Το αντίβαρο του Άρη στους νόμους της αγοράς

Το αντίβαρο του Άρη στους νόμους της αγοράς

Το αντίβαρο του Άρη στους νόμους της αγοράς

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το μεταγραφικό πλάνο του Άρη, τις προϋποθέσεις σύντομης εφαρμογής του και το ισχυρό πλεονέκτημα του…

Αν η φιλοδοξία για διάκριση είναι το κύριο κοινό στοιχείο μεταξύ των τριανδρίας του Άρη, η μεθοδολογία κατάκτησή της είναι το δεύτερο. Η δε απόφαση έγκρισης κάθε μεταγραφής εφόσον προκύψει ομοφωνία, είναι δείγμα του αλληλοσεβασμού. Ποδοσφαιρικά, Καρυπίδης-Διαμαντόπουλος και Παντελίδης μιλούν την ίδια γλώσσα γιατί και οι τρεις θέλουν να βλέπουν τα ίδια χαρακτηριστικά από την ομάδα της επόμενης σεζόν. Αντιλαμβάνονται ότι πέρυσι ήταν η χρονιά της προσαρμογής και φέτος ακολουθεί αυτή της δημιουργίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση αποφάσισαν να την προσαρμόσουν περισσότερο στα δικά τους θέλω, όπερ σημαίνει αλλαγή σχηματισμού με δύο «8αρια».

Στην πρόσφατη επαφή του με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ντίνος Διαμαντόπουλος εξήγησε τους λόγους αυτής της μετάβασης. Αυτή η απόφαση πηγάζει μέσα από την αδυναμία που είχε ο περσινός Άρης στο transition game και σε πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε ή μάλλον δεν αντιλαμβανόμαστε, αλλά ο προπονητής και οι στατιστικολόγοι που τον περιβάλλουν, γέμισαν κόλλες με μπόλικη κόκκινη μελάνη.

Προτεραιότητα στη μεταγραφική περίοδο είναι τα δύο 8αρια, προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται στο τελευταίο διάστημα, με την προσδοκία ότι εντός ημερών/ωρών θα κλείσει η μία εκ των δύο υποθέσεων. Η διαρροή της ΠΑΕ Άρης – μετά τη συνάντηση της περασμένης Κυριακής – ανέφερε ότι θα γίνουν 4-5 μεταγραφικές κινήσεις, προφανέστατα όμως τούτο είχε να κάνει με παίκτες 11αδας. Γιατί ο Άρης θα κινηθεί για την απόκτηση βασικού στόπερ, αντίστοιχου επιθετικού κι ενός πλάγιου επιθετικού. Εκτός κι αν υπάρξει θεαματική αλλαγή δεδομένων επί της υπόθεσης του Ματέο Γκαρσία. Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες παραμονής του Αργεντίνου είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με αυτές της απώλειάς του.

Ο Άρης θα υποχρεωθεί να αγγίξει διψήφιο αριθμό μεταγραφών, τον αναγκάζει εξάλλου η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και η προσθήκη αγώνων. Για την ακρίβεια, το μίνιμουμ των αγώνων που θα δώσει στην επόμενη χρονιά είναι άνω των 40. Στο ιδανικό σενάριο – αυτό της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League – ο αριθμός των αγώνων θα ξεπεράσει τους 52-53.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των μεταγραφών μέχρι τις 20 Ιουνίου. Στην πραγματικότητα όμως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα. Εξαρτάται από το επίπεδο ποιότητας των μεταγραφικών στόχων, της ζήτησής τους στην αγορά και φυσικά από την προσφορά του Άρη. Το καλό σενάριο για τους «κίτρινους» είναι να έχουν «κλείσει» όλα τα βασικά κομμάτια μέχρι την ημερομηνία που έθεσαν ως deadline.

Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο επίσης έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης με τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης. Η θέση της κάθε ομάδας στην παγκόσμια αγορά εξαρτάται από τα χρήματα που ρίχνει σ’ αυτή. Είναι λογικό, αυτοί που ρίχνουν τα περισσότερα, να ψωνίζουν πρώτοι πατώντας πάνω στην οικονομική ευρωστία. Η δε τιμή κάθε αθλητή διαμορφώνεται αναλόγως του εύρους των προσφορών αλλά και του χρόνου.

Πλεονέκτημα που μπορεί να καταθέσει ο Άρης είναι ο (έστω μικρός) πρότερος μεταγραφικός βίος του. Να χρησιμοποιήσει δηλαδή παραδείγματα παικτών των οποίων η αγοραστική αξία πολλαπλασιάστηκε κατά τη θητεία τους στην ομάδα με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ματέο Γκαρσία. Στην ίδια γραμμή είναι και ο Φραν Βέλεθ όπως και ο Χουλιάν Κουέστα, αλλά και το γεγονός ότι δύο Έλληνες βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Αυτό έχει αξία γιατί ένας ατζέντης δεν κρίνει/κατευθύνει αποκλειστικά από την οικονομική προσφορά, αλλά και από την προοπτική εξέλιξης του πελάτη του. Ειδικά αν αυτός βρίσκεται σε περίοδο αναζήτησης της καταξίωσης. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Άρη θα είναι η επανάληψη του ποσοστού επιτυχίας των μεταγραφικών κινήσεων. Γιατί αυτά που θα κερδίσει στο χορτάρι θα είναι λιγότερα συγκριτικά με τα οφέλη που θα έχει έξω από αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.