Μόνο ο ΠΑΟΚ δεν «φοβάται» τα πολλά ντέρμπι

Μόνο ο ΠΑΟΚ δεν «φοβάται» τα πολλά ντέρμπι

Μόνο ο ΠΑΟΚ δεν «φοβάται» τα πολλά ντέρμπι

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις αλλαγές που δρομολογούνται σε πρωτάθλημα και κύπελλο και τον ρόλο του ΠΑΟΚ σε αυτό το νέο σκηνικό.

Κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερα βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά στην πρώτη κατηγορία.

-Το πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα να το διεκδικήσουν περισσότερες ομάδες

-Η διαιτησία βελτιώνεται αφού τα λάθη δεν γίνονται προς όφελος του ενός

- Έχουμε ξένους διαιτητές που μειώνουν την καχυποψία, γίνονται προσπάθειες και για το VAR το οποίο αμφισβητούν μόνο όσοι επιθυμούν περισσότερη ανθρώπινη παρέμβαση

-Η βία και τα σοβαρά επεισόδια που κυρίως προκαλούνται μέσα από την αδικία, έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

-Τα εισιτήρια αυξήθηκαν.

Ναι! Αλήθεια είναι! Σε αυτά τα πιο καθαρά χρόνια της βελτίωσης των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής. Όπως και να το δει κανείς…

Ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν ήθελε πλέι οφ στο πρωτάθλημα. Οι άνθρωποί του είχαν εκφράσει ξεκάθαρη θέση για πρωτάθλημα 16 ή 18 ομάδων χωρίς πλέι οφ, όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες. Όμως, όπως και στον τελικό κυπέλλου που κάποια στιγμή ήταν αντίθετος με το ΟΑΚΑ, αλλά το σταμάτησε για να αφοσιωθεί στο ματς το οποίο ξανακέρδισε στην έδρα της αντιπάλου, έτσι και εδώ, αφού αποφασίστηκε να γίνει πρωτάθλημα 14 ομάδων, ψήφισε για τα πλέι οφ που θα γίνουν με τη συμμετοχή των πρώτων έξι ομάδων. Γιατί όχι; Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και ένα πρωτάθλημα με τέσσερα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και άλλα τέσσερα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κτλ.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιο λόγο να «φοβάται» τα ντέρμπι; Γιατί; Ειδικά αυτά που γίνονται με ξένους διαιτητές οι οποίοι δεν επηρεάζονται από λευκά pollo και αυτά που θα γίνουν με VAR…

Αυτός ο ΠΑΟΚ που δημιούργησε ο Ιβάν Σαββίδης και καθοδηγεί μέσα στο γήπεδο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έχει να φοβάται τίποτα ούτε στην κανονική περίοδο, ούτε στα πλέι οφ με τα πολλά ντέρμπι.

Για να θυμηθούμε τι είχαμε φέτος:

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 (με άδικη αποβολή και δέκα παίκτες για μια ώρα).

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

Με τον Άρη ο ΠΑΟΚ είχε μία νίκη και μία ισοπαλία χάρη σε γκολ οφσάιντ στο 88΄.

Να πάμε και στα περσινά;

Να θυμηθούμε τι γίνεται στο κύπελλο με τα ντέρμπι; Να δούμε τι κάνουν οι άλλοι σε τέτοια ματς εδώ και χρόνια και ειδικά από τότε που σφυρίζουν ξένοι διαιτητές;

Ξέρετε ότι υπάρχει ομάδα που την τελευταία φορά που κέρδισε ντέρμπι, σφύριζαν ακόμη οι Σπάθας και Καλογερόπουλος;

Αλλά… Πώς το λέτε εσείς που όταν διαβάζετε τα επιτεύγματα του ΠΑΟΚ… τρελαίνεστε: «Έχετε έπαρση».

Αυτό είναι…

Η καταγραφή της πραγματικότητας λέγεται… έπαρση.

Όσον αφορά στο νέο σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος, είναι ξεκάθαρο ότι τίθεται ένα ζήτημα στα πλέι άουτ. Εκεί πράγματι μπορεί να προκύψουν πολλά αδιάφορα ματς. Έμαθα βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ πρότεινε να θεσμοθετηθεί οικονομικό μπόνους γι’ αυτόν που θα καταλάβει την έβδομη και την όγδοη θέση, ώστε να αυξηθεί το κίνητρο. Αυτό είναι σωστό και μάλλον απαραίτητο.

Αλλαγές όμως θα έχουμε και στο κύπελλο. Μετά από μελέτες και διάφορες προτάσεις, καταλήγουν σε ένα μοντέλο πολλών μονών, νοκ άουτ αγώνων με συμμετοχή και ερασιτεχνικών ομάδων, είσοδο των «μεγάλων» από τους 32 και των ευρωπαίων από τους 16 μια και αυτοί ζήτησαν προσεκτική αντιμετώπιση λόγω Ευρώπης. Και εδώ φαίνεται ότι πάμε για κάτι καλύτερο. Και εδώ φαίνεται ότι μπορεί να έχουμε βελτίωση χωρίς τα πολλά… παράξενα που συνέβαιναν στους ομίλους.

Όσον αφορά στον τελικό κυπέλλου, όλοι τώρα δέχθηκαν ότι αυτός δεν πρέπει να γίνεται στην έδρα της μίας εκ των δύο φιναλίστ. Και εδώ δίκιο είχε ο ΠΑΟΚ…

Κλείνοντας…

Αυτά τα ωραία και ενδιαφέροντα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτη 2019. Αυτά, για όσους ακόμη και εδώ στη Θεσσαλονίκη αμφισβητούσαν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει ,αυτά για όσους από πρόθεση και ιδιοτέλεια δεν παραδέχονται ότι γίνονται βήματα προόδου, όσο και αν πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Αυτά σε σχέση με τα χρόνια της Οργάνωσης, όπου όλα ήταν έτσι φτιαγμένα προς όφελος του ενός.

Διαφωνεί κανείς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.