Οι 8 που τράβηξαν το μεγαλύτερο «κουπί» στην ΑΕΛ

Οι 8 που τράβηξαν το μεγαλύτερο «κουπί» στην ΑΕΛ

Gazzetta team
Οι 8 που τράβηξαν το μεγαλύτερο «κουπί» στην ΑΕΛ

bet365

Η ΑΕΛ κατάφερε τις τελευταίες αγωνιστικές να σωθεί και το gazzetta.gr αναφέρεται στους 8 παίκτες που είχαν από 20 και πλέον συμμετοχές. Κορυφαίος όλων ο Κρίστινσον που δεν έλειψε όχι αγώνα, αλλά ούτε λεπτό...

Ναι μεν αλλά θα λέγαμε για την αγωνιστική χρονιά της ΑΕΛ. Οι... βυσσινί κατάφεραν έστω και την τελευταία στιγμή πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν να παραμείνουν στην κατηγορία, ωστόσο δεν έκαναν το βήμα παραπάνω που θα ήταν όχι να μπουν, αλλά να διεκδικήσουν την είσοδο στην πεντάδα. Συνολικά την 10η θέση με 34 βαθμούς δεν μπορεί κάποιος να την πει ούτε αποτυχία, ούτε φυσικά και επιτυχία.

Σε αυτή την πορεία οι Σωτήρης Αντωνίου και Τζιανλούκα Φέστα που κάθισαν στον πάγκο στηρίχθηκαν σε 24 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς, οι 8 αγωνίστηκαν σε 20 και πλέον αγώνες. Πρώτος από όλους ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον, με τον Ισλανδό να μην απουσιάζει σε κανένα παιχνίδι, έχοντας συνολικά 30 συμμετοχές.

Παρακάτω θα κάνουμε αναφορά στους 8 αυτούς ποδοσφαιριστές που είχαν τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε για την ΑΕΛ.

Κρίστινσον: Την φανέλα σπίτι του ο Ισλανδός!

Ξεκινάμε με τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον, τον Ισλανδό τερματοφύλακα που ήταν ο μοναδικός ο οποίος αγωνίστηκε και στα 30 παιχνίδια που έδωσαν οι... βυσσινί. Πήρε την φανέλα του βασικού στο σπίτι του και με τις εμφανίσεις του έδειξε πως πρόκειται για έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Πολύ καλός στις εξόδους, αλλά και κάτω από τα δοκάρια, ενώ το σημαντικότερο όλων πως είχε ηγετικές ικανότητες κατευθύνοντας όλη την υπόλοιπη άμυνα. Συνολικά όπως αναφέραμε είχε 30 συμμετοχές και δέχθηκε 2 κίτρινες.

Μιλοσάβλιεβιτς: Κομβικός ο Σέρβος

Πίσω από τον Ισλανδό σε συμμετοχές είναι ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος μέσος αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια και ήταν από τους πλέον κομβικούς παίκτες των Θεσσαλών. Σε πολλούς αγώνες πατούσε περιοχή και απειλούσε την αντίπαλη ομάδα. Συνολικά πέτυχε 2 γκολ, ενώ είχε και 2 ασίστ, αλλά και 7 κίτρινες.

Ντέλετιτς: Ο ηγέτης...

Μπορεί η καριέρα του στην ΑΕΛ να μην ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελε, αλλά σίγουρα την φετινή χρονιά αν θέλαμε να πούμε ποιος ήταν ο ηγέτης των... βυσσινί, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον Μίλος Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης με πολύ καλό σουτ. Όλη την χρονιά κατάφερε να πετύχει σημαντικά γκολ και συμβάλλει τα μέγιστα στο να βρεθεί η ΑΕΛ στην 10η θέση. Συνολικά έπαιξε σε 23 αγώνες έχοντας 5 γκολ, 3 ασίστ και 5 κίτρινες.

Φατιόν: Κέρβερος στο κέντρο

Ίδιες συμμετοχές με τον Ντέλετιτς είχε και ο Άντονι Φατιόν. Ο νεαρός αμυντικός μέσος ήταν κέρβερος στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ένας σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής που δεν έχανε μονομαχία, ενώ έχει γίνει και ένας σπεσιαλίστας των πέναλτι, μετρώντας φέτος 4 στα 4. Συνολικά ο Φατιόν αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια, πέτυχε 4 γκολ και αντίκρισε 14 κίτρινες κάρτες.

Νούνιτς: Πέτυχε καθοριστικά γκολ

Μόλις αποκτήθηκε η αλήθεια είναι πως δεν έδειξε και τόσο καλό πρόσωπο και δεν ήταν λίγοι όσοι τόνιζαν πως δύσκολα θα μπορέσει να κάνει την διαφορά. Όσο περνούσε ο καιρός όμως ο Σλοβένος επιθετικός ανέβαζε την απόδοσή του και κατάφερε να πετύχει σημαντικά γκολ. Συνολικά το πρόσημο αναφορικά με την χρονιά που ολοκληρώθηκε είναι θετικό για τον Νούνιτς ο οποίος σε 22 αγώνες πέτυχε 6 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της ΑΕΛ, ενώ δέχθηκε και 3 κίτρινες.

Γκόλιας: Παντού στην άμυνα

Συνεχίζουμε με τον Νίκο Γκόλια. Ο 26χρονος αμυντικός είχε μια γεμάτη χρονιά μια 21 αγώνες και ήταν από τους διακριθέντες. Με το πάθος του έδωσε και κέρδισε πολλές μονομαχίες συμβάλλοντας και αυτός με την σειρά του στο να βρεθεί η ομάδα του στην 10η θέση. Συνολικά είχε όπως αναφέραμε 21 συμμετοχές, πέτυχε 1 γκολ και αντίκρισε 5 κίτρινες.

Ζίζιτς: Σκληροτράχηλος αμυντικός

Ο Κροάτης αμυντικός ήταν από τους πιο δυνατούς αμυντικούς του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να είναι αντιαθλητικός. Και αυτός κέρδισε πολλές μάχες απέναντι στους αντιπάλους επιθετικούς και συνολικά αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια, έχοντας 6 κίτρινες.

Καρανίκας: Αρχηγός

Τελευταίος και σίγουρα όχι καταϊδρωμένος είναι ο Νίκος Καρανίκας. Ο 27χρονος αμυντικός ήταν στους περισσότερους αγώνες ο αρχηγός της ΑΕΛ και ανταποκρίθηκε άριστα στον ρόλο αυτό. Αυτός και αν έδωσε πολλές μάχες, με τους διαιτητές πάντως να μην του χαρίζονται καθώς είδε πολλές φορές την κίτρινη κάρτα. Συνολικά ο Καρανίκας αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια, είχε 1 ασίστ και αντίκρισε 13 φορές την κίτρινη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα