπέλ Φερέιρα να αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή.

Ο 40χρονος τεχνικός έδειξε τα διαπιστευτήρια του την τελευταία διετία στην Μπράγκα καθιερώνοντας τους «Αρσεναλίστας» στην πρώτη τετράδα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο Φερέιρα φιλοδοξεί μέσω του ΠΑΟΚ να κάνει το μεγάλο βήμα της καριέρας του, θεωρώντας πως μπορεί να διατηρήσει τον «Δικέφαλο» στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας Bola Na Rede και σχολιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Eleven Sports, Μάριο Καζίκα αναφέρθηκε στην προπονητική φιλοσοφία του Πορτογάλου προπονητή, στα πεπραγμένα του στην Μπράγκα, ενώ τόνισε πως η απόφαση του να αναλάβει τον ΠΑΟΚ προκάλεσε έκπληξη στην Πορτογαλία.

«Ο Αμπέλ είναι ένας χαρισματικός προπονητής. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα στο να ανακοινώνει τις θέσεις ή να εκφράζεται όπως ακριβώς θέλει. Είναι καλός προπονητής με σωστή νοοτροπία. Αρέσκεται σε επιθετικό ποδόσφαιρο και κατά την διάρκεια της θητείας του στην Μπράγκα, ο σύλλογος πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις.

Παρόλα αυτά, αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες, ιδιαίτερα όταν η Μπράγκα τέθηκε αντιμέτωπη με τους μεγάλους του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, όπως είναι οι Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρρινγκ. Νομίζω πως δεν κέρδισε ποτέ για παράδειγμα την Μπενφίκα. Προτιμάει σύστημα σε διάταξη 4-4-2 με τους δύο στράικερς να κινούνται ελεύθερα ψάχνοντας για χώρους μπροστά.

Έχει επιτύχει τον στόχο του που ήταν να μπει η Μπράγκα για μια διετία στους Top-4 του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, αν και η Μπράγκα είχε πραγματοποιήσει κάποιες εντυπωσιακές σεζόν και τα προηγούμενα χρόνια. Με τον Αμπέλ η ομάδα ήταν πολύ αποτελεσματική, δυναμική με ποιότητα, αλλά και πίστη στις δυνατότητες της.

Όπως προείπα ο Αμπέλ Φερέιρα είναι καλός προπονητής με περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης. Βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, έκανε καλή δουλειά στην Μπράγκα και το μόνο που του λείπει είναι να φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα προκειμένου να ξεχωρίσει. Ίσως ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια καλή πρόκληση για την καριέρα του.

Νομίζω πως στην Μπράγκα δεν δυσφόρησαν τόσο πολύ με την επιλογή, καθώς θεωρούν πως δεν είναι αναντικατάστατος. Μάλιστα υπάρχουν κάποιες φήμες που θέλουν τον πρόεδρο της ομάδας, Αντόνιο Σαλβαδόρ ελαφρώς δυσαρεστημένο με κάποια αποτελέσματα στην περυσινή σεζόν.

Θεωρώ πως η απόφαση του να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ προκάλεσε έκπληξη γιατί ήδη προετοίμαζε την Μπράγκα για την επόμενη σεζόν και επειδή οι συνθήκες εργασίας στον σύλλογο είναι πολύ καλές. Νομίζω πως έκανε αυτό το βήμα γιατί έχει στο μυαλό του το Champions League θέλοντας να οδηγήσει στους ομίλους της διοργάνωσης τον ελληνικό σύλλογο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα