Καραγκούνης: «Ταπεινότητα, όνειρα και να μην το βάζετε ποτέ κάτω»!

Καραγκούνης: «Ταπεινότητα, όνειρα και να μην το βάζετε ποτέ κάτω»!

Καραγκούνης: «Ταπεινότητα, όνειρα και να μην το βάζετε ποτέ κάτω»!

bet365

Μαθήματα ζωής από τον Γιώργο Καραγκούνη στην Παιανία! Ο παλαίμαχος θρυλικός άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στα παιδιά των ακαδημιών του «τριφυλλιού» και τους έδωσε συμβουλές για το παρόν και το μέλλον.

Έχει γράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Καραγκούνης ξεκίνησε από την Παιανία και εκεί επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκεής για να δώσει μαθήματα ποδοσφαιρικής ζωής και όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του «τριφυλλιού». Ο παλαίμαχος διεθνής άσος για αρκετή ώρα συνομίλησε με τους πιτσιρικάδες και τους έδωσε να καταλάβουν μέσα από τα βιώματά του, ποια είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ένας νεαρός παίκτης για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

Αρχικά είπε: «Πρέπει να είστε ταπεινοί. Να σας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό. Να έχετε όνειρα. Πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και κυρίως να μην το βάζετε ποτέ κάτω. Ποτέ»!

Και συνέχισε: «Ήρθα 13 χρόνων στον Παναθηναϊκό και εμένα εδώ στους ξενώνες. Είχα πάντα μόνο στο μυαλό μου το ποδόσφαιρο. Πως θα γίνω καλύτερος κάθε μέρα. Χρειάζεται και στήριξη από το περιβάλλον σας. Το καλύτερο πράγμα είναι να είσαστε όλοι μαζί μια ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Έχετε αυτή την εποχή πολλά που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και τη συγκέντρωση σας, όπως είναι τα social media. Θα πρέπει να έχετε μετρο σε όλα αυτά. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μην το βάζετε κάτω ποτέ. Να πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε οι καλύτεροι. Να έχετε ψώνιο με το ποδόσφαιρο. Αυτό είχα εγώ. Ο στόχος σας να είναι κάθε μέρα πως θα γίνετε καλύτεροι. Βάζετε στόχους, όσο υψηλοί και αν είναι αυτοί».

Ο Καραγκούνης θυμήθηκε το 1996 όταν γύρισε η αποστολή από το Άμστερνταμ μετά το θρίαμβο του 1-0 και εκείνος ως μέλος της αποστολής είδε 5.000 φιλάθλους στο αεροδρόμιο για την υποδοχή. "Σκέφτηκα τότε ότι και εγώ μια μέρα θα αναγκάσω τόσο κόσμο να βγει στους δρόμους. Και έγινε μέσω της Εθνικής", είπε συγκινημένος.

Το παρών έδωσαν ο Νίκος Νταμπίζας, ο Τάκης Φύσσας και σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο των «πρασίνων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα