Ατρόμητος: Πως φτάσαμε στη λύση Αναστασίου

Ατρόμητος: Πως φτάσαμε στη λύση Αναστασίου

Ατρόμητος: Πως φτάσαμε στη λύση Αναστασίου

bet365

Ο Ατρόμητος έχει νέο προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου και το gazzetta.gr καταγράφει πως από την σιγουριά του ξένου τεχνικού, οι Περιστεριώτες κατέληξαν στον 46χρονο προπονητή.

100% Επιστροφή* χρημάτων Μπαρτσελόνα - Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η μετά Κάναντι εποχή είναι γεγονός στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες από το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν νέο προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου που επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό. Πως όμως φτάσαμε στη λύση του Έλληνα προπονητή, ενώ όλα έδειχναν ότι στον πάγκο του Ατρόμητου θα κάτσει εκ νέου ξένος τεχνικός;

Όταν ξεκίνησε η αναζήτηση του επόμενου προπονητή μετά την απόφαση του Νταμίρ Κάναντι να αποχωρήσει για την Νυρεμβέργη, στην αγορά η μόνη αξιόλογη περίπτωση Έλληνα προπονητή που υπήρχε για τους Περιστεριώτες, ήταν αυτή του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ έπεσε στο τραπέζι, αλλά απορρίφθηκε καθώς είχε παρθεί η απόφαση ο Ατρόμητος να πορευτεί με ξένο προπονητή.

Έτσι ο Γιάννης Αγγελόπουλος ξεκίνησε την αξιολόγηση των προτάσεων από την Ευρώπη που είχαν φτάσει στο γραφείο του. Από αυτές ξεχώρισαν στο τέλος ο Κρίστιανσεν και ο Ντουμιτρέσκου. Με τον δεύτερο να έχει ακόμα υποχρεώσεις, ο Δανός πρώην προπονητής των Λιντς, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας, ήταν πλέον το απόλυτο φαβορί. Είχε όλα τα στοιχεία που έψαχνε ο Ατρόμητος, ακόμα και παρουσία σε ομίλους Europa League κι όλα έδειχναν πως οι Περιστεριώτες θα καταλήξουν εκεί.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές ήταν σε ανοιχτή γραμμή και ρυθμίστηκε η έλευση του νεαρού τεχνικού στην Ελλάδα για να γίνει ένα ραντεβού κι από κοντά. Ωστόσο, τις ημέρες μέχρι ο Δανός να μπει στο αεροπλάνο για την χώρα μας, προέκυψε η λύση του συμβολαίου του Γιάννη Αναστασίου με την Ομόνοια. Αμέσως το όνομα του Έλληνα τεχνικού έκανε... κλικ στον Γιάννη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σπανό που θέλησαν να βολιδοσκοπήσουν την περίπτωσή του.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως μία μέρα πριν το ραντεβού με τον Κρίστιανσεν (σ.σ. την Τρίτη) ο Γιάννης Αναστασίου βρέθηκε στο Περιστέρι. Εκεί επί τρεις ώρες μίλησε για τα πάντα με τον Γιάννη Αγγελόπουλο και υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή έγινε λόγος και για τον Στιβ Ρούτερ, με τον τεχνικό διευθυντή του «αστεριού» να τον θέλει μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου στην ομάδα εφόσον έδιναν τα χέρια. Η απάντηση από τον Έλληνα τεχνικό, αλλά κι από τον Άγγλο γυμναστή, ήταν θετική κι αυτό έφερε ακόμα πιο κοντά στους Περιστεριώτες τον 46χρονο πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού.

Η συνάντηση με τον Κρίστιανσεν, που ήρθε εν τέλει στην Ελλάδα την Τετάρτη, έγινε κανονικά. Και εκεί υπήρξε πολύ καλό κλίμα, με τον Γιάννη Αγγελόπουλο όμως να έχει καταλήξει ήδη στον Γιάννη Αναστασίου για την επόμενη μέρα στον πάγκο του Ατρόμητου. Ο Έλληνας τεχνικός, κέρδισε από την πρώτη επαφή τον τεχνικό διευθυντή των Περιστεριωτών και αμέσως έγινε το φαβορί έναντι του Δανού.

Από το βράδυ της Τετάρτης κι έπειτα, όλοι στον Ατρόμητο γνώριζαν πως μόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα ήταν ο επόμενος τεχνικός της ομάδας. Την Πέμπτη, Αγγελόπουλος και Σπανός είχαν μια νέα, τελευταία επαφή, κατέληξαν ομόφωνα στον Αναστασίου και την Παρασκευή το μεσημέρι είχαμε μια δεύτερη συνάντηση με τον νεαρό προπονητή και στη συνέχεια έπεσαν οι υπογραφές.

Να τονίσουμε, πως σημαντικό ρόλο στη συμφωνία με τον Γιάννη Αναστασίου έπαιξε και η επιθυμία του Γιώργου Σπανού, που από την πρώτη στιγμή ήθελε Έλληνα προπονητή για τον πάγκο της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως πιστεύει πολύ στους Έλληνες και μετά από δυόμιση χρόνια ήθελε να δώσει ευκαιρία και πάλι σε κάποιον προπονητή από την χώρα μας. Η περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου ίσως είναι η καλύτερη που μπορούσε να προκύψει, μιας και πρόκειται για έναν τεχνικό που θέλει να αποδείξει πράγματα, καθώς η πιο επιτυχημένες του χρονιές ήταν εκείνες με τον Παναθηναϊκό πριν αρκετά πλέον χρόνια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα