Ο ΟΦΗ της ανόδου… αγνοείται

Ο ΟΦΗ της ανόδου… αγνοείται

Ο ΟΦΗ της ανόδου… αγνοείται

bet365

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για ολική «μεταμόρφωση» ενόψει της επόμενης σεζόν, της δεύτερης συνεχόμενης που θα βρίσκεται στη Super League και το ρόστερ που θα διαμορφωθεί σε πολύ λίγα πράγματα θα θυμίζει εκείνο που πέτυχε την άνοδο πριν περίπου έναν χρόνο!

Τρία χρόνια ήταν πολλά. Ο ΟΦΗ βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής, βρέθηκε βαλτωμένος στη Football League, κλήθηκε να τα βάλει με εγγενείς και μη δυσκολίες, αλλά τελικά στις 27 Μαΐου του 2018 πανηγύρισε την επιστροφή εκεί που τον είχαν συνηθίσει οι Έλληνες φίλαθλοι: στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι οικονομικές δυσκολίες του περασμένου καλοκαιριού, πριν την άφιξη του Μιχάλη Μπούση στην διοικητική ηγεσία του συλλόγου, κατέστησε τις επιβεβλημένες - λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της Super League - αλλαγές στο ρόστερ πεδίο προβληματισμού. Από τη μια υπήρχαν πολλοί παίκτες που κρίθηκε πως πρέπει να αποχωρήσουν, όμως παράλληλα δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για την υπέρβαση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές μεν, αλλά όχι επαρκείς προσθαφαιρέσεις. Από τους 30 ποδοσφαιριστές που στέφθηκαν πρωταθλητές με τα «μελανόλευκα» στη Football League της σεζόν 2017/18, οι 15 παρέμειναν κάτοικοι Ηρακλείου.

Αναλυτικά το ρόστερ που κέρδισε την άνοδο παραμένοντας ως το τέλος (με έντονα γράμματα όσοι παρέμειναν):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Δερμιτζάκης, Στρέζος, Γιαγκιόζης, Παναγιώτου

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αργυρόπουλος, Φαζός, Μονιάκης, Βαφέας, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης

ΜΕΣΟΙ: Νάστος, Πλευράκης, Παπατόλιος, Παπαστεριανός, Νοικοκυράκης, Πουρτουλίδης, Κοντογιάννης, Κοέλιο Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μαχαίρας

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντίνας, Λεάλ, Βουό, Μάνος, Περογαμβράκης, Ογκμπόε, Τοπούζης, Κουτσιανικούλης

*Αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017/18: Ρούσσος, Σιώπης, Ζιαμπάρης, Ορτέγκα, Χαντί, Μάρτος, Κουσκουνάς

Τη θέση των 15 παικτών που αποχώρησαν κάλυψαν το καλοκαίρι του 2018 οι: Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα, Σάσι, Μιχόγεβιτς, Κυριακίδης, Πλατέλλας, Παπάζογλου, Αραβίδης. Εξάλλου, επαγγελματίες έγιναν οι Σηφάκης και Καλαϊτζάκης.

Πλέον τον Σεπτέμβριο του 2018 και με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, το ρόστερ αριθμούσε 25 παίκτες (ξανά με έντονα γράμματα όσοι παρέμειναν από τη Football League):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Δερμιτζάκης, Στρέζος, Σωτηρίου, Δερμιτζάκης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης

ΜΕΣΟΙ: Νάστος, Πλευράκης, Παπαστεριανός, Νοικοκυράκης, Οικονόμου, Κοιλιάρας, Νέιρα, Μεγιάδο, Κυριακίδης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντίνας, Βουό, Κουτσιανικούλης, Πλατέλλας,, Σάσι, Αραβίδης

Ο ΟΦΗ της Super League είχε την ιδιαιτερότητα πως εκκινούσε στη σεζόν με το έμψυχο υλικό που μπορούσε να αποκτήσει με τις οικονομικές δυνατότητες προ Μπούση, ενώ πλέον στην ομάδα είχε αρχίσει να αποκαθίσταται η ηρεμία αναφορικά με το διοικητικό καθεστώς. Τα νέα δεδομένα διαφάνηκαν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, που δεν ήταν μεν δαπανηρές, ωστόσο ήταν αρκετές για να καλύψουν τις αποχωρήσεις παικτών μεσούσης της χρονιάς, καθώς και να «γεμίσουν» με επιλογές το ρόστερ.

Αναλυτικά οι παίκτες μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (ξανά με έντονα γράμματα όσοι παρέμειναν από τη Football League):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Δερμιτζάκης, Στρέζος, Σωτηρίου, Δερμιτζάκης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης, Μπράουν, Γιαννούλης

ΜΕΣΟΙ: Νάστος, Πλευράκης, Παπαστεριανός, Νοικοκυράκης, Οικονόμου, Νέιρα, Μεγιάδο, Κυριακίδης, Σακόρ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντίνας, Βουό, Κουτσιανικούλης, Σάσι, Πέρσον, Φερέιρα, Ναμπί, Γιακουμάκης

* Αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018/19: Κοιλιάρας, Πλατέλλας, Αραβίδης

Η μεταγραφική ενίσχυση είχε ως αποτέλεσμα οι Ομιλίτες να παρουσιαστούν αξιοσημείωτα διαφορετικοί σε επίπεδο 11αδας στον β’ γύρο, ειδικά μετά την αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου και την πρόσληψη του Χάιμε Βέρα. Ο στόχος της σεζόν επετεύχθη, ο ΟΦΗ παρέμεινε στη Super League 2019/20 και ήδη ο Αθλητικός Διευθυντής, Γιάννης Σαμαράς με τους συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει το «ξεκαθάρισμα» ενόψει της επόμενης σεζόν, προς το παρόν μόνο σε επίπεδο ανανεώσεων και λύσεων συνεργασίας, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή.

Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ (ξανά με έντονα γράμματα όσοι παρέμειναν από τη Football League):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Δερμιτζάκης, Σωτηρίου, Δερμιτζάκης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μπολάκης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μπράουν, Γιαννούλης

ΜΕΣΟΙ: Νάστος, Πλευράκης, Νοικοκυράκης, Οικονόμου, Σακόρ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντίνας, Σάσι, Πέρσον, Ναμπί

* Αποχώρησαν οι δανεικοί Μιχόγεβιτς, Δεληγιαννίδης κι έμειναν ελεύθεροι ο Φαζός που επέστρεψε από δανεισμό στον ΑΟΧ Κισσαμικό και οι Στρέζος, Βουό, Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Κουτσιανικούλης, Παπαστεριανός, Κυριακίδης, Παπάζογλου

Από τους 15/30 ποδοσφαιριστές που συνόδεψαν τον σύλλογο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία, πλέον έχουν μείνει μόλις 7, με «ερωτηματικό» στην περίπτωση του Γιάννη Ποτουρίδη, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Παράλληλα από το ρόστερ απουσιάζουν και οι Νέιρα, Μεγιάδο, Φερέιρα και Γιακουμάκης, που επίσης διαπραγματεύονται την παραμονή τους στην ομάδα.

Όπως δείχνει ο αριθμός των μόλις 17 ποδοσφαιριστών (σ.σ +4 αν μείνουν οι παραπάνω), θα πραγματοποιηθούν αρκετές μεταγραφές. Έτσι ο ΟΦΗ της σεζόν 2017/18 που πανηγύρισε τον προβιβασμό και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του θα καταστεί μακρινή ανάμνηση, αναμενόμενα μεν, μόλις έναν χρόνο αργότερα δε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα