ΝΣΠ Βόλος: Η… πρεσβεία της Αργεντινής στο Πανθεσσαλικό (pics & vids)

ΝΣΠ Βόλος: Η… πρεσβεία της Αργεντινής στο Πανθεσσαλικό (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
ΝΣΠ Βόλος: Η… πρεσβεία της Αργεντινής στο Πανθεσσαλικό (pics & vids)

bet365

Πέντε μεταγραφές σε μια ημέρα ανακοίνωσε χθες (20/06) ο Βόλος, με τις τέσσερις να προέρχονται από την Αργεντινή και να δίνουν απευθείας λάτιν «χρώμα» στους νεοφώτιστους και το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα θα προσφέρουν οι «γκαούτσος» στην ομάδα του Χουάν Φεράντο.

Εν αρχή ην… ο Φράνκο Φεράρι. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ (27χρ) άνοιξε τον χορό των ανακοινώσεων, υπογράφοντας για δυο χρόνια με την ομάδα του Βόλου. Ακολούθησε ο Φερνάντο Ζοάο (25χρ), μεσοεπιθετικός, που «μετακομίζει» στη Θεσσαλία για τα επόμενα τρία χρόνια. Τρίτος, ως το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06) ήταν ο Μπράιαν Σαρμιέντο (29χρ), που έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 2021 ενισχύοντας την επίθεση του Βόλου. Τελευταίος αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ο Αουγκούστο Μαξ (26χρ), επίσης με διετές συμβόλαιο, για να πάρει θέση στον άξονα ως αμυντικός μέσος.

Με αυτόν τον τρόπο, συν τον τερματοφύλακα Θανάση Γκαραβέλη, οι Βολιώτες έζησαν μια άκρως δραστήρια μεταγραφικά ημέρα. Οι περισσότερες από τις προσθήκες ήταν «κλεισμένες», όμως η οριστικοποίησή τους έδωσε σχήμα και στην ομάδα που θα παρατάξει ο Καταλανός Χουάν Φεράντο τη σεζόν 2019/20, που θα βρει τη θεσσαλική ομάδα στη Super League 1.

Εκεί θα εμφανιστεί με άκρως… λατινικό «άρωμα», εφόσον οι παραπάνω παίκτες πάρουν θέση στην αρχική 11αδα. Δεδομένης δε της προτίμησης που δείχνει ο Βόλος στη Νότια Αμερική για την ενίσχυσή του, καθόλου απίθανο δεν είναι να ακολουθήσουν αντίστοιχες μεταγραφές που θα τονώσουν περαιτέρω την αργεντινική παροικία που εδράζει πια στον Παγασητικό.

Συνοπτικά, ένας αριστερός μπακ (Φεράρι), ένας αμυντικός μέσος (Μαξ), ένας επιτελικός μέσος (Ζοάο) κι ένας δεύτερος επιθετικός (Σαρμιέντο) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κι αξίζει μια ματιά στην καριέρα και τα χαρακτηριστικά του καθενός.

ΦΡΑΝΚΟ ΦΕΡΑΡΙ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ - 27 ΧΡΟΝΩΝ

Γεννημένος στο Ροζάριο στις 9 Μαΐου 1992, ο Φεράρι ξεκίνησε σε ηλικία 19 χρονών να συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής με τα χρώματα της Τίρο Φεντεράλ. Για τρεις σεζόν (2012-2015) αποτέλεσε βασικό μέλος της με 72 συμμετοχές και 7 γκολ, πριν μεταγραφεί στην Ντεπορτίβο Σάνταμαρίνα. Φόρεσε τη φανέλα της σε 15 αγώνες και το 2016 μεταγράφηκε ως ελεύθερος στη Μίτρε Σαντιάγο, όπου ανήκε μέχρι πρόσφατα, φτάνοντας τα 87 παιχνίδια. Με 18 κίτρινες και μια κόκκινη στην καριέρα του δεν είναι ο σκληροτράχηλος Αργεντινός που περιγράφεται ως κλισέ για τους συμπατριώτες του, ενώ με ύψος 1.67 είναι «τρεχαντήρι» και ανθεκτικός παίκτης, κάτι που αποδεικνύεται κι από τις πολλές συμμετοχές του σε κάθε σεζόν. Δεν έχει γκολ ή ασίστ στο παιχνίδι του, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ.

ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΜΑΞ - ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ/ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - 26 ΧΡΟΝΩΝ

Στα 26 του χρόνια, ο γεννημένος στο Σαν Μιγκέλ ντε Τουκαμάν πρώην μέσος της Κίλμες διαβαίνει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και παίζει για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής. Είδε για πρώτη φορά το φως το κόσμου στις 10 Αυγούστου 1992 και σε ηλικία 18 χρονών έγινε επαγγελματίας για τη Σαν Μαρτίν, απ’ όπου αναδείχθηκε. Έχει ύψος 1.68 και πέρασε αρκετές σεζόν χωρίς πολλές συμμετοχές, είτε με την πρώτη του ομάδα, όπου έμεινε ως το 2014, είτε με τη Χουβενδούδ Ουνιδά (2015-2017), με την οποία έπαιξε μόλις 9 φορές. Τότε μετακινήθηκε στην Κίλμες, με την οποία αγωνίστηκε 43 φορές και σκόραρε ένα γκολ. Αποχώρησε καθώς δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του προπονητή Λεονάρντο Λεμός. «Μηχανάκι» στο κέντρο του γηπέδου, δέχεται μια κάρτα ανά πέντε ματς, ενώ φημίζεται για το παθιασμένο του στυλ, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο γήπεδο, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «Cerveceros».

ΡΟΥΜΠΕΝ ΖΟΑΟ - ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 24 ΧΡΟΝΩΝ

Τόσο σαν επιτελικός μέσος, όσο και σαν δεύτερος επιθετικός, ο γεννημένος στο Μπουένος Άιρες Ζοάο βρήκε από μικρός ρόλο στην Εστουδιάντες ντε Μπουένος Άιρες, σε ηλικία 19 χρονών. Έπαιξε σε 76 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία, με 6 γκολ, ενώ τη σεζόν 2017/18 βρέθηκε στη Ντεπορτίβο Ριέστρα, όπου αγωνίστηκε σε μόλις 4 παιχνίδια ως αλλαγή. Η επιστροφή του στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε τον επανέφερε στη δράση (37 συμ, 5 γκολ) και για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο βραχύσωμος (1,62μ) μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του. Λόγω ύψους, χαρακτηριστικών και επιδόσεων, με καλή τεχνική κατάρτιση, «έκρηξη» και ταχύτητα, με το αριστερό σαν «καλό» πόδι, φαίνεται πως συνηθίζει να προσφέρει στήριγμα στο «Νο.9», αν και πολλές φορές λείπει η ουσία από το παιχνίδι του.

ΜΠΡΑΙΑΝ ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Ο τέταρτος… κοντός της «παρέας» γεννήθηκε στο Ροζάριο στις 22 Απριλίου 1990 και ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Εστουδιάντες. Από κει τον «τσίμπησε» η Ρασίνγκ, αναγκάζοντάς τον να… ξενιτευτεί σε ηλικία 17 ετών στην Ισπανία, σε συνθήκες La Liga. Εκεί δεν πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και δόθηκε δανεικός στη Χέρεθ, φτάνοντας τις 26 συμμετοχές και τα 4 γκολ. Δόθηκε εκ νέου δανεικός στη Χιρόνα, παίζοντας 11 φορές τη σεζόν 2009/10 (2 γκολ), και μετά ξανά στη Σαλαμάνκα, της οποίας τη φανέλα φόρεσε 40 φορές, βάζοντας 4 γκολ. Το 2011 επέστρεψε στην Αργεντινή, περνώντας από τη Ρασίνγκ Κλουμπ (4 συμ), την Άρσεναλ Σαραντί (5 συμ) και την Ολ Μπόιζ (16 συμ-1 γκολ), ενώ κατέγραψε κι ένα «φτωχό» πέρασμα από την Πόντε Πρέτα της Βραζιλίας (3 συμ). Η Ρεάλ Καρσιλάσο τον έβαλε ξανά στο «παιχνίδι» το 2015 (39 συμ, 9 γκολ, 11 ασίστ), ενώ ως το 2017 με τη Μπάνφιλντ έφτασε τις 39 συμμετοχές με 4 γκολ και 6 ασίστ. Πρόπερσι έπαιξε με τα χρώματα της Νιούελς Ολντ Μπόιζ σε 18 παιχνίδια, σκοράροντας 4 φορές. Έχει έφεση στις εκτελέσεις φάουλ, σκοράροντας συχνά με το δεξί σε στημένες φάσεις, ενώ αναλαμβάνει και πέναλτι. Εξαιρετική τεχνική, γρήγορες αποφάσεις, «γεμάτες» συμμετοχές, νευρικό παιχνίδι με αρκετές κάρτες, συνολικά πρόκειται για παίκτη που παρότι μικρός το δέμας, δεν περνάει απαρατήρητος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα