Τα παιδιά της ΑΕΚ στη Μαδρίτη και το “Football for Friendship 2019”

Τα παιδιά της ΑΕΚ στη Μαδρίτη και το “Football for Friendship 2019”

Gazzetta team
Τα παιδιά της ΑΕΚ στη Μαδρίτη και το “Football for Friendship 2019”

bet365

Τρεις μικροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και ο 16χρονος προπονητής τους, βιώνουν μία μοναδική εμπειρία στο διεθνές καμπ που έχει δημιουργήσει το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά της gazprom.

Το εξαήμερο 28 Μαΐου – 2 Ιουνίου και στο πλαίσιο του τελικού του Champions League που διεξάγεται στη Μαδρίτη, λαμβάνει χώρα για 7η χρονιά το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά της gazprom, “Football for Friendship 2019”. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο, να ενώσει νεαρούς ποδοσφαιριστές απ’ όλον τον κόσμο και να τους διδάξει τις ανθρώπινες αξίες, αλλά και τη σημασία της φιλίας μεταξύ των λαών. Επίσης επιδιώκει την προώθηση του αθλητισμού στα παιδιά και στους νέους, την ανάδειξη της σημασίας ενός υγιούς και ενεργού τρόπου ζωής, καθώς και του σεβασμού στους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Τα παιδιά βιώνουν την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία, καθώς ζουν μαζί με συνομήλικούς τους απ’ όλον τον πλανήτη, κάτι που τα βοηθάει να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες μέσω αυτής της ξεχωριστής επαφής. Αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με διαφορετικές φυσικές ικανότητες, συμμετέχουν στο Ποδόσφαιρο για την Φιλία και προωθούν τις Εννέα Αξίες του Προγράμματος: Φιλία, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Υγεία, Ειρήνη, Αφοσίωση, Νίκη, Παραδόσεις και Τιμή.

Στο φετινό "Football for Friendship" κάθε χώρα που έχει προσκληθεί, έστειλε τρεις 12χρονους πρεσβευτές (μικρούς ποδοσφαιριστές) και έναν έφηβο προπονητή. Την Ελλάδα για δεύτερη σερί χρονιά εκπροσωπεί η Ακαδημία της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα οι δωδεκάχρονοι Πέτρος Γαρείος, Γιώργος Αποστόλου και Σπύρος Σινάνης. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνει ο 16χρονος Μανώλης Τσιόκρης -επίσης παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ- που έχει το ρόλο του προπονητή.

Πληροφορίες:
Από το 2013, η Gazprom διοργανώνει το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά “Ποδόσφαιρο για Φιλία” (Football for Friendship). Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, η παράδοση και η τιμή. Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία υποστηρίζεται από τη FIFA, την UEFA, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαφόρων χωρών, διεθνή φιλανθρωπικές οργανώσεις και κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους είναι διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί ακολουθούν τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Official Facebook account: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα