Ολυμπιακός: Οι ιδανικοί χειρισμοί για deal παικτών από τις λανθασμένες επιλογές της Σπόρτινγκ (poll)

Ολυμπιακός: Οι ιδανικοί χειρισμοί για deal παικτών από τις λανθασμένες επιλογές της Σπόρτινγκ (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι ιδανικοί χειρισμοί για deal παικτών από τις λανθασμένες επιλογές της Σπόρτινγκ (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αξιοποίησε ιδανικά τους κακούς χειρισμούς της Σπόρτινγκ για παίκτες μεγάλης ποιότητας που υπό άλλες προϋποθέσεις μπορεί να μην έρχονταν ποτέ στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει σε αρκετές μεταγραφικές περιόδους πως είναι... μετρ στο να αξιοποιεί ευκαιρίες και καταστάσεις, εκεί που μπορεί να μην ασχολούνται άλλες ομάδες, ότι σε αρκετές περιπτώσεις κλείνει τους παίκτες που θέλει και κρατά αυτούς που πραγματικά δεν επιθυμεί να αποχωρήσουν. Χαρακτηριστικά με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας υπάρχουν τουλάχιστον δύο μεταγραφικές υποθέσεις που δείχνουν τον ιδανικό χειρισμό των Πειραιωτών αλλά και τις λανθασμένες επιλογές των Πορτογάλων. Η πρώτη υπόθεση ήταν πέρυσι του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο 23χρονος εξτρέμ λόγω των γνωστών εξελίξεων με τις αναταραχές μες στην ομάδα της Λισσαβώνας (σ.σ. ήταν ένας από τους παίκτες που χτυπήθηκαν από οπαδούς της Σπόρτινγκ όπως και ο Μπας Ντοστ) και με μία διοίκηση ανήμπορη να λειτουργήσει σωστά άσκησε το δικαίωμά του να κινηθεί νομικά για να μείνει ελεύθερος.

Οι ερυθρόλευκοι βλέποντας την μεγάλη ευκαιρία και εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεών τους με τον Μέντες έφεραν τον παίκτη στην Ελλάδα. Έναν παίκτη που η Σπόρτινγκ κοστολογούσε με τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα; Ο Ποντένσε εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Super League κλείνοντας μία χρονιά με τους Πειραιώτες όπου στο σύνολο είχε 41 ματς με 8 γκολ και 9 ασίστ. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως έκανε με διαφορά την τοπ χρονιά στην καριέρα του.

Η 2η περίπτωση φέτος είναι του Σεμέδο. Ο Ολυμπιακός βρήκε το... παραθυράκι πάλι από συμφωνία που είχε κάνει η Σπόρτινγκ με τη Βιγιαρεάλ. Η Σπόρτινγκ μην επιθυμόντας να δει τον 25χρονο στόπερ σε Μπενφίκα ή Πόρτο είχε βάλει ρήτρα 45 εκατ. ευρώ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ένα ποσό απαγορευτικό λοιπόν. Πάνω εκεί πάτησαν λοιπόν οι Πειραιώτες για να πετύχουν μία ακόμα σημαντική προσθήκη. Μία προσθήκη ενός παίκτη που έκανε μεταγραφή πάνω από 10 εκατ. ευρώ και που εάν δεν είχε και τα γνωστά του εξωαγωνιστικά προβλήματα που τον άφησαν πίσω επίσης μπορεί να μην ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα. Οι κινήσεις αυτές λοιπόν δείχνουν και την σωστή προσέγγιση των ερυθρόλευκων στην αγορά αλλά και το πόσο καλά αξιοποιούν ευκαιρίες, έχοντας βέβαια επαφές αλλά και καλές γνωριμίες με κορυφαίους agents.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα