Τι έκανε φέτος ο Βαλμπουενά σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε!

Τι έκανε φέτος ο Βαλμπουενά σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta την παρουσία του Βαλμπουενά στα 14 πιο μεγάλα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε στο φετινό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Ο Βαλμπουενά είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού και έχει μια σημασία νομίζω να τσεκάρουμε τι έκανε φέτος ο Γάλλος άσος στα πιο μεγάλα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε, στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Γιατί σε γενικές γραμμές τα στατιστικά του για τη φετινή σεζόν παντού έχουν γραφτεί, αλλά έχει μία άλλη αξία να επικεντρωθούμε στην εικόνα του στα πιο σημαντικά παιχνίδια, στα ντέρμπι πρωταθλήματος και στα πιο δύσκολα ευρωπαϊκά ματς. Να δούμε τι ψάρια έπιασε σε αυτά τα παιχνίδια ο Βαλμπουενά.

Πάμε λοιπόν…

Κατά χρονολογική σειρά στο πρωτάθλημα ο Βαλμπουενά κόντρα στις τρεις πρώτες στη βαθμολογία ομάδες…

Στο Φενέρμπαχτσε-Μπεσίκτας 1-1 μπήκε αλλαγή στο 62’ με το σκορ 0-1 και η Φενέρ ισοφάρισε στο 71’.

Στο Φενέρμπαχτσε-Μπασάκσεχιρ 0-0 έμεινε στον πάγκο

Στο Γαλατασαράϊ-Φενέρμπαχτσε 2-2 (από 2-0) μείωσε σε 2-1 με πέναλτι στο 66’ και είχε την ασίστ για το 2-2 στο 72’. Στο 78’ έγινε αλλαγή.

Στο Μπεσίκτας-Φενέρμπαχτσε 3-3 (από 3-0!) μπήκε στο ημίχρονο, με το σκορ στο 3-0 και βοήθησε να γίνει 3-3, δίνοντας την ασίστ για το 2-2

Στο Μπασάκσεχιρ-Φενέρμπαχτσε 2-1 μπήκε στο 70’ με το σκορ 1-0

Στο Φενέρμπαχτσε –Γαλατασαράϊ 1-1 έπαιξε 81 λεπτά

Κατά χρονολογική σειρά στην Ευρώπη…

Στο Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσε 1-0 έπαιξε 61 λεπτά κι όταν βγήκε η Μπενφίκα έβαλε το νικητήριο γκολ

Στο Φενέρμπαχτσε-Μπενφίκα 1-1 έπαιξε 65 λεπτά, με το σκορ 1-1

Στο Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Φενέρμπαχτσε 4-1 ήταν εκτός 18άδας

Στο Άντερλεχτ-Φενέρμπαχτσε 2-2 ήταν στον πάγκο

Στο Φενέρμπαχτσε-Άντερλεχτ 2-0 έπαιξε 82 λεπτά κι είχε το γκολ στο 1-0 και την ασίστ στο 2-0

Στο Φενέρμπαχτσε-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-0 έπαιξε σε όλο το 90λεπτο (προκρίθηκαν οι δύο ομάδες κι έμεινε έξω η Άντερλεχτ)

Στο Φενέρμπαχτσε-Ζενίτ 1-0 έπαιξε σε όλο το 90λεπτο

Στο Ζενίτ-Φενέρμπαχτσε 3-1 ήταν απών λόγω τραυματισμού.

Κοινώς, στα 14 πιο μεγάλα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε φέτος, τα έξι ντέρμπι και τα οκτώ ευρωπαϊκά (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, όμιλος Γιουρόπα Λιγκ και νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ), ο Βαλμπουενά έπαιξε στα δέκα, με την ομάδα του να έχει δύο νίκες, έξι ισοπαλίες (στις τρεις όσο δεν έπαιζε ο Γάλλος η ομάδα του έχανε) και δύο ήττες (όσο έπαιζε ο Γάλλος τα ματς ήταν ισόπαλα). Στα άλλα τέσσερα ματς που δεν έπαιξε ο Βαλμπουενά η Φενέρ είχε δύο ήττες και δη βαριές εκτός έδρας (1-3 και 1-4) και δύο ισοπαλίες εντός έδρας.

Συμπέρασμα: όσο είχε τον Βαλμπουενά η Φενέρμπαχτσε στα δέκα μεγάλα της παιχνίδια είτε κέρδιζε (στα τέσσερα), είτε ήταν ισόπαλη (στα έξι)…Ποτέ δεν έχανε…

Λεπτομέρεια: η Φενέρ φέτος έκανε τη χειρότερη της σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και με το ζόρι τερματίζει έκτη.

Άσχετο: Δεν ανανέωσε ο Βαρέλα, αλλά ανανέωσε ο Μέλο Περέϊρα…

Ταινία για απόψε, A Patch of Fog (22.00) στην Cosmote Cinema 2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.