Για τριάντα χιλιάρικα ρισκάρεις να χάσεις τον καλύτερό σου παίκτη;

Για τριάντα χιλιάρικα ρισκάρεις να χάσεις τον καλύτερό σου παίκτη;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Για τριάντα χιλιάρικα ρισκάρεις να χάσεις τον καλύτερό σου παίκτη;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου προσπαθεί να καταλάβει ποια αξιολόγηση έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προσφέρει ένα συμβόλαιο 150.000 ευρώ στο σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο, τον Γιάννη Μπουζούκη.

Νορβηγία - Αγγλία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η επέκταση συμβολαίου του Γιάννη Μπουζούκη έχει τραβήξει αρκετά! Κοντεύει να γίνει το… σίριαλ του καλοκαιριού, την ώρα που η διαφορά των δύο πλευρών στο οικονομικό είναι πραγματικά αστεία, αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια περιθώρια εξέλιξης, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί στο μέλλον να γεμίσει τα ταμεία της ΠΑΕ, προσφέροντας μέχρι τότε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πάνω στο χορτάρι με την πράσινη φανέλα. Ένα παιδί που έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι, είναι απόλυτα ώριμος για την ηλικία του και σου δείχνει ότι αξίζει να επενδύσεις πάνω του.

Η υπόθεση είναι ακριβώς όπως την είχαμε καταγράψει στις 16 Ιουνίου. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει, αλλά ο παίκτης ψηφίζει Παναθηναϊκό, ψηφίζει την εξέλιξή του μέσα από την παραμονή του στο τριφύλλι και αυτό είναι το πιθανότερο δεδομένο που μπορεί να οδηγήσει σε happy end παρά την απόφαση του Παναθηναϊκού να παίζει με την… φωτιά για 30.000 ευρώ ετησίως! Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι και σήμερα παρά το γεγονός ότι μέσα στον μήνα είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα περί συμφωνίας και τελικής ευθείας, τα οποία καμία σχέση δεν είχαν και δεν έχουν με την πραγματικότητα. Το φετινό καλοκαίρι το… σότο πάει σύννεφο αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Η διαφορά, λοιπόν, ανάμεσα στις δύο πλευρές μπορεί να είναι στο οικονομικό αλλά δεν έχει προκύψει από την απόφαση του κλαμπ να… σώσει 30.000 ευρώ. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα, όπως εξήγησε στην χθεσινή της τοποθέτηση η ΠΑΕ, αλλά ο συνδυασμός του οικονομικού με την ποδοσφαιρική αξιολόγηση που έκαναν στο φινάλε της σεζόν ο Νταμπίζας με τον Δώνη.

Αφού πρωτίστως αναγνωρίσουμε-και για να μην είμαστε άδικοι- ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί με συγκεκριμένα κριτήρια, έχει εξαιρετική οργάνωση και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για όλες τις παραμέτρους(πράγματα αυτονόητα για κάθε σοβαρό ευρωπαϊκό κλαμπ αλλά καθόλου αυτονόητα στον Παναθηναϊκού του Αλαφούζου) στην συνέχεια θα πρέπει να καταθέσουμε την εξής ένσταση:

*Ποια ποδοσφαιρική αξιολόγηση ήταν εκείνη που έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διαθέσει 150.000 ευρώ ετησίως για να κρατήσει τον σημαντικότερο νεαρό ποδοσφαιριστή του στο ρόστερ;

*Ποια ποδοσφαιρική αξιολόγηση ήταν εκείνη που έκρινε ότι η πρόταση που έπρεπε να καταθέσει η ΠΑΕ ήταν με λιγότερα χρήματα από εκείνα που προβλέπει (μαζί με τα μπόνους) το υπάρχον, το οποίο το υπέγραψε ο διεθνής Έλληνας μέσος όταν λογιζόταν ως απλά ένα σημαντικό ταλέντο και δεν ήταν βασικός και πρωταγωνιστής, όπως είναι τώρα;

*Ποια ποδοσφαιρική αξιολόγηση ήταν εκείνη που έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στο σημείο να ρισκάρει σοβαρά να χάσει είτε τον Αύγουστο(με μία πρόταση πολύ μικρότερη από την αξία του παίκτη) είτε το επόμενο καλοκαίρι χωρίς ευρώ, έναν ποδοσφαιριστή που η μεταπωλητική του αξία μπορεί να φτάσει στα 3 και τα 4 εκατομμύρια;

Από κει και πέρα, κάτι εξίσου σημαντικό:

Ο Νίκος Νταμπίζας πολύ καλά κάνει και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει με θρησκευτική ευλάβεια πιστός στο πλάνο του, στις ιδέες του, στο σχέδιό του. Όταν, όμως, βλέπεις ότι αυτή η τακτική σε κάποιες υποθέσεις μπορεί να σε οδηγήσει σε… καταστροφή, τότε ο έξυπνος δρόμος είναι αυτός του ελιγμού, είναι αυτός της μικρής παρέκκλισης και σε καμία περίπτωση ο έξυπνος δρόμος δεν είναι αυτός του ᾽᾽χτυπάω την γροθιά στο μαχαίρι᾽᾽.

Εξάλλου, αν ο Παναθηναϊκός δεν ανανεώσει τον Μπουζούκη μόνο χαμένος θα βγει. Και να βγει χαμένος για 30.000 ευρώ άντε μετά να δικαιολογήσεις ποδοσφαιρικά και οικονομικά αυτή την εξέλιξη…

Υ.Γ1: Η Παρασκευή είναι η ημέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όλος ο οργανισμός περιμένει με μεγάλη αγωνία τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, του μοναδικού ανθρώπου που ψάχνει να βρει λύση για ολόκληρο τον σύλλογο. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για όσα πει, απλά θα ρισκάρουμε μια πρόβλεψη:

Για το πρότζεκτ του Βοτανικού, της ΠΑΕ και του συλλόγου γενικότερα, θα μπει σε πρώτο πλάνο η στήριξη από τον κόσμο. Θα γίνει ξεκάθαρο πως χωρίς τον κόσμο δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Και εδώ που τα λέμε, άδικο θα έχει;

Καλώς ή κακώς ο τρελός που θα ἐρθει να σκάσει 50 και 100 εκατομμύρια δεν βρέθηκε. Καλώς ή κακώς για να περάσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη πίστα, θα πρέπει να είναι ενωμένος σαν γροθιά. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό το πλάνο αρέσει ή δεν αρέσει στον κόσμο αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Τα υπόλοιπα, αύριο το μεσημέρι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.