Κώστας Φορτούνης: Οι μεγάλες προκλήσεις

Κώστας Φορτούνης: Οι μεγάλες προκλήσεις

Αντώνης Σαούλης
Κώστας Φορτούνης: Οι μεγάλες προκλήσεις

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης συμφώνησε σε όλα για το νέο τετραετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr καταγράφει τις επόμενες προκλήσεις που θα έχει μπροστά του.

Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 180+ ειδικά! (21+)

Πήρε λίγο παραπάνω απ' αυτό που αναμενόταν. Ομως στο τέλος δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι που θα άφηνε τον Κώστα Φορτούνη χωρίς νέο συμβόλαιο. Η θα έφερνε πρόταση ή θα επέκτεινε την υπάρχουσα συμφωνία του με τους «ερυθρόλευκους». Παρά την φημολογία που είχε προκύψει -κάτι απολύτως λογικό στην Ελλάδα και με το θέμα να... τρενάρει για αρκετές εβδομάδες- η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν εκεί. Οπως και τα θέλω του Φορτούνη δεν άλλαξαν ποτέ.

Γιατί δεν είχε κλείσει η συμφωνία νωρίτερα. Γιατί υπήρχαν μικροδιαφορές. Τόσο μικρές που δεν θα μπορούσαν ν' αλλάξουν την σχέση των δύο πλευρών. Τόσο μικρή που στη τελευταία κουβέντα που είχαν Μαρινάκης-Φορτούνης τα βρήκαν σε όλα.

Σ' ένα «χρυσό» συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών το οποίο θα δώσει στον Κώστα Φορτούνη σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ. Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα το εξαντλήσει στον Ολυμπιακό.

Οι μεγάλες προκλήσεις
Ενα τόσο μεγάλο συμβόλαιο (το μεγαλύτερο για Ελληνα ποδοσφαιριστή εντός συνόρων) προφανώς φέρνει κι ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες. Ευθύνες που έχει αναλάβει (είτε με επιτυχία είτε με αποτυχία) ο Κώστας Φορτούνης εδώ και δύο χρόνια στον Ολυμπιακό ως αρχηγός του συλλόγου.

Η πίεση προς το πρόσωπό του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Και από την διοίκηση του Ολυμπιακού που του προσφέρει έξι εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (και θα κοστίσει στους «ερυθρόλευκους» περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ λόγω της εφορίας) και από τους φιλάθλους του συλλόγου.

Και στόχος όλων και φυσικά του ίδιου θα είναι η επιστροφή στην κορυφή της Super League. Τα τελευταία δύο χρόνια με τον Κώστα Φορτούνη αρχηγό, ο Ολυμπιακός είδε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να κατακτούν τα πρωταθλήματα. Και φυσικά ο μεγάλος στόχος όλων φέτος στο Λιμάνι είναι η επιστροφή στην κορυφή της Super League.

Αυτή είναι και η πρώτη μεγάλη πρόκληση του Κώστα Φορτούνη. Ο οποίος έχει ήδη πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό κι ένα Κύπελλο Ελλάδος αλλά εδώ και δύο χρόνια είναι ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων». Και εντός των τεσσάρων γραμμών και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και με το τεράστιο συμβόλαιο το οποίο θα ανακοινωθεί την Δευτέρα. Φυσικά και ο ίδιος θα θέλει να επαναφέρει τον Ολυμπιακό και να σηκώσει ως αρχηγός τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τα μεγάλα ρεκόρ
Προφανώς και οι τίτλοι είναι το μεγάλο κίνητρο. Για την διοίκηση, για τους φιλάθλους και φυσικά για τον ίδιο τον Κώστα Φορτούνη.

Στα 27 του όμως και με πέντε χρόνια ήδη στον Ολυμπιακό, ο Ελληνας μέσος γράφει ήδη την δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη.

Μια ιστορία κι ένα legacy που μπορεί να μεγαλώσει. Σε 196 αγώνες με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης έχει 68 γκολ και 55 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις! Και μιλάμε για έναν μέσο κι όχι για έναν επιθετικό.

Είναι ήδη στην 14η θέση όλων των εποχών του Ολυμπιακού σε ότι έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Κι αν εξαντλήσει την 4ετία (κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό) τότε θα μπει στο top 5 της συγκεκριμένης λίστας. Είναι στα 68 γκολ τώρα και ο Γιούτσος με 100 είναι στην 5η θέση (158 ο Αναστόπουλος και ο Τζόρτζεβιτς, 176 ο Αλεξανδρής και 235 ο Σιδέρης).

Μόνο φέτος μπορεί να μπει στο top 10 μιας και αν πετύχει 11 γκολ τότε θα περάσει και τον 10ο Ιλια Ιβιτς που είχε 80.

Οπως επίσης και σε επίπεδο συμμετοχών. Είναι στην 39η θέση αυτή τη στιγμή με 196 και όπως αναφέρουμε και πάνω εάν εξαντλήσει 4ετία τότε θα μπει στο top5 μαζί με Ανατολάκη (364), Γκαϊτατζή (376), Καραταΐδη (458), Τζόρτζεβιτς (493).

Η πραγματική πρόταση της Γουέστ Χαμ και η πιθανότητα να φύγει
Ηταν και είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να πουλήσει τον Κώστα Φορτούνη με λιγότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ. Πούλησε με 15 τον Κώστα Μήτρογλου, με 14,5 τον Κώστα Μανωλά και σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Πως θα άφηνε τον καλύτερο Ελληνα ποδοσφαιριστή με λιγότερα από 15 εκατομμύρια.

Πόσω δε μάλλον ότι δεν υπήρχε καμία πρόταση που να μπορούσε να μπει σε διαπραγματεύσεις ο Ολυμπιακός.

Η Γουέστ Χαμ όντως παρακολουθούσε, ήθελε κι έκανε πρόταση για τον Κώστα Φορτούνη. Ομως το μάξιμουμ που έφτασαν οι Αγγλοι μέχρι πριν από 15 μέρες ήταν στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Ούτε 12, ούτε 14, ούτε 18 που έγραφαν οι Αγγλοι.

Παρά την θετική γνώμη του Ουσίγιος για τον Φορτούνη, υπήρξε φρένο από την διοίκηση της Γουέστ Χαμ και συγκεκριμένο μπάτζετ για Ελληνα ποδοσφαιριστή που παίζει στην συγκεκριμένη θέση και στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Δεν είχε να κάνει με την ικανότητα του Φορτούνη δηλαδή αλλά με το ρίσκο που (δεν) ήθελαν να πάρουν οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ.

Μπορεί η Φενέρ να τινάξει τα ταμεία της στον αέρα για τον Κώστα Φορτούνη; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο τούτη τη στιγμή. Μπορεί να υπάρχει η διάθεση αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα. Η η απόφαση να δοθούν τόσα χρήματα.

Δένει στο Λιμάνι
Ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία. Ως ηγέτης του Ολυμπιακού και με νέο τεράστιο συμβόλαιο.

Στα 27 του λοιπόν βλέπει το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Οπως και ο Ολυμπιακός βλέπει το μέλλον με τον Φορτούνη.

Για την ώρα δένει στο Λιμάνι και είναι η βάση για το φετινό project του συλλόγου. Το οποίο έχει ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα